Sök
Panasonic DVD-S54

Panasonic DVD-S54

Robust budgetalternativ med bildproblem

2009-03-12

Trots blu-ray finns det fortfarande utrymme för nya dvd-spelare. Panasonic DVD-S54 är en slimmad dvd-spelare vars bildkvalité får kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "The deck looks alluring"
What hifi 3/5 "Comes up short"
What video 4/5 "You could use the remote blindfolded"

Vad tycker testarna?

Panasonics DVD-S54 är en elegant och slimmad dvd-spelare med fingeravtrycksvänlig front. Spelaren tar de flesta format när det gäller skivor och filer men testerna tycker det är synd att det inte finns vare sig usb-port eller optisk utgång. Det råder delade meningar om bildkvaliteten, men överlag är det här spelaren får mest kritik. I jämförelse med konkurrenter i samma prisläge får den dessutom stryk både vad gäller färgåtergivning och rörelsekänslighet. Kör man med gammal hederlig tjock-tv är Panasonic dock fortfarande ett bra alternativ, robust och med utmärkt ljud och fjärrkontroll.

Trusted reviews

"The deck looks alluring"

Panasonic har problem med att leverera bildmässigt, tycker Trusted reviews. Bilden ser urtvättad och grynig ut och det finns klara tecken på överskärpa i form av bildbrus. Färgerna är dock klara och spelaren har inga problem med hastiga rörelser i bild. En lovvärd funktion bland menyerna är möjligheten att förskjuta ljud och bild så att irriterande brist på läppsynk kan justeras. Spelaren tar de flesta format men usb-port saknas, något som skulle fått DVD-S54 att stå sig bättre i konkurrensen. Det finns många berömvärda menyfunktioner och fjärrkontrollen är utmärkt med speciellt plus för direktknappar för ljud och bild. Sammanfattningsvis tycker recensenten att det är värt de extra slantarna att investera i Toshibas XD-E500 istället.

Källa: http://www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Comes up short"

What Hifi jämför DVD-S54 med tre andra dvd-spelare från ungefär 1000 kronor: Onkyo DV-SP406, Samsung DVD-F1080 och Sony DVP-NS78. I detta sammanhang tar Panasonic jumboplatsen. Det är främst bildmässigt DVD-S54 tar stryk. Visst klarar den återgivning av vitt och hudfärger hyggligt, men det saknas riktig svärta i svart och det uppstår problem så fort det är rörelse i bilden. Onkyo vinner testet överlägset men även de billigare Sony, Samsung och Panasonic anses värda att rekommendera. DVD-S54 känns robust och har trots allt en omfattande fjärrkontroll, bra ljud och exemplariska menyer.

Källa: What hifi (GB) oktober 2008

What video

"You could use the remote blindfolded"

I What videos jämförelse med fyra andra budgetspelare står sig Panasonic hyfsat men med anmärkning vad gäller bildkvaliteten. Rent utrustningsmässigt slår DVD-S54 bland annat Samsungs DVD-F1080 på fingrarna, samtidigt som en usb-port saknas med tanke på alla format spelaren tar. Ljudet får beröm. Bilden saknar en del kontrast vilket till viss del kan kompenseras med inställningarna, men det blir inte lika bra som hos konkurrenterna. Dessutom konstateras att det ofta uppstår bildbrus, men i gengäld är bilden ändå stabil vid rörelser. Vinnare även i det här testet blir Onkyo DV-SP406 som kammar hem full pott.

Källa: What video (GB) nr 343

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta:

Panasonic DVD-S54
Formatstöd, urval: Dvd, dts, dolby digital, jpeg, divx, wma
D/a-omvandlare: 108 MHz/12 bit (video), 192 kHz/24 bit (ljud)
Anslutningar, urval: Hdmi, scart, komponent
Övrigt: 1080p-uppkonvertering via hdmi
Mått: 430x43x239 mm
Vikt: 2 kg

Tillverkare: Panasonic