Sök
Pioneer DV-575A

Pioneer DV-575A

Liten men naggande god

2004-12-10

Testarna är minst sagt förtjusta i Pioneers nya DVD-spelare. Såväl bild som ljud är otroligt bra med tanke på priset. Samtidigt imponeras testarna av anslutningsmöjligheterna och det faktum att spelaren kan hantera de flesta format som finns på marknaden idag.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 96/100 “Stående applaus fra vår side”
What Video 5/5 “Absolutely everything you could ever want”
Audio 4/5 “Ordentlicher Qualität”
Home Cinema Choice 5/5 “A good all-round level of performance”

Vad tycker testarna?

Testarna är synnerligen positiva till Pioneers DVD-spelare eftersom ljud- och bildprestationerna anses vara utmärkta för prisklassen. Bilden har naturtrogna färger samtidigt som kontrasten är bra och detaljrikedomen hög. Testarna tycker att anslutningsmöjligheterna är mycket generösa och det faktum att spelaren hanterar en stor mängd olika bild- och ljudformat gör att spelaren är helt utan konkurrens i sin prisklass.

DVD & Hjemmekino

“Stående applaus fra vår side”

DVD & Hjemmekino påpekar att spelaren spelar de flesta format vilket i sig är skäl nog att köpa den. Bilden är mycket bra med tanke på den prisklass spelaren tillhör och vid användning av spelarens ”progressive scan” blir det ännu bättre, anser testaren. Kontrasten är skarp och färgerna utmärkta. Svärtan i bilderna är på exakt rätt nivå. Spelaren imponerar även ljudmässigt, testaren saknar dock det lilla extra ”trycket”, men annars finns ingenting att anmärka på. Den är förvisso något tunn i diskanten, men den konkurrerar ändå med DVD-spelare som bara spelar DVD-film och musik från CD-skivor. Såväl bild som ljud är mycket bra och DV-575A saknar konkurrens i sin prisklass, enligt DVD & Hjemmekino.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 5 2004
What Video okt 2004
Audio nr 10 2004
Home Cinema Choice nov 2004

What Video

“Absolutely everything you could ever want”

Pioneer-DV-575A-half

What Video utnämner spelaren till ”best buy” och ger den högsta möjliga poäng. Spelaren innehåller alla funktioner som kan tänkas och det till ett mycket bra pris. Vidare är designen snygg vilket anses som ett klart plus. Det är enkelt att ändra inställningar i menysystemet samtidigt som fjärrkontrollen är genomtänkt och enkel att hantera. Spelaren klarar de flesta format som är tillgängliga på marknaden. Om progressive scan eller RGB nyttjas är bilden otroligt fin. Färger framställs mycket naturligt och bilden är skarp utan några som helst artefakter eller andra störningar samt har en rik detaljåtergivning. Ljudet beskrivs som detaljerat och kan adderas till de positiva utlåtandena, avslutar testaren.

Audio

“Ordentlicher Qualität”

Audio testar förutom Pioneer DV-575A även Nad T533, Cyrus DVD6, Sony DVP-NS 999ES, Onkyo DV-SP 1000E samt Meridian G98 AH. Testvinnare är den sistnämnda och Pioneer DV-575A hamnar på en sjätteplats. Spelaren är liten och smal men döljer mer funktioner än man vågar drömma om. Den har gott om anslutnings- så väl som inställningsmöjligheter för allting. Inställningarna går dessutom ovanligt snabbt att göra eftersom menysystemet är enkelt. Testaren tycker att bilden med progressiv scan är något sämre, men att spelaren generellt presterar bra och att den är mycket bra för sin prisklass.

Home Cinema Choice

“A good all-round level of performance”

Home Cinema Choice menar att spelaren visar hur snabbt utvecklingen går för DVD-spelare. Den har ett lågt pris med tanke på vad den erbjuder; ett otroligt bra ljud och ett brett urval av anslutningsmöjligheter. Dessutom spelar den i stort sett varenda format som finns på marknaden vilket gör den väldigt användbar. Menyn är mycket enkel att ta sig igenom och fjärrkontrollen är genomtänkt och ergonomisk. Bilden har naturtrogna färger och en mycket hög detaljrikedom samtidigt som kontrasten är utmärkt.

Cirkapris: 2050 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-575A är en DVD-spelare som spelar DVD, DVD-audio, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, SACD, CD, CD-R, CD-RW, VCD, SVCD, MP3, WMA, JPEG samt MPEG4 (DiVX Video Playback). Spelarens dimensioner är 420x55x243 (BxHxD)mm och den väger 2,1 kg. Befintliga anslutningar är komponentvideo ut (PAL/NTSC progressiv scan), en scart (RGB/S-video ut), s-video ut, komposit video ut, stereoaudio ut, 5.1-kanals analog audio ut, optisk och elektrisk digital audio ut.

Modell: Pioneer DV-575A