Sök
Philips DVDR 77

Philips DVDR 77

Användbar och nyttig

2004-02-13

En DVD-inspelare utan hårddisk men med en läcker kromfinish och bra bildkvalitet. Bra med ingångar, men menyerna får en del kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 21/25 "Bästa inspelaren utan hårddisk"
Hifi Test "Spitzenklasse"
Video 68/100 "Solide Bildqualität"

Vad tycker testarna?

Testarna är välvilligt inställda till Philips DVDR 77. Bilden är behaglig både från TV och DVD, användningsområdena många och skötseln liksom installationen är enkel. Gemensamt för testarna är att de gärna hade sett att navigeringen i menyerna varit enklare. DVDR 77 får bra betyg i testerna, men får se sig slagen i ett par jämförande utvärderingar.

HemmaBio

"Bästa inspelaren utan hårddisk"

HemmaBio skriver att DVDR 77 är Philips nya flaggskepp. Likheterna med DVDR 75 är många, dessvärre är menysystemet lika krångligt och tråkigt. En positiv detalj är att det går att föra över stillbilder på PC card direkt till brännaren. Men låter man enheten läsa direkt från kortet går bildspelen oerhört sakta, även om bildkvaliteten är helt acceptabel. Testaren hittar sju olika kvalitetslägen för inspelning från TV och videokamera. Med bästa kvaliteten syns ingen skillnad mellan original och kopia och det är först vid den tredje bästa nivån man kan se en liten skillnad i bildens kvalitet. Färgerna är mycket renare än vad de blir från VHS och testarna är helt klart nöjda. Uppspelning av DVD är så gott som problemfri. Det enda är att panoreringar gärna hade fått vara lite följsammare. Enheten är enkel att installera, men det är lite irriterande att TV-kanalerna inte hamnar i rätt ordning från början. Fina färger och minimalt brus i bilden. I ett mer omfattande test hamnar Philips mellan Pioneer DVR-5100H (hårddisk) och DVR-3100 i betyg.

Källa: HemmaBio nr 12 2003
Hifi Test jan/feb 2004
Video nr 2 2004

Hifi Test

"Spitzenklasse"

Hifi Test provar fem DVD-inspelare som alla har en prislapp runt 400 Euro. Philips DVDR 77 får omdömet toppklass och är enkel att använda, en spelare inte enbart för inbitna vänner av DVD. Testaren är positiv till att det går att ta emot både RGB och S-video över SCART, samt att det är så lätt att få en överblick av innehållet på en CD eller DVD med uppemot 3000 jpeg-bilder. Philips spelaren är enkel att använda oavsett om det gäller uppspelning, kopiering eller redigering på DVD. Testsegrare är dock Pioneer DVR 5100 H och Pioneer DVR 3100, men därefter kommer Philips DVDR 77 och LG DR4810 på delad tredjeplats. Sist hamnar Universum DVD-R 3037.

Video

"Solide Bildqualität"

Video ställer Philips DVDR 77 mot HUMAX DRP-560 och drar slutsatsen att HUMAX är ett strå vassare. Med poängen 69 mot 68 vinner den på aningen bättre bild och enklare användning. Bildkvaliteten hos Philips är mycket bra och likaså är det positivt att det finns komponentvideo, men det är användningen av menyerna som inte är fullt så översiktlig hos Philips. Det är inga problem att visa bilder på TV och sedan bränna dem på DVD eller spela in TV-material till DVD.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Philips DVDR 77 är en DVD-inspelare för DVD+R och DVD+RW i kromad finish. Det finns ingen hårddisk att lagra på, istället är DVDR 77 en DVD-brännare som bränner direkt till skiva. Stödjer uppspelning av DVD-RW, CD-RW med MP3/JPG och SVCD. AV1 SCART och AV2 SCART med RGB. FireWire, S-Video, kompositvideo och stereo på framsidan. S-Video och komposit finns också liksom komponentvideo. Utgångar för analog stereo, koaxial och optisk digitalutgång. Progressive scan i NTSC och PAL. Måtten är 435x65x335 mm och vikten 4,0 kg.

Modell: Philips DVDR 77