Sök
Panasonic DVD-S75

Panasonic DVD-S75

Aspirant budget

2003-08-13

Det är inte ofta testarna påpekar att priset är för lågt, men så är faktiskt fallet med DVD-S75. Spelaren är helt enkelt för bra. Den hanterar alla önskvärda format, har fler funktioner än någon jämförbar produkt och vare sig ljud eller bildkvalitet avslöjar spelarens låga pris.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 5/5 "You should buy it"
Home Entertainment 5/5 "Replay your collection anew"
Hifi & Musik 16/20 "Prisbomb"

Vad tycker testarna?

Bara ros för DVD-S75. En snygg, användarvänlig produkt som producerar bild och ljudkvalitet långt över vad man förväntar sig för den ringa summan den betingar. Dessutom har den flest funktioner av produkterna i den här kategorin. Att visa sina bilder som JPEG filer är också en fröjd för ögat. CD-ljudet kan jämföras med separata CD-spelare i samma prisklass. Alla testare utfärdar köprekommendationer.

What Video & TV

"You should buy it"

What Video & TV tycker att DVD-S75 hanterar ett imponerande antal format. Det enda som saknas är Super Audio CD. DVD-S75 är ovanligt snygg. Den har alla anslutningar man kan önska sig. Setupmenyn är tydlig och användarvänlig. Under filmvisning har man tillgång till en mycket bra meny där allt, inklusive textremsans placering kan justeras. Fjärrkontrollen är intuitiv och användarvänlig. För den som inte vill justera inställningarna manuellt finns ett antal förprogrammerade inställningar. För den som vill titta på JPEG filer finns praktiska menyer med en massa funktioner som gör det roligare. Som DVD-spelare är DVD-S75 fantastisk. Filmbilden är ren och skarp, helt utan artefakter. Det finns brusreducering, men den gör knappt någon skillnad på den redan perfekta bilden. Detaljåtergivningen är tydlig också vid mörka scener. Ljudet imponerar, oavsett källa. Testaren tycker att DVD-S75 är en produkt som måste köpas, den belönas med utmärkelsen "Best Buy".

Källa: What Video & TV, juli 2003
Home Entertainment, juli 2003
Hifi & Musik, nr 7-8 2003

Home Entertainment

"Replay your collection anew"

Home Entertainment testar 12 DVD-spelare. Spelarnas gemensamma nämnare är att de lämpar sig för förstagångsköpare. DVD-S75 är den billigaste spelaren på marknaden som hanterar DVD-Audioformatet. Tack vare att Panasonic förenklat proceduren att komma igång är det i stort sett bara att sätta i kontakten. Det enda irritationsmomentet är att den automatiskt ställer in DTS som default. DVD-S75 är ovanligt flexibel i hanteringen av ljud och bildformat. Bilden är så bra att DVD-S75 ger sken av att vara en betydligt dyrare produkt. Detsamma kan sägas om ljudet, möjligen är det inte lika transparent som hos de dyraste spelarna. Testaren avslutar med att hävda att DVD-S75 är en alldeles för billig produkt. Den utnämns till testvinnare.

Hifi & Musik

"Prisbomb"

Hifi & Musik testar 10 DVD-spelare. DVD-S75 har tillräckligt med teknik för att klara av alla tänkbara finesser, både för bild och ljud. Justeringsmöjligheterna hos DVD-S75 är överraskande många. En i testpanelen tyckte färgerna var lite skrikiga men i övrigt uppskattades bildkvaliteten. Att man med bara ett knapptryck förvandlar DVD-S75 till en musikmaskin är praktiskt och får plus i kanten. Testaren blir överväldigad av spelarens kvaliteter med det låga priset i minne. Endast detaljskärpan avslöjar att DVD-S75 inte är en av de dyraste maskinerna, men den står sig mycket bra i konkurrensen med CD-spelare i samma prisklass. Bäst ljud hade enligt testaren Yamaha DVD-S2300, betyg 18 av 20, medan Panasonic DVD-S75 blev budgetvalet.

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: DVD-spelare som stöder formaten DVD-video, DVD-Audio, DVD-RAM/R, CD, CD-R/RW, HighMat, VCD, SVCD, JPEG och MP3/WMA. I ljudväg finns DTS, Dolby Digital samt dialogförstärkare. Även hörlursutgången har surroundljud. Till hjälp vid installationen finns en snabbguide. Bland funktionerna kan nämnas 200x snabbsökning, framstegsindikator, positionsminne för fem skivor och timer. Man tar sig runt bland funktionerna med en navigationsmeny. Spelaren har dubbla lasrar. Anslutningar: Scart (RGB), S-video, komponent video, video ut, 5.1 samt 2 kanalers ljudutgång, optisk och koaxial digitalutgång. Spelaren finns i silver eller svart. Mått 430(W)x52(H)x303(D) mm och vikt 2,7 kg.

Modell: Panasonic DVD-S75