Sök
Philips BDP7100

Philips BDP7100

Philips goes blu

2008-04-22

Testarna anser att Philips blu-ray-spelare BDP7100 ger bild- och ljudkvalitet av bästa slag, men de saknar en del finesser.
Testkälla Kommentar
01net ”Manque encore une fois à l'appel, le sacro-saint port Ethernet.”
Audiovision ”Philips' Blu-ray Debüt überzeugt.”
Video ”Er erkennt nicht auf allen DVDs das 16:9-Format.”

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag nöjda med Philips BDP7100. Bild- och ljudkvalitet får godkänt. Att apparaten inte har stöd för blu-ray profil 1.1 och följaktligen saknar vissa funktioner konstateras av samtliga testare, men bara en gör något större väsen av detta. Någon testare beklagar att det saknas en usb-anslutning för att visa bilder direkt från exempelvis kamera. Möjligheten att skala upp alla dvd-skivor till 1080p uppskattas av testarna.

01net

”Manque encore une fois à l'appel, le sacro-saint port Ethernet.”

Franska 01net anser att Philips BDP7100 är en riktigt sympatisk blu-ray-spelare. Att nätverksanslutning saknas gör att man inte kan komma åt material från nätet och att usb-port lyser med sin frånvaro försvårar om man vill visa stillbilder. Det är lätt att installera och kalibrera tv:n och gränssnittet är det vanliga för Philips. När man spelar upp filmer får man ett nästintill perfekt resultat oavsett bildkälla. Apparaten pressar ut det optimala ur varje skiva, uppskalning sker utan att några negativa bieffekter uppstår.

Källa: www.01net.com (FR)

Audiovision

”Philips' Blu-ray Debüt überzeugt.”

Audiovision skriver att spelaren stöder alla högupplösta ljudformaten och att genom att den avkodar formaten själv, så kan även de som inte har förstärkare med hdmi-1.3 njuta av ljudet. Eftersom spelaren bara har blu-ray profil 1.0 och saknar nätverksanslutning, så kan man inte ansluta sig till internet för att få extramaterial och på en del skivor kommer man inte ens åt det inspelade extramaterialet. Spelaren läser de flesta formaten, dock inte divx. Hdmi-cec ska göra apparaten mera användarvänlig, men testaren upplevde att det blev mera besvär och är tacksam att den gick att stänga av. I övrigt anser man att BDP7100 är lättanvänd med tydliga menyer. Designmässigt tycker testaren att Philips har lyckats bra, vilket också gäller fjärrkontrollen. Bildkvaliteten för vanlig dvd-film kan variera men blu-ray-skivor ger perfekt bild. Ljudet är också av högsta kvalitet, både gällande film och cd.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2008

Video

”Er erkennt nicht auf allen DVDs das 16:9-Format.”

Den tyska tidningen Video jämför Philips BDP7100 mot Toshiba HD-EP 35. Philips vinner duellen med mycket knapp marginal. Om modellen från Philips skriver man att den bygger på teknik från Samsung. Apparaten får godkänt för bildkvalitet och väl godkänt för ljudkvalitet. Ett litet aber är att den inte alltid känner av 16:9-formatet. Testaren tycker att Philips lyckats skapa en användarvänlig spelare, fjärrkontrollen har exempelvis inte fler knappar än nödvändigt. Att den går att använda för skivor med musik och stillbilder ger ett plus i kanten.

Källa: Video (DE) nr 3 2008

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Philips BDP7100 är en blu-ray-spelare som även kan skala upp lägre upplösningar till 1080p. Den stöder såväl dts-hd som dolby truehd. Bland filformaten som stöds märks jpeg och mp3. Bland utgångarna finns hdmi, s-video, komposit, komponent och digital koaxial. Storleken är 430(b)x79(h)x319(d) mm och den väger 4,2 kg.

Tillverkare: Philips