Sök
Pioneer DV-747A

Pioneer DV-747A

Förstklassig universalspelare

2002-04-04

Pioneer DV-747AVideo83/100"Sehr gut"Audio5/5"Excellente Bildqualität"EyeFi91/100"En virkelig universalspiller"Essential Home Cinema5/5"One heck of a DVD machine"Hifi Choice"Every bit as good as we hoped" Pioneer DV-747APioneer DV-747A spelar DVD-Video, DVD-Audio och multikanals SACD samt är kompatibel med CD-R/-RW,
Testkälla Betyg Kommentar
Video 83/100 "Sehr gut"
Audio 5/5 "Excellente Bildqualität"
EyeFi 91/100 "En virkelig universalspiller"
Essential Home Cinema 5/5 "One heck of a DVD machine"
Hifi Choice "Every bit as good as we hoped"

Vad tycker testarna?

Alla testare är nöjda med Pioneer DV-747A, särskilt då spelaren sväljer samtliga förekommande ljudformat. Ljudet är också enastående bra även om en testkälla menar att det är lite tamt. Kvaliteten på bilden får också bra utvärderingar men mest är testarna imponerade av de många möjligheterna för verkliga ljudfantaster. Den väljs både som testsegrare och bästa val.

Video

"Sehr gut"

TyskaVideojämför Pioneer DV-747A med Onkyo DV-S757 och det är inte mycket som skiljer i utvärderingen av dessa två DVD-spelare. Pioneer väljs emellertid knappt som segrare i detta test. Fördelarna med Pioneer är att den klarar samtliga skivformat inom CD och DVD. Bilden är helt perfekt, skarp och naturlig och lätt att finjustera. Onkyo är lite krångligare att ställa in, men bilden är även här mycket bra. Jämför man ljudet i de två spelarna finns absolut inget att slå ner på, men då Onkyo inte tar alla format får den stå tillbaka för Pioneer DV-747A, trots att den är THX-certifierad.

Källa: Video nr 3 2002
Audio mars 2002
EyeFi nr 3, 2002
Essential Home Cinema nr 11, 2002
Hifi Choice april 2002

Audio

"Excellente Bildqualität"

TyskaAudioanser att bildkvaliteten på DV-747A är ”drömlik”. Spelaren levererar en skarp, tredimensionell bild som testaren sällan skådat. Ljudet är avslappnande bra både på SACD- och DVD-skiva. Totalt anser Video dock att ljudet är lite för lamt och inexakt för att vara förstklassigt men testaren är imponerad av den stora flexibiliteten som Pioneer visar upp. Det faktum att spelaren tar samtliga format ger stora möjligheter och utgör ett klart plus, avslutar Video.

EyeFi

"En virkelig universalspiller"

Även EyeFi bedömer Pioneer DV-747A som något av en framtidens universalspelare. Det är första gången som en spelare kan ta emot formaten SACD och DVD-Audio samtidigt. 747A har också ett mycket bra drivverk och ljudet är naturligt, dynamiskt och trovärdigt. Förväntningarna var stora när det gäller bilden och det verkar som om dessa besannats. Fullt nyanserad och detaljerad bild, med en så komplett färgpalett man kan önska. EyeFi har inte heller sett maken till justeringsmöjligheter när det gäller bilden och oavsett film eller musik så är 747A en fröjd att ha att göra med.

Essential Home Cinema

"One heck of a DVD machine"

Essential Home Cinematycker att DV-747A är snygg i designen, men den är samtidigt så lätt att testaren förvånas över att den kostar och presterar så mycket som den gör. Det är nästan så att testaren även förvånas över att den inte spelar 78-varvare med sin unika flexibilitet. Den maskinella utrustningen är mycket bra och här har Pioneer verkligen inte sparat in på något. Bildkvaliteten är bland de bättre man skådat. Bra färgseparation och utmärkt detaljrikedom. Även ljudet får en eloge, oavsett man tittar på film eller spelar en CD finns inget att anmärka på. Sammantaget en mycket bra spelare som gör skäl för sitt något höga pris tycker EHC.

Hifi Choice

"Every bit as good as we hoped"

Hifi Choicehöjer DV-747A till skyarna och tycker att detta är en anmärkningsvärt bra spelare. Man testar här mestadels ljudet och nämner samtidigt spelarens alla finesser i form av D/A-omvandlare, anslutningar samt kompatibilitet med alla ljudformat. Även de verkliga ljudfantasterna bör vara helt nöjda eftersom spelaren ger ifrån sig ”ett fantastiskt ljud”. Jämfört med Sony SCD-333ES som även den har mycket bra ljud, upplever Hifi Choice ändå en distinkt skillnad här. Bilden är utmärkt och naturlig men det kan vara bra att ha manualen tills man förstår sig på alla olika inställningar. 747A väljs till ”Editors Choice” i den högre klassen spelare.

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-747A spelar DVD-Video, DVD-Audio och multikanals SACD samt är kompatibel med CD-R/-RW, DVD-R, DVD-RW och Mp3. Spelaren har integrerad dekoder för Dolby Digital och DTS. 12-bitars 108 MHz video, 192 kHz 24-bitars D/A omvandlare för multikanals ljud. En ”Hi-Bit” krets ökar ljudomfånget på CD-skivor från 16-bitar till 24 bitar. Bland finesserna märks Legato PRO som erbjuder fyra valbara digitala ljudfilter. Spelaren finns i guldfinish och har guldpläterade kontakter och belyst fjärrkontroll. Spelaren mäter 420x100x280 cm och väger 4,6 kg.

Modell: Pioneer DV-747A