Sök
Pioneer DVR-560HX

Pioneer DVR-560HX

Utmärkta prestationer

2008-09-25

Pioneer DVR-560HX är en dvd-inspelare med riklig flora av anslutningar, funktioner och inställningsmöjligheterna där testarna unisont berömmer de utmärkta bild- och ljudegenskaperna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 78/100 "Überzeugt durch einen Kombi-Tuner"
Home cinema choice 5/5 "A very polished piece of kit"
Trusted reviews 9/10 "Mightily impressive"
Av review 9/10 "Performance is exemplary"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Pioneer DVR-560HX är en mycket prisvärd produkt då den erbjuder ett brett spektra av funktioner, inställningar och anslutningar. Dessutom uppskattas att enheten skriver till alla tillgängliga media samt att den också återger komprimerade filformat. Den har ett intuitivt och enkelt menysystem men då inställningarna och funktionerna är många kan det vara lite för mycket för nybörjaren. Inspelningar anses, av alla hålla, en kvalitet som är oskiljaktigt från originalet. Som dvd-spelare ger den också ett mycket bra slutresultat tack vare att uppskalningen till 1080p görs lika bra som hos dedikerade spelare. Det största förbehållet mot produkten uppges vara att hårddiskens lagringsutrymme som är något begränsat med enbart 160 gigabyte.

Audiovision

"Überzeugt durch einen Kombi-Tuner"

När Audiovision kikar på tre dvd-inspelare i samma prisklass är det Pioneer DVR-560HX som slutligen står som testsegrare. Det uppges vara en välutrustad enhet där de dubbla tv-mottagarna och inriktningen på multimedia uppskattas. Den elektroniska programguiden uppges fungera mycket bra med de två tv-mottagarna och att det finns hela tre sätt att programmera en inspelning, vilket ger en bra flexibilitet. Menyerna är logiskt strukturerade och enkla att förstå men fjärrkontrollen är onödigt överbelamrad med knappar. Återgivning av förinspelat material går mycket smidigt över hdmi tack vare att upplösningen samt många andra parametrar kan regleras i flera steg. Dessutom blir bilden av bra kvalitet tack vare den inbyggda videobehandlingen. Ljudmässigt övertygar också enheten, såväl med cd som med dvd. Inspelningar med högsta inställningen aktiverad blir en exakt replika på originalet men även något snäpp ner på skalan blir resultatet mycket bra. Dessutom finns det gott om plats på den inbyggda hårddisken. Övriga produkter som testaren tittat på är Panasonic DMR-EX78 och Philips DVDR5570H.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2008

Home cinema choice

"A very polished piece of kit"

Home cinema choice skriver att Pioneer DVR-560HX är en mycket snygg enhet som dessutom är rikligt utrustad med funktioner. Att produkten stöder alla tillgängliga inspelningsbara dvd-media samt att det finns 32 kvalitetslägen är något som uppskattas. Bildkvaliteten anses bli utav dvd-kvalitet med de högsta kvalitetslägena och testaren rekommenderar att man håller sig till dessa. Dessutom är redigeringsmöjligheterna mycket omfattande vilket är positivt. Pluspoäng ges till bra uppskalning och återgivning av vanlig dvd. Att produkten kan anslutas till en dator med Windows media player för överföring av bild- och ljudfiler är ett trevligt tilltag men det skulle ha varit ännu bättre om DVR-560HX dök upp som en extern hårddisk och om det skulle gå att få åtkomst till gjorda inspelningar. Överlag är det en väl utförd maskin, avrundar Home cinema choice.

Källa: Home cinema choice (GB) september 2008

Trusted reviews

"Mightily impressive"

Pioneer DVR-560HX är en välbyggd enhet med många funktioner utan att för den sakens skull kosta skjortan, skriver Trusted reviews. Det rör sig om en stor pjäs, men utförandet döljer en hel del av storleken. Bra med anslutningar, men det hade varit önskvärt med större lagringsutrymme. Det är enkelt att sköta enheten och testaren imponeras av alla inställningsmöjligheter som är tillgängliga. Inspelningar uppges hålla en utmärkt kvalitet med hög detaljrikedom och minimalt brus som inte går att särskilja från originalet. Detta gäller med högsta kvalitetsläget men även när enheten vrids ner ett snäpp behålls mycket av den goda bildkvaliteten, skriver testaren. Återgivning av förinspelat dvd-material sköts också enligt bravur. När bilden skalas upp förekommer inga artefakter samtidigt som detaljrikedomen är hög och färgerna starka. Enheten anses också vara en hejare på musik och komprimerade spår låter både skarpt och detaljerat. Att det går att kopiera in cd-skivor på hårddisken och få information från den inbyggda Gracenote databasen är mycket välkomnat. Detta är en produkt som inte lämnar någon besviken, avslutar Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Av review

"Performance is exemplary"

Pioneer DVR-560HX och Panasonic DMR-EX88 blir testvinnare när Av review tar sig an fyra olika dvd-inspelare. Pioneer uppges vara späckad med funktioner och anslutningar och testaren blir något förvånad över det överkomliga priset. Enheten upplevs generellt som enkel att använda, men då den erbjuder en hel del inställningsmöjligheter blir den per automatik något konfunderande för nybörjaren på området. Testaren uppskattar flexibiliteten med 32 olika kvalitetslägen då det innebär att det går att optimera upptagningar till datamängden som går att lagra på en dvd-skiva. Prestationsmässigt anses Pioneer uppföra sig exemplariskt då inspelningar blir på pricken identiska med originalet och då återgivningen av förinspelat material görs lika bra som hos dedikerade dvd-spelare. Övriga deltagare i testet var Toshiba RD-98DT, Philips DVDR5570H och Panasonic DMR-EX88.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-560HX är en dvd-spelare som spelar in på hårddisk, dvd+-r/w, dvd+-r dl och dvd-ram. Den har en lagringskapacitet på 160 gigabyte och analog samt digital tv-mottagare. Maximal inspelningskapacitet för video på hårddisken är 455 timmar. Det finns sex förinställda kvalitetslägen samt ett manuellt läge med 32 steg. Bland funktionerna märks återgivning av cd, mp3, wma, jpeg, divx och acc samt lagring av desamma på hårddisken, epg, pausning av live-tv, timeshift och instant replay. Dessutom så finns inbyggd videouppskalning med stöd för upplösningar till 1080p över hdmi. Bland anslutningarna märks utgångar för hdmi, s-video, komponent, scart och digital koaxial. På ingångssidan finns 3xs-video, 2xusb, scart samt dv-in. Måtten är 420x75x288 mm och vikten är 4,5 kg.

Tillverkare: Pioneer