Sök
Panasonic DVD-LV60

Panasonic DVD-LV60

Ljudstark sextummare

2002-04-02

Panasonic DVD-LV60What Video & TV8/10"One of the best portable players" T34/5"Sounds excellent"EyeFi"Underholdende investering"Panasonic DVD-LV60Detta är en av marknadens just nu minsta och lättaste bärbara DVD-spelare med en 5,8 tums uppfällbar LCD-skärm. Den klarar DVD-Video, VCD och CD-R/-RW. Batteriet har en
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 8/10 "One of the best portable players"
T3 4/5 "Sounds excellent"
EyeFi "Underholdende investering"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är positiva till att detta bärbara system är så pass litet och lätthanterligt. Dessutom låter sig testarna bli imponerade av ljudkvaliteten, men däremot är man eniga om att bildkvaliteten inte är den allra bästa.

What Video & TV

"One of the best portable players"

What Video & TV är väldigt positiva till detta lätthanterliga system, som trots sin ringa storlek förser kunderna med upp till fem timmar videounderhållning med bra ljudkvalitet. Panasonics Virtual Surround Sound får beröm, men däremot riktas kritik mot den lilla fjärrkontrollen som bland annat saknar volymfunktion, samt mot den svaga bildskärmen som har svårt att hantera ljusa bakgrunder. Som helhet får spelaren i alla fall höga betyg i testet.

Källa: What Video & TV, jul 2001
T3, Aug 2001
EyeFi, nr 3 2002

T3

"Sounds excellent"

T3 berömmer också ljudsystemet som är ”närmast felfritt” och lovordar även Virtual Surround Sound. Testaren är imponerad av den långa speltiden men dock kritiseras storleken på batteriet som anses förstöra den annars fina designen på spelaren. Viss kritik riktas även mot bildkvaliteten men detta anses inte som någon större nackdel i sammanhanget. T3 konstaterar att vissa funktioner fått utgå som saknaden av zoom, men ger den överlag mycket bra betyg.

EyeFi

"Underholdende investering"

”Liten och händig” tycker EyeFi men samtidigt har den en tillräckligt stor skärm för att man ska kunna njuta av bilden. Högtalarna belägna under LCD-skärmen förser tittaren med bra ljud. Testaren är positiv till det lätthanterliga navigationssystemet och den lilla fjärrkontrollen som dock har begränsade funktioner. ”Priset är högt” skriver man vidare men samtidigt får du mycket för pengarna.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Detta är en av marknadens just nu minsta och lättaste bärbara DVD-spelare med en 5,8 tums uppfällbar LCD-skärm. Den klarar DVD-Video, VCD och CD-R/-RW. Batteriet har en kapacitet på 3600 mAh vilket ger en speltid på 5 timmar och det tar ungefär lika lång tid att ladda batteriet. Spelaren är också utrustad med ett optiskt uttag som hanterar Dolby Digital och DTS samt uttag för hörlurar. Utgång för S-video saknas men däremot finns kompositvideo. Måtten är 159x140x27 mm, vikten 750 g.

Modell: Panasonic DVD-LV60