Sök
Pioneer DV-490

Pioneer DV-490

Hdmi-spelare till budgetpris

2007-01-03

Testarna uppskattar framför allt priset och menar att en hdmi-utrustad dvd-spelare i budgetklassen nog kan tilltala många.
Testkälla Kommentar
Hjemmekino "Langt fra å gjøre jobben smertefritt."
Audio "Bester CD-Klang im Testfeld."
Bild & ljud hemma "En otroligt prisvärd spelare"

Vad tycker testarna?

Testarna har lite olika uppfattningar angående DV-490. Den svenska testkällan är den mest positiva, men också den enda som inte gjort ett jämförande test. Alla är överens om att bildkvaliteten är godkänd, men inte den allra bästa. Ljudet får beröm. Det man inte gillar är att spelaren har dålig brusreducering och brist på bildbehandling.

Hjemmekino

"Langt fra å gjøre jobben smertefritt."

Pioneer DV-490 silverNorska Hjemmekino har testat tre dvd-spelare med hdmi i budgetprisklassen. Modellerna är Argon 2006, Oppo OPDV971H och Pioneer DV490. Segraren blev spelaren från Oppo medan modellerna från Pioneer och Argon fick samma, lägre, betyg. Testaren menar att det enbart fanns digital bildutgång på de dyraste dvd-spelarna förr. Den aktuella modellen från Pioneer är den spelare som har den största fronten och därför plats med flest kontroller. Fjärrkontrollen har knapparna logiskt placerade, så den är enkel att använda i mörker. Vad gäller utgångarna så har den färre än de båda andra modellerna och testaren beklagar särskilt att det inte finns någon optisk ljudutgång. Att modellen helt saknar brusreducering drar ner helhetsomdömet.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 5 2006

Audio

"Bester CD-Klang im Testfeld."

Pioneer DV-490 fjärrkontrollTyska tidsskriften Audio har testat fem stycken dvd-spelare med hdmi som kostar omkring 150 Euro. Alla fem överraskar med att ge mycket för pengarna. Två spelare delar på första platsen med betyget 82/100; Panasonic DVDS52EG och Samsung DVD HD860, två hamnar på delad andra plats på 80 poäng, förutom den aktuella modellen från Pioneer också Grundig GDP3560. På sista plats med 75 poäng återfinns Thomson DTH255E. Man börjar med att säga att om man nu har investerat i en tv som kan visa högupplösta bilder så är det ingen större idé att behålla sin gamla dvd-spelare. Alla testade modeller spelar mp3-filer. Den aktuella modellen från Pioneer har en något sämre brusreducering än de två bättre och saknar helt bildförbättringsfunktion. Men det är den spelare som har det absolut bästa ljudet.

Källa: Audio (DE) nr 7 2006

Bild & ljud hemma

"En otroligt prisvärd spelare"

Bild & ljud hemma konstaterar att DV-490 är den billigaste spelare med hdmi-utgång man hittills testat. Spelaren inger en känsla av kvalitet och är mycket användarvänlig. Den är liten och lätt, men känns gedigen. Att det finns kontrollknappar på fronten, så att man kan använda den när fjärrkontrollens batterier är slut eller man inte hittar den är ett stort plus. Trots att den saknar de avancerade bildprocessorer som finns i dyrare apparater är bildkvaliteten ändå bra. Man kan dock i vissa lägen få linjeflimmer eller sågtandsmönster i bilden. Till en bildskärm i mellanprisklassen bedöms DV-490 vara perfekt. Något som skiljer den aktuella modellen från andra billiga spelare är att bildkvaliteten blir hög också om man använder sig av Pioneer DV-490 bakkomponentutgången. Ljudet är också bra. Testaren menar att det knappast kan bli mycket billigare eller bättre.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 10 2006

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-490 är en dvd-spelare med hdmi-utgång för digital överföring av högupplöst ljud och bild. Den spelar upp en mängd olika format, bland annat cd, cd-rw, dvd, dvd-rw, divx och mp3. Bland anslutningarna finns scart, hdmi och komponent. Måtten är 420(b)x49,5(h)x214(d) mm och vikten 1,7 kg.

Tillverkare: Pioneer