Sök
Pioneer DV-668

Pioneer DV-668

Stark in- och utvändigt

2005-03-10

En DVD-spelare där du slipper välja mellan DVD-Audio och SACD då den klarar i princip alla format. Riktiga musikfantaster bör dock se upp då vanliga CD inte låter toppenbra.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 ”Packs a good array of features”
What Hifi 4/5 ”Will excite all”
Video 81/100 ”Absolut zuverlässig erstklassige Ergebnisse”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar tanken med en DVD-spelare som klara alla skivor den matas med. Den är dessutom väl förberedd för alla typer av TV-skärmar med sina många anslutningsmöjligheter. Att den därpå gör ett bra jobb med återgivningen höjer intrycket. Även om återgivningen upplevs som mycket bra finns dock en del brister. När det gäller ljudet från musik-CD klarar den inte uppspelning med tillräcklig precision. Videoåtergivningen håller medelklass, spelaren har lite problem med färger, något som inte bör finnas hos en spelare i denna prisklass.

Essential Home Cinema

”Packs a good array of features”

Essential Home Cinema gillar att denna DVD-spelare stöder alla format. Speciellt när det gäller musikbiten då man slipper välja mellan SACD och DVD-Audio. Återgivningen av dessa två format är också av mycket hög kvalitet. Uppspelning av vanliga CD-skivor är dock något tunn och saknar dynamik. När det gäller videodelen saknar testaren inget i form av anslutningar och återgivningen är av god kvalitet. EHC tycker dock att man skulle kunna kräva lite mer krut i detaljer och färgåtergivning av en spelare i denna prisklass. DV-668 är en bra allroundprodukt, men testaren rekommenderar storebror DV-757 som gör ett bra jobb även där DV-668 är lite vek.

Källa: Essential Home Cinema, nr 32, 2004
What Hifi, maj 2004
Video, nr 12, 2004

What Hifi

”Will excite all”

Pioneer-DV-668-closeup

What Hifi skriver att förekomsten av HDMI gör DV-668 framtidssäkrad. Även om det idag inte finns många skärmar som nyttjar formatet så är det glädjande att enheten är redo för HDMI och dess fördelar. Att DV-668 läser det mesta man matar den med är en klar fördel. Bilden upplevs hålla bra kontrastnivå och detaljåtergivningen är god, men färgerna är fraktionerade och kan vara något dämpade. Ljud i filmer gör ingen besviken, men uppspelning i stereo är inte den bästa. Testaren anser att detta är en välbyggd produkt som är skön för ögat och som presterar bra. Man har även tittat på ytterligare fyra DVD-spelare och placerar Pioneer DV-668 på tredje plats. Som vinnare utses Denon DVD-2200.

Video

”Absolut zuverlässig erstklassige Ergebnisse”

Video har testat åtta DVD-spelare och placerar Pioneer DV-668 tillsammans med Denon DVD-2910 längst upp på prispallen. DV-668 är inte bara rik på funktioner och finesser utan också säkrad en tid framöver tack vare HDMI. Enheten är lättanvänd tack vare enkla menyer och en bekväm fjärrkontroll. Även om ljudet inte är det bästa med vanliga CD-skivor är det totala intrycket av ljudet ganska bra, tack vare god reproducering av DVD-Audio och SACD. Vad gäller bilden anses DV-688 hålla mycket hög skärpa utan att störa lugnet i bilden. Spelaren är tack vare god teknik och bra förarbete väl värd sitt pris, och det gäller även för morgondagen.

Cirkapris: 7700 kronor

Produktfakta: Pioneer DVD-668 är en stationär DVD-spelare som klarar SVCD, CD-R/-RW, DVD-R/-RW, DVD-AUDIO, SACD, SACD MULTI samt MP3. Den har inbyggd 5.1 Dolby Digital avkodare och klarar DTS. Spelaren kan skicka ut signaler i NTSC och i PAL, även vid progressiv uppspelning. Terminaler för RGB-Scart, S-video, komponentvideo, kompositvideo, 5.1 analogt ljud, koaxialt digitalt ljud och optiskt digitalt ljud. DV-668 väger 5,4 kg och har måtten 420x100x278 mm.

Modell: Pioneer DV-668