Sök
Philips BDP7300

Philips BDP7300

Bra på de allra flesta punkter

2009-08-28

Philips BDP7300 är en blu-ray-spelare som testarna tycker är enkel, smidig och bra. Bild och ljud är bra, men inte perfekt.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 80/100 "Ein guter All-rounder"
Hemmabio 8/10 "Fungerar riktigt bra"
What hifi 4/5 "A great HD experience to enjoy"
Trusted reviews 9/10 "Good value for money"
What video 4/5 "The Dutch giant comes back to Blu-ray with a bang"

Vad tycker testarna?

Testarna har mycket att säga om Philips BDP7300. Vad som kommenteras varierar en hel del, men omdömena är generellt positiva. Blu-ray-bilden får genomgående goda betyg och det som kommenteras av några testare är vissa problem med kontrast och svärta. Dvd-bilden är också bra, men något svagare och det flimrar en del i krävande långsamma scener. Ljudet i 5.1 är bra, även om 7.1 förstås hade varit än bättre. Den når inte heller vissa dyrare konkurrenters nivå när det kommer till ljud. Specifikationerna imponerar också på testarna och de är ense om att modellen är snygg, smidig och lättanvänd.

Audiovision

"Ein guter All-rounder"

Audiovision tycker om att 7300 arbetar tyst, utan fläktljud. Med 24p uppvisar modellen en mycket imponerande "biobild" och även i 1080/60i ser det riktigt bra ut, även i mycket snabba scener. Dvd visas på ett bra sätt när det kommer till skärpa och färger och inkännandet av filmlägen fungerar bra. Det som inte riktigt fungerar är att flimmer uppstår vid mycket långsamma rörelser, vilket är mycket synd. Ljudet är bra och dynamiskt, även om 7.1 saknas. Att alla hd-ljudformat avkodas och återges som 7.1-pcm-ljud är mycket bra, liksom att det finns en analog 5.1-ljudutgång. Hdmi-nivåerna är dock tyvärr inte helt korrekta.

Källa: Audiovision (DE) nr 7+8

Hemmabio

"Fungerar riktigt bra"

Hemmabio tycker att den främsta styrkan med BDP7300 är att den är snabb och lättanvänd samt att den kan växla upplösning. På minussidan finns egentligen inget riktigt problem utan en större samling småsaker. Det yttre är snyggt och modellen är snabb. Dessutom är gränssnittet tydligt och snyggt, men informationen är något ofullständig och spridd i menyerna. Blu-ray-bilden har vissa småproblem med kontrast och svärta. Därutöver finns en del färgblödningar och dylikt, men majoriteten av dessa problem är så små att den vanlige tittaren inte upptäcker dem. Det är smidigt att spelaren kan växla upplösning under tittandet med hjälp av fjärrkontrollen, vilket framför allt är användbart i dvd-läge då man direkt kan slå över till 576i eller 576p och låta tv:n sköta uppskalning (och de-interlace). Då man kan växla medan man tittar hittar man också lätt de bästa inställningarna.

Källa: Hemmabio (SE) augusti 2009

What hifi

"A great HD experience to enjoy"

What hifi är imponerande över designen och knapparna på framsidan. Dock är det två saker som är riktigt viktiga hos en sådan här modell: uppskalningen av dvd och kvaliteten på blu-ray-bilden. Samma problem uppträder i båda testerna och det består i brist på skärpa och vasshet, vilket ger en mjuk bild. Självklart är bd-bilden bättre, med mer levande färger och skarpare bild, medan läget för förbättrade svartnivåer gör ett hyfsat jobb. Specifikationerna är imponerande, prislappen till trots. Gränssnittet är stort och tydligt, vilket är jättebra. Till sist har ljudet många goda sidor, men når inte riktigt upp till dyrare spelares kvalitet på detaljnivån.

Källa: What hifi (GB) september 2009

Trusted reviews

"Good value for money"

Trusted reviews imponeras av Philips snygga utformning och färgsättning av modellen. Dess robusta byggkvalitet bidrar också till stor stabilitet och hållbarhet. Anslutningarna är också mycket tillfredställande, även om 7.1 analog ljudutgång saknas. Det interna minnet är en smidig lösning, då inget usb-minne behöver kopplas in. Att wmv och wmv hd stöds är bra, men tyvärr krånglar uppspelningen av dem. Operativsystemet är enkelt och bra och menysystemen är snygga och logiskt uppbyggda. Fjärrkontrollen bidrar också en hel del till användarvänligheten med sin smarta utformning. Vidare laddar modellen mycket snabbt. Bildkvaliteten är superb både när det gäller färger, skugga, kontrast och skärpa. När det gäller dvd-uppspelning gör den ett dugligt jobb, men uppskalning kan göras bättre. Ljudet är dynamiskt och fint. I stort är modellen mycket bra; att vissa rivaler kan skryta med divx hd och wifi gör dock att den inte placerar sig i den absoluta spjutspetsen.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What video

"The Dutch giant comes back to Blu-ray with a bang"

What video tycker att Philips BDP7300 gynnas av sitt snygga utseende. Dessutom är byggkvaliteten högre än vad som kan förväntas av en spelare i denna prisklass. Det inbyggda lagringsutrymmet imponerar. De analoga 5.1-kanalsljudutgångarna är bra, men testaren saknar 7.1. Formaten som stöds är de man kan förvänta sig, men wmv-uppspelningen krånglar tyvärr lite. Användarvänligheten framhålls också som ett starkt kort hos Philips BDP7300. Fjärrkontrollen är ergonomisk och bra. Bildkvaliteten imponerar också med stor skärpa och inga störningar. Skuggor, svärta och färger är också jättebra. Ljudet är bra, starkt, öppet och varmt, trots endast 5.1. Vidare är laddningstiderna korta. Modellen är mycket prisvärd, men det finns andra modeller som erbjuder än mer till samma pris.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, divx, mp3, jpeg, dolby digital, dts
D/a-omvandlare: (audio) 192 kHz/24-bit, (video) 150 MHz/12-bit
Anslutningar: Hdmi, komponent, komposit, hdmi, ethernet
Övrigt: Blu-ray profil 2.0, Bd live
Elförbrukning: 32 watt (0,25 watt standby)
Mått: 435x58x308 mm
Vikt: 4,1 kg

Tillverkare: Philips