Sök
Pioneer DV-550

Pioneer DV-550

Uppskattas av minimalisten

2003-02-28

Detta är en DVD-spelare med stöd för de flesta format som även kan visa stillbilder i JPEG. Designen är snygg, men priset högt.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 “Priset ligger alldeles för högt”
Home Cinema Choice 4/5 “Slimmest DVD player on the market”
Area DVD 23/24 “Einfache Bedienung”

Vad tycker testarna?

Samtliga är förtjusta i utseendet och den slimmade looken men tycker samtidigt att priset är för högt. Funktionerna finns där även om en testare anmärker på att det kanske saknas lite gentemot konkurrenterna i samma prisklass. Alla format som spelaren kan hantera uppskattas. Vill man betala extra för designen är det här en helt OK spelare menar testarna sammantaget.

M3

“Priset ligger alldeles för högt”

M3 saknar vissa funktioner för att det höga priset ska vara motiverat, men ser detta som en sober maskin med bra bild- och ljudkvalitet. Användningsförfarandet är genomtänkt och stödet för olika videoformat stort. Att det bara finns en scartingång är lite tråkigt. Tyvärr finns inte heller manual eller menyer på svenska. Även om det inte är något fel på denna DVD-spelare och trots att den plockar extrapoäng på sin läckra design, anser testaren att den är alldeles för dyr. Det finns konkurrerande spelare med minst lika många funktioner men utan samma höga prislapp.

Källa: M3 nr 10 2002
Home Cinema Choice januari 2003
Till Area DVDs hemsida (Tyskland)

Home Cinema Choice

“Slimmest DVD player on the market”

Home Cinema Choice anser att detta är en av de mest attraktiva DVD-spelarna i dagens läge, i varje fall utseendemässigt. Om inte prestandan är god betyder inte utseendet något men Pioneer har lyckats på alla fronter. Det som är lite tråkigt är att det inte finns lika många finesser och inställningar som hos andra spelare i samma prisklass. En rolig finess är dock att man kan visa stillbilder i JPEG på CD, lite som ett fotoalbum. Bildkvaliteten är god, med levande färger och gott om detaljer utan brus eller andra störningar som kan förstöra bilden menar HCC.

Area DVD

“Einfache Bedienung”

Area DVD uppskattar den goda bildkvaliteten och är förtjusta i designen men tycker att man får betala alldeles för mycket. Det slimmade utseendet kan troligtvis motivera några extra slantar av ren förtjusning, men man ska komma ihåg att man kan få samma prestanda till lägre pris. Den enkla användningen tillsammans med utmärkt MP3-funktionalitet genererar extra plus. En bra spelare, men felkorrigeringen vid CD-uppspelning hade gärna fått förbättras lite mer.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

Pioneer DV-550 är en spelare som klarar CD-R/RW, VCD, DVD-R/RW och MP3. Det finns inbyggda dekoders för Dolby Digital och DTS. Funktionaliteten innefattar Virtual Surround, Audio DRC, zoom, långsam uppspelning, repeat, tidssökning, multipla vinklar, JPEG Photoviewer med mera. På baksidan RGB scart, S-video, kompositvideo samt optisk och koaxial ljudutgång. Måtten är 420(W)x55(H)x281(D) mm och vikten 2,5 kg.

Modell: Pioneer DV-550