Sök
Pioneer DVR-520H

Pioneer DVR-520H

Kompetens & kapacitet

2004-09-06

DVD-brännare med 80 GB hårddisk som uppskattas av testarna för att vara lättanvänd och snygg, samtidigt som den presterar mycket bra bild och ljud.
Testkälla Kommentar
Hifi Test "Viele Bildinstellungen"
What Video "The Pioneer is a best buy"
M3 "En snygg kvalitetsspelare"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren har en snygg och slimmad design. Samtliga är mycket nöjda med spelaren och menar att den ger ett högkvalitativt resultat. Spelaren är lätt att använda eftersom såväl menyer som fjärrkontroll är logiska. Vidare uppskattar testarna de fyra förinställda inspelningslägena som håller hög kvalitet. Några testare tycker att den högsta graden av komprimering inte är att rekommendera, men övriga lägen är godkända. Utbudet av anslutningar är bra, även om det finns önskemål om ytterligare några från testarna.

Hifi Test

"Viele Bildinstellungen"

Hifi Test påpekar att denna produkt är en direkt efterföljare till DVR-5100H, med ett antal förbättringar och dessutom till ett lägre pris. Testaren jämför denna spelare med Philips HDRW720 och utropar Pioneer till testsegrare. Kvalitativt befinner sig produkten på en hög nivå. Bilderna bearbetas på ett mycket bra sätt och de nio parametrarna från kontrast till störningsfilter förvandlar materialet till ett högkvalitativt resultat. Ljudet är öppet och harmoniskt och det är den goda allroundkvaliteten som gör spelaren till testsegrare, menar Hifi Test.

Källa: Hifi Test juli/augusti 2004
What Video september 2004
M3 nr 6 2004

What Video

"The Pioneer is a best buy"

What Video uppmärksammar att spelaren erbjuder upp till 102 timmars inspelning vid lägsta kvalitet. Designmässigt har tillverkaren skapat en slimmad spelare med ett minimum knappar. De flesta funktioner utförs med fjärrkontrollen som har en bra och logisk design. Testaren är något besviken över avsaknaden av komponentutgångar, men förekomsten av RGB scart mildrar detta. Att använda spelaren är ett rent nöje eftersom menyerna är mycket enkla och man har åtskilliga inställningsmöjligheter. På högsta kvalitet (Fine Mode) var såväl bilder som ljud så imponerande att det var i stort sett omöjligt att skilja dem från den ursprungliga källan. På denna nivå får det dock endast plats en timmes material på en 4,7 GB disk. Vid lägre inspelningskvalitet finns SP, LP och EP mode, där EP är långt bättre än VHS och ger den längsta inspelningstiden om 6 timmar. Störningarna hålls på ett minimum och artefakter är nästan helt frånvarande. Ljudet har en imponerande grad av karaktär och dynamik. Spelaren får utnämningen "best buy" av What Video.

M3

"En snygg kvalitetsspelare"

M3 anser att spelaren har en snygg och slimmad design. Det enda testaren saknar i anslutningar är en koaxial utgång men de flesta förstärkare har även optisk ingång. Vid första ögonkastet känns såväl fjärrkontroll som menysystem relativt röriga, men bägge är ganska enkla att hantera. Spelaren bjuder på många funktioner och inställningsmöjligheter. En bra funktion är att man kan förhandsgranska kvaliteten på de olika kvalitetslägena innan man börjar spela in. Hårddisken rymmer max 120 timmar film, men när materialet är hårdast komprimerat blir bilden inte särskilt trevlig att titta på. Håller man sig däremot till en eller två timmar per skiva så blir kvaliteten lysande, men även fyratimmarsläget är riktigt bra. En del störningar förekommer i fyratimmarsläget men det är fortfarande klart godkänt. De förbättringar tillverkaren har gjort jämfört med tidigare är förbättrad kvalitet i inspelningslägen med högre komprimering samt att scartingången accepterar rgb-signal.

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Pioneer DVR-520H är en stationär DVD-brännare med 80 GB hårddisk. Inspelning sker på hårddisk eller DVD-R/RW med fem olika kvalitetslägen. Data förs över från hårddisken till DVD- R/RW med 48x hastighet. Den hanterar PAL och NTSC samt har inbyggd dekoder för MP3 och WMA. D/A-omvandlare för ljud 192 KHz/24 bits och video 54 MHz/10 bits. Befintliga bildingångar är i.Link (FireWire), scart (RGB), 2 S-video, 2 komposit, 1 antenn. Bildutgångar som finns är i.Link, scart (RGB), S-video, komposit, antenn. Ljudingång 2 stereo (RCA), ljudutgångar optisk digital och stereo (RCA). DVD-video, DVD-R/RW, CD, CD-R, VCD, SVCD, MP3, WMA samt JPEG spelas upp. Dimensionerna är 420x59x339 mm och vikten är 4 kg.

Modell: Pioneer DVR-520H