Sök
Pioneer DV-464

Pioneer DV-464

Lite annorlunda, lite bättre

2003-11-11

DVD-spelare med kontaktmöjligheter utöver det vanliga. Bra betyg i testerna för prestanda och värde för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 ”Powerful performance”
Audio 4/5 ”Top-Bildqualität”
Home Cinema Choice 4/5 ”Picture quality is impressive”

Vad tycker testarna?

Testarna har genomgående mycket gott att säga om DV-464 och prisar användarvänligheten i allmänhet och menysystemet i synnerhet. Att det dessutom finns fler in/utgångar än vad som är brukligt i prisklassen gillas också. Testarna är eniga om att bildkvaliteten är mycket hög. Detaljrikedom, levande färger och avsaknad av artefakter nämns av flera. Ljudkvaliteten bedöms lite olika, någon menar att analogutgångarna inte håller lika hög klass som de digitala. Allt som allt en lyckad spelare från Pioneer som rycker åt sig flera testsegrar och utmärkelser.

What Video

”Powerful performance”

What Video brukar sällan tycka att menysystemet hos DVD-spelare är värda att orda om, men Pioneer DV-464 ståtar med ett så bra system att det måste nämnas. Både utseende- och funktionsmässigt faller det testaren på läppen. Plus i kanten för bra utbud av in/utgångar och stöd för många format. Bildkvaliteten är enligt testaren riktigt bra. Bilder blir skarpa, detaljerade och har utmärkta färger. Dessutom uppstår färre fel och MPEG-artefakter än hos många av konkurrenterna. Även ljudkvaliteten bedöms som väldigt hög. Det blir en Best Buy utmärkelse för en spelare som testaren ser som en vinnare i budgetklassen.

Källa: What Video, aug 2003
Audio, nr 8 2003
Home Cinema Choice, nov 2003

Audio

”Top-Bildqualität”

Audio låter fem DVD-spelare kämpa mot varandra i ett jämförande test, JVC XV-N 33, Kenwood DVF-3070, Panasonic DVD-S 35, Sony DVP-NS 330 och Pioneer DV-464. Testaren menar att DV-464 bjuder på bilder av toppklass och ett rent surroundljud. Den enda nackdelen är att ljudkvaliteten inte är den bästa över analogutgången. Digitalt ljud bedöms dock som mycket bra. Användarvänligheten bedöms som hög och det blir bra betyg vad gäller kompabilitet. I testet får alla spelare samma slutbetyg. Dock anses Panasonic DVD-S 35 och Pioneer DV-464 vara marginellt bättre.

Home Cinema Choice

”Picture quality is impressive”

Home Cinema Choice jämför Sony DVP-NS330 med Pioneer DV-464. Utseendemässigt menar testaren att de båda deltagarna ser ungefär lika tråkiga ut. DV-464 får betydligt högre betyg vad gäller in/utgångar och här känns Pioneers bidrag som en riktig tungviktare. Pluspoäng delas också ut för fjärrkontrollen som anses mycket logiskt och praktiskt uppbyggd. Den största bristen testaren hittar är att spelaren kan vara seg i starten. Det går inte att göra någonting förrän ett välkomstmeddelande har visats. Bildkvaliteten bedöms som hög med ett minimum av artefakter och fina, stabila bilder med levande färger. Testaren menar vidare att ljudkvaliteten är över medel med imponerande dynamik vare sig det gäller Dolby eller DTS. Pioneer DV-464 får snäppet högre poäng än Sony DVP-NS330 i jämförelsen.

Cirkapris: 1700 kronor

Produktfakta: Pioneer DV-464 är en DVD-spelare som utöver de vanliga formaten DVD-R/-RW, SVCD och CD-R/-RW klarar MP3, JPEG och WMA. D/A omvandlare för ljudet från Burr Brown på 192 kHz/24 bitar, bilder behandlas med 54 MHz/10 bitar. RGB SCART, S-Video och komposit. Ljud fås genom koaxial digital, optisk digital eller analog stereo. Mått 420x55x283 mm, vikt 2,3 kg.

Modell: Pioneer DV-464