Sök
Philips DVD 737

Philips DVD 737

DivX är inte nog

2004-04-14

Philips DVD 737 är den första märkesspelaren som stödjer DivX. Den håller dock inte måttet enligt flera testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 62/100 ”Minderte das Sehvergnügen”
DVD & Hjemmekino 90/100 ”Kan man egentlig forlange mer?”
M3 5/10 ”DVD-uppspelning är inte tipp-topp”

Vad tycker testarna?

Två av tre testare ger mycket ris när de beskriver bild- och ljudegenskaperna hos Philips DVD 737, medan en tredje är positiv. Varken DVD-eller DivX-uppspelningen imponerar på den kritiska duon. Spelaren har inte heller så många funktioner att erbjuda skriver en testare. Spelaren kan också ta god tid på sig att identifiera brända skivor vilket gör en av testarna väldigt irriterad.

Video

”Minderte das Sehvergnügen”

10 DVD-spelare, däribland Philips DVD 737 har tyska Video arbetat sig igenom. Det går dock inget vidare för Philips som hamnar på sista plats. Med DivX versionerna 4 och 5 kan man få godkänd bildkvalitet med detta format. Men egenskaperna vid uppspelning av vanlig DVD är testaren inte imponerad av. Skärpan är okej men grumligt brus och dåliga färger drar ner filmnöjet. Inte heller är tyskarna imponerade av ljudåtergivningen som anses slapp. Mer kritik delas ut för dåliga menyer, sparsam fjärrkontroll och dåliga anslutningar.

Källa: Video, nr 11, 2003
DVD & Hjemmekino, nr 1, 2004
M3, Februari 2004

DVD & Hjemmekino

”Kan man egentlig forlange mer?”

DVD & Hjemmekino har också gått igenom 10 spelare, här i 3 olika prisklasser. Philips 737 tillhör de billigare men klarar sig mycket väl med 90 av 100 möjliga poäng. Bästa spelare på 95 poäng blev Marantz DV-8400, som är nästan 10 gånger så dyr. Philips 737 anses bjuda på felfri bildvisning och testaren har inget att klaga på prestationsmässigt. Att den dessutom bjuder på DivX-uppspelning gör saken ännu bättre. Ljudmässigt är det en mycket kompetent spelare med ett djup i basen som sällan återfinns i klassen. Och som norrmännen konstaterar så är det ju aldrig fel att spelaren passar lika bra i stereohyllan som under TV-apparaten.

M3

”DVD-uppspelning är inte tipp-topp”

Svenska M3 tycker inte att Philips DVD 737 är en märkvärdig produkt. Som DVD-spelare kommer den inte långt prestationsmässigt. Bildkvaliteten är långt ifrån toppklass och enligt testaren är det främst färgerna maskinen har problem med. Uppspelning av DivX ligger närmre konkurrenterna, men fortfarande gör inte DVD 737 ett bra jobb. Den är dessutom väldigt långsam när den ska läsa brända skivor och testarens egna tidmätningar visar att det kan ta upp till 30 sekunder innan den känner igen en skiva. Spelaren är snålt utrustad både med funktioner och anslutningar. Den enda fördelen blir att spelaren är lätt att använda. Även om priset kan verka lockande bör den som är ute efter en riktig DVD-spelare tänka om menar M3.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Philips DVD 737 är en DVD-spelare som även stödjer DivX (3.11, 4.x och 5.x), Xvid, MP3 och JPEG. Den klarar DVD+RW, DVD+R, CD-RW och SVCD. 24 bitars D/A omvandlare för ljud, 3D Surround, 4x Video Upsampling och Smart Picture är exempel på inbyggda tekniker. Anslutningar är RGB-Scart, A/V och digital koaxial utgång för ljud. Grafiskt användargränssnitt med filhanterare för dataskivor. Uppgraderingsbar mjukvara där uppdateringar kan laddas ner via tillverkarens hemsida. I paketet ingår fjärrkontroll, instruktionsbok och scartkabel. Spelaren har måtten 435x50x310 mm och väger 2,5 kg.

Modell: Philips DVD 737