Sök
Philips BDP7200

Philips BDP7200

Snygg och välspelande

2009-01-15

Philips BDP7200 är en läckert utformad blu-ray-spelare med stöd för profil 1.1 och analog 5.1-utgång. Bildkvaliteten är mycket bra och handhavandet enkelt.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "Flotte bilder og god lyd"
Audio 88/100 "Eine überragende Performance"
Bild & ljud hemma 5/6 "Fin bildkvalitet på både blu-ray och dvd"
Ljud & bild 4/6 "Fina bilder och njutbart ljud"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Philips BDP7200 är en snygg spelare som går mycket väl ihop med övriga produkter från tillverkarens sortiment. Man känner även igen menyerna och det går snabbt att komma igång. Att det går att göra bildjusteringar utan att skivan stoppas uppskattas men valen som finns att tillgå anses vara alltför begränsade. Prestationsmässigt så görs ett bra jobb med både blu-ray och dvd när det gäller bilden. Ljudmässigt så uppskattas det faktum att dolby true-hd kan avkodas internt men att detsamma inte gäller dts master audio har en testare svårt att förstå. Det blir pluspoäng för den analoga 5.1-utgången men två testare uppger att ljudkvaliteten blir bäst när avkodningen sker i en receiver och att den analoga anslutningen bör undvikas.

Hjemmekino

"Flotte bilder og god lyd"

Norska Hjemmekino uppger att Philips BDP7200 är en stilfullt utformad produkt som passar bra ihop med Philips övriga utbud. Anslutningsmöjligheterna upplevs som bra tack vare analoga multikanalutgångar som gör det möjligt att skicka ut hd-ljud som pcm. Men att spelaren endast stöder blu-ray profil 1.1 och därmed saknar bd-live ger minuspoäng. Med hdmi så uppges bilden hålla en mycket hög kvalitet men via analoga anslutningar blir kvaliteten sämre. Bildjusteringsmöjligheterna i menyn är väldigt få och det är svårt att se skillnad på bilden när justeringar görs. Den inbyggda linjedubblaren gör ett bra jobb med dvd-skivor. Detaljnivån får godkänt och brusreduceringen likaså. Ljudet blir bra men anses må bäst av att avkodas i en receiver. Hjemmekino tittar på totalt tio blu-ray spelare och placerar produkten på sjunde plats. Bäst i test blir Panasonic DMP-BD35 och Sony BDP-S350.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 11 2008

Audio

"Eine überragende Performance"

Audio jämför produkten med Onkyo DV-BD606 och Funai B1-M110 och skriver att även om alla bjuder på goda anslutningsmöjligheter så står Philips BDP7200 ut bland mängden tack vare sin analoga 5.1-utgång. Å andra sidan saknas en kortläsare och möjligheten att återge divx-filer. Philips spelare är den bekvämaste att använda. Detta då bildjusteringar kan göras utan att man behöver stoppa skivan varje gång. Menyerna är dessutom mycket lika övriga produkter från tillverkaren vilket gör det lätt att känna igen sig och komma igång. Spelaren får beröm för att vara den enda som kan avkoda dolby true-hd internt och skicka ut dataströmmen som pcm via hdmi eller analogt via multikanalsutgången. Att detsamma inte går att göra med dts master audio har testaren lite svårt att förstå. De tre spelarna uppges vara mycket jämnstarka när det kommer till återgivning av film på blu-ray i 1080p men Philips BDP7200 uppges vara bäst på dvd-film. Bilden upplevs som stabilare och med mer skärpa och djup än hos konkurrenterna. Den är också bäst på att hantera blu-ray filmat i 1080i vilket kräver aktivering av linjedubblaren. De tre spelarna får samma slutpoäng men när priset vägs in i ekvationen så är det Funai B1-M110 som rekommenderas.

Källa: Audio (DE) nr 1 2009

Bild & ljud hemma

"Fin bildkvalitet på både blu-ray och dvd"

Även om Philips BDP7200 är en läckert utformad spelare som ger intrycket av att kosta mer än de klassledande spelarna så menar Bild & ljud hemma att skenet bedrar. Detta då det är en spelare som enbart stöder profil 1.1 och som saknar möjligheter att ta sig ut på nätet. Bildkvaliteten med blu-ray blir riktigt bra med ren färgåtergivning och god skärpa men rörelsehanteringen är inte i klass med den hos de bästa spelarna på marknaden. Lite samma slutsats blir det för återgivningen av dvd-skivor där bilden, även om den är skarp och befriad från störningar, inte är lika bra som hos klassledarna. Detsamma uppges också gälla för ljudegenskaperna som är bra men inte lika bra som hos de bästa. Philips BDP7200 är en bra spelare men för priset så finns det andra alternativ som gör ett bättre jobb, avslutar Bild & ljud hemma.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) december 2008

Ljud & bild

"Fina bilder och njutbart ljud"

Det blir plus för designen och menyerna som känns igen från andra Philipsprodukter, när Ljud & bild tar sig an BDP7200. Men att spelaren saknar stöd för profil 2.0 och att intern ljudavkodning inte finns för alla hd-ljudformat upplevs som negativt. Spelaren tar en stund på sig för att läsa in skivor men är klart snabbare än sina föregångare. Bildkvaliteten uppges bli bra med både blu-ray och dvd. Ljudet anses inte bli speciellt imponerande när det matas ut analogt utan man rekommenderas istället att ansluta en receiver via hdmi för bästa resultat.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2008

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Namn: Philips BDP7200
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, mp3, jpeg, dolby digital, dts
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent
D/a-omvandlare: Iu
Övrigt: Blu-ray profil 1.1
Mått: 435x348x70 mm
Vikt: 4,2 kg

Tillverkare: Philips