Sök
Pioneer DV-989AVi

Pioneer DV-989AVi

Dyr men bra

2006-01-23

DV-989AVi imponerar med många anslutningsmöjligheter tillsammans med utmärkta bild- och ljudresultat. Det handlar om mycket pengar, men spelaren bedöms vara värd det höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 "A great partner for the new age of digital receivers and screens"
Audiovision 91/100 "Hervorragende Video-Qualität"
What Video and Widescreen TV 5/5 "It has to be on your wish list"
DVD & Hjemmekino 16/20 "Bildekvaliteten er meget god"
What Hifi 5/5 "Pioneer hits new movie high"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är förhållandevis stor men att den å andra sidan rymmer en hel del under skalet. Anslutningsmöjligheterna är goda och testarna uppskattar särskilt hdmi-utgången. Vidare är testarna överens om att bildkvaliteten som spelaren levererar är av absolut högsta klass med mycket bra färgåtergivning, kontrast och detaljåtergivning. Dessutom har ljudkvaliteten en pondus som i allra högsta grad kan mäta sig med bilderna.

Home Cinema Choice

"A great partner for the new age of digital receivers and screens"

Home Cinema Choice tycker att spelaren har en högklassig design och känns ganska stadig. Anslutningsmöjligheterna är mycket goda och en av de faktorer som talar starkast för spelaren. Såväl analoga som digitala anslutningar fungerar mycket bra. Bildkvaliteten är utmärkt där färgåtergivningen är uppseendeväckande bra och rörelser på skärmen återges med såväl skärpa som önskvärd klarhet. Även ljudkvaliteten är riktigt bra, då främst vid musikuppspelning. Basen är rik och mellanområdet har en perfekt balansering. Testaren anser att spelarens framtidssäkrade funktioner kompletteras med en utmärkt prestanda.

Källa: Home Cinema Choice december 2005

Audiovision

"Hervorragende Video-Qualität"

Audiovision menar att spelarens anslutningsmöjligheter är goda, hdmi-utgången uppskattas. Inställningarna är bra direkt vid leverans och det krävs inga större justeringar för att uppnå bra bild och ljud. Det finns dock stora möjligheter att ändra inställningarna efter eget tycke. Använder man sig av en progressiv anslutning blir resultatet mycket bra och utan störningar. Vid konventionella digitala utgångar uppstår en del störningar. Tittar man på film är ljudet riktigt bra, men lyssnar man på cd når det inte riktigt upp till samma höga nivå. Testaren anser att spelaren tillhör de allra bästa på marknaden och de nackdelar som finns är i det närmaste försumbara.

Källa: Audiovision nr 12 2005

What Video and Widescreen TV

"It has to be on your wish list"

Enligt What Video and Widescreen TV har spelaren ett avskräckande pris men den är också värd vartenda öre. Spelaren har ett ganska rejält utseende samtidigt som den har en snygg och modern design. Displayen är ovanligt ljus och enkel att läsa av. Anslutningarna är frikostiga med hdmi-utgången som kronan på verket. Testaren anser att bilderna som levereras är imponerande oavsett om man använder sig av hög- eller lågupplöst material. Detaljrikedomen i bilderna är slående även i mörka områden och den tredimensionella effekten är mycket bra. Använder man sig av analoga signaler via komponent, rgb scart eller s-video avtar skärpan något.

Källa: What Video and Widescreen TV nr 303 2005

DVD & Hjemmekino

"Bildekvaliteten er meget god"

DVD & Hjemmekino skriver att spelaren har en snygg design med rena linjer. Installationen är enkel tack vare en föredömligt okomplicerad meny. Vill man göra avancerade bildinställningar finns den möjligheten. Bildkvaliteten är riktigt hög, färgerna är levande och avsaknaden av digitala störningar är märkbar. Filmljudet är mycket bra vilket gör filmupplevelsen i det närmaste komplett. Spelar man cd överraskar spelaren med en kompetent ljudupplevelse som kan mäta sig med betydligt dyrare konkurrenter. Enligt testaren hanterar spelaren såväl bild som ljud med en pondus som är svårslagen.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 10 2005

What Hifi

"Pioneer hits new movie high"

What Hifi tycker att bilden är i det närmaste perfekt. Använder man sig av hdmi-utgången är bilden stabil, solid och mycket övertygande. Färgerna är naturliga, kontrasten är hög och även mycket hastiga rörelser hanteras på ett mästerligt sätt. Spelaren är enligt testaren den absolut bästa i sin prisklass. Designen är bra och solid och de funktioner som erbjuds är användbara. Filmljudet övertygar, men vill man lyssna på musik är spelaren inte ett lika självklart val. Vill man främst titta på film så är spelaren ett av de absolut bästa valen.

Källa: What Hifi jan 2006

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-989AVi är en dvd-spelare som spelar sacd, dvd-audio, dvd-video, dvd-r/rw, cd-r/w och s/vcd. Spelaren är också kompatibel med mp3. Den har 192 kHz/24-bit d/a-omvandling, progressiv scan samt videouppskalning. Befintliga anslutningsmöjligheter är komposit, s-video, scart, komponent, hdmi, i-link, optisk och koaxial. Dimensionerna är 420(b)x119(h)x338(d) mm och vikten är ca 9 kg.