Sök
Philips DVD763SA

Philips DVD763SA

Billig och högpresterande

2002-11-26

En väluppfostrad och elegant designad DVD-spelare med lysande prestanda som också klarar SACD-skivor. Philips 763SA får mycket goda betyg i majoriteten av testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 95/100 "Jeg fikk fullstendig hakeslipp"
Hemmabio 32/35 "Prisbomben"
Home Cinema Choice 4/5 "Skillful all-rounder"
Hifi Choice "Spreads itself too thin"

Vad tycker testarna?

Majoriteten tycker om den smidiga, slimmade designen och den matchande fjärrkontrollen. Spelaren anses lätt att konfigurera och manualen är välskriven och lätt att följa. Då det gäller ljudet blir tre av testarna väldigt imponerade och öser beröm över spelaren. Den fjärde ställer sig dock mer tveksam och påstår att ljudet saknar dynamik. Bildkvaliteten får likaledes beröm av tre testare som beskriver den med ord som strålande, levande och äkta. Priset anses bra.

EyeFi

"Jeg fikk fullstendig hakeslipp"

EyeFi blir väldigt imponerade över ljudkvaliteten och beskriver spelaren som mycket bra med ett lysande frekvensområde och register. Den inbyggda surround-dekodern fungerar utmärkt och spelaren förvaltar ljudet ypperligt oavsett om man ser på film eller musik. Bildkvaliteten anses strålande med bra kontraster och levande färger. Skärpan och detaljrikedomen beskrivs som sensationell för en spelare i denna prisklass. Jämfört med dyra storebror SACD 1000 som kom för ett och ett halvt år sedan och kostar betydligt mer klarar sig DVD763SA mycket bra, även om den släpar lite på ljudsidan. Sammanfattningsvis en ypperlig spelare menar EyeFi.

Källa: EyeFi Nr 6, 2002
Hemmabio Nr 9, 2002
Home Cinema Choice oct, 2002
Hifi Choice nov, 2002

Hemmabio

"Prisbomben"

Hemmabio tycker att DVD763SA har en slimmad och elegant design där fjärrkontrollen i matchande färg och design också är funktionell. Manualen beskriver enkelt och bra hur inställningarna görs. Ljudkvaliteten är väldigt bra och SACD-skivorna förmedlas med detaljer och dynamik som inte går att erhålla med vanliga CD-skivor. Men DVD763SA är även en klart godkänd CD-spelare i denna prisklass. Även bildkvaliteten imponerar och får toppbetyg av testaren som berömmer detaljåtergivning, kontrast och skärpa. I ett test mot Pioneer DV-656A och Denon DVD-1600 vinner Pioneer på förhållandet pris/prestanda före Philips och Denon.

Home Cinema Choice

"Skillful all-rounder"

Home Cinema Choice uppskattar den enkla och rena designen som domineras av en stor och informativ display. Fjärrkontrollen anses läckert utformad. Att den lyser då man trycker ner en knapp höjer upplevelsen ytterligare. Testaren tycker det är lätt att installera och konfigurera spelaren då menyn är tydlig, smart och lättförståelig. Bildkvaliteten hos DVD-filmer är lysande med realistiskt återgivna färger och en fantastisk skärpa. Även ljudet är utmärkt. Speciellt SACD-skivor låter fantastiskt bra med rikt och dynamiskt återgivet ljud. DVD763SA erhåller utmärkelsen "Best Buy" av testaren.

Hifi Choice

"Spreads itself too thin"

Hifi Choice tycker att designen känns klen och displayen är inte mycket att komma med då man jämför med spelare från Sony och Pioneer. Spelaren känns slö och det tar ett tag innan den reagerar på kommandon. Musikaliskt bjuder DVD763SA på en ganska guppig färd då ljudet anses sakna dynamik och luftighet och har något av en metallisk klang. SACD-skivor lät något bättre. Då det gäller bildkvaliteten tycker man att DVD763SA beter sig hyfsat med bra färgåtergivning men svarta toner ser gärna lite grå ut. Hifi Choice menar att för en liten extra summa kan man få en DVD-spelare som presterar bättre än denna.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Philips DVD763SA är en ganska kompakt DVD-spelare med silverfinish som även klarar formaten SACD, VCD, CD-R/RW och MP3. Guldpläterade kontakter, koaxial och optiskt digitalutgång, 5.1-utgång, tvåkanals audioutgång, komposit - och komponentvideoutgång samt S-Video. Två scartkontakter, varav en RGB. Spelaren har inbyggd DTS, DD, AC3, MPEG2 och PCM-dekoder. PAL och NTSC kompatibel. Måtten är 435x77x303 mm och vikten ca 3,1 kg.

Modell: Philips DVD763SA