Sök
Philips DVP5980

Philips DVP5980

Billig och funktionsrik

2007-11-16

Med ett lågt pris, 1080p-uppskalning, många anslutningar och bra kompabilitet med olika format tycker testaren att DVP5980 har mycket att erbjuda. Detta trots vissa bildproblem.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 5/10 “Tydlig och kontrastrik bild”
What video 4/5 “You’ve got a bona fide bargain on your hands”
What hifi 4/5 “Fantastic levels of detail”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren har en snygg design, är prisvärd och har många bra funktioner och anslutningar. Någon testare saknar fler hdmi-anslutningar och en annan testare ifrågasätter anslutningarnas placering. Bildkvaliteten upplevs vara bra, men vissa problem med svärtan i bilden vilket enligt ett par testare leder till problem med detaljåtergivningen. Att spelaren har 1080p-uppskalning beröms från samtliga håll.

Hemmabio

“Tydlig och kontrastrik bild”

Hemmabio konstaterar att spelaren förvisso är billig och har många bra funktioner, men att spelaren har problem med pixelisering. Dessutom saknar testaren tillgång till s-video och optisk digitalutgång. Spelaren är relativt lätt att installera och använda och fjärrkontrollen är riktigt bra även om den inledningsvis upplevs plastig. Bilden upplevs som väldigt levande och bedöms vara klar och tydlig med god kontrast. Ljudkvaliteten blir bra vid film, men musik klarar inte spelaren riktigt av att hantera. Att spelaren är kompatibel med de flesta format och att det finns usb-utgång beröms. Trots sina nackdelar en bra spelare för pengarna. Hemmabio testar även Denon DVD-1940, Oppo DV-981H, Pioneer DV-400V/600AV, Samsung DVD-1080P7 och Yamaha DVD-S1700 där Denon blir testvinnare och Oppo får utmärkelsen ”Bra köp”

Källa: Hemmabio (SE) september 2007

What video

“You’ve got a bona fide bargain on your hands”

Enligt What video har spelaren många bra kvaliteter, däribland dess låga pris, bildkvaliteten och tillgången till usb. Spelaren är kompatibel med de flesta format men testaren saknar att kunna spela upp sacd och dvd-audio. Designen beskrivs som mycket snygg, stilren och smal. Med tanke på det låga priset anses spelaren ha många funktioner. Uppskalning till 1080p fanns förut enbart på riktigt dyra spelare. Anslutningsmöjligheterna med hdmi, rgb scart med mera beröms likaså. Spelaren är enkel att använda och att installera och menysystemet är lätt att förstå sig på. Fjärrkontrollen beskrivs vara ergonomiskt utformad, men att vissa knappar fyller mer än en funktion upplevs som negativt. Bildkvaliteten får beröm för sina detaljer och den klara bilden som levereras. Detaljåtergivningen, skärpan och färgerna får höga betyg. Ljudet från spelaren är förhållandevis bra. Sammanfattningsvis menar testaren att DVP5980 är en otroligt bra spelare.

Källa: What video (GB) nr 326 2007

What hifi

“Fantastic levels of detail”

What hifi säger att det går snabbt på marknaden idag, med ständigt nya produkter i antågande. Testaren har tidigare gett denna spelare full pott i poängen, men med nya dvd-spelare att jämföra med så sjönk spelarens betyg ett snäpp. Framförallt levererar spelaren en mycket bra bild med otroligt bra detaljer. Det finna många funktioner och finesser, det låga priset till trots. Nackdelarna som finns handlar om hudtoner som inte känns riktigt naturliga och det faktum att viss skärpa går förlorad vid snabba scener med mycket rörelser. Tillgången till 1080p-uppskalning beröms. Ljudkvaliteten är riktigt bra med god dynamik och bas. What Hifi testar även Denon DVD-1740, Samsung DVD-HD870 och Toshiba SD-370E där Samsung blir testvinnare. Philips DVP5980 anses fortfarande vara en bra spelare, om än inte den bästa.

Källa: What hifi (GB) november 2007

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Philips DVP5980 är en stationär dvd-spelare med hdmi och uppskalning till 1080p. Upplösningar som stöds innefattar 720p/1080i/1080p. Analogt ljud via 192 kHz/24-bitar dac och 12-bitar/108 MHz bildomvandling. Enheten kan spela upp mp3, wma och divx. Bland anslutningarna märks förutom komponent, hdmi och scart även usb. Spelaren väger 1,6 kg och har måtten 435x38x210 mm mm.

Tillverkare: Philips