Sök
Panasonic DMR-ES15

Panasonic DMR-ES15

Kompetent budgetspelare

2006-08-28

Denna modell är enligt testarna en mycket kompetent budgetinspelare som är lättanvänd och bjuder på bra bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 4/5 "Very good budget model"
What hifi 5/5 "Pleasant, watchable pictures"
Video 71/100 "Gutes Bild im XP- und SP-Modus"
Pocket-lint “This is an affordable deck”
Cnet 7,3/10 “Limited specification but affordable”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överens om att spelaren är en riktigt bra budgetmodell som är väl värd att rekommendera. Den erbjuder flera funktioner som man inte brukar hitta i prisklassen och hanterar ett stort antal skivformat, vilket är riktigt bra. En nackdel är att den behandlar dl-skivor som två separata skivor. Dessutom är flera testare besvikna på att spelaren inte är försedd med rgb-scartingång. Bildkvaliteten är generellt sett god med hög detaljåtergivning och korrekta färger. Det bästa resultatet uppnår man om man använder sig av progressiv scan.

What video

"Very good budget model"

What video menar att spelaren tillhandahåller en hel del funktioner som man inte brukar hitta i den aktuella prisklassen. Att scartingång med rgb saknas är en besvikelse. Anslutningsmöjligheterna är annars utmärkta. Spelaren är kompatibel med ett stort antal skivformat, vilket är utmärkt. Testaren tycker dock det är synd att man måste avsluta den ena sidan på en disk för att kunna fortsätta spela in på den andra. Installationen är generellt sett enkel. Det bästa bildresultatet får man om man använder sig av progressiv scan, men rgb-anslutningarna fungerar också riktigt bra.

Källa: What video (GB) maj 2006

What hifi

"Pleasant, watchable pictures"

What hifi testar förutom Panasonic DMR-ES15 även Alba RDVD1002, Goodmans GDVD305 DVBT, Liteon LVW-1105HC+, Philips DVDR3305, Pioneer DVR-230, Sanyo DVRS120 samt Sony RDR-GX210. Testvinnare är Panasonic DMR-ES15. Testaren tycker att spelaren har en snygg design och fjärrkontrollens användbarhet ligger klart över genomsnittet. Bildkvaliteten är god, såväl färgåtergivning som kontrast är bra även när bilderna är relativt komplicerade. Man bör dock undvika att använda sig av lp-läget när man spelar in. Spelaren är inte lika snabb på att börja spela in när man trycker på knappen som flera konkurrenter är, men när den väl spelar in så är den både tyst och kompetent.

Källa: What hifi (GB) maj 2006

Video

"Gutes Bild im XP- und SP-Modus"

Video testar förutom Panasonic DMR-ES15 även LG DR-197H, Samsung DVD-R130 samt Liteon LVW-1105 HC+. Testvinnare är Panasonic DMR-ES15. Testaren påpekar att spelaren behandlar dubbelsidiga skivor som ensidiga. Detta betyder att när man spelar in på ena lagret fortsätter den inte automatiskt att spela in på nästa, utan avslutar istället inspelningen. Användarvänligheten är hög, menyerna är tydliga och enkla att navigera igenom och fjärrkontrollen har en bra design. Bildkvaliteten bedöms vara god i såväl xp- som sp-läge, resultatet är ljust och stabilt och i hög grad artefaktfritt.

Källa: Video (DE) nr 7 2006

Pocket-lint

“This is an affordable deck”

Pocket-lint menar att en stor fördel med spelaren är att den spelar upp alla dvd-format man kan tänka sig, inklusive dual-layerversionerna. Även denna testare reagerar på att man inte kan spela in på två lager i följd. En stor nackdel är också att spelaren saknar scartingång med rgb, vilket blir märkbart om man vill spela in från en extern digitalbox. Testaren påpekar dock att även de sämre inspelningslägena är vida bättre än vhs.

Källa: Till Pocket-lint (GB)

Cnet

“Limited specification but affordable”

Cnet anser att hanteringen av spelaren är mycket enkel tack vare tydliga menyer och en väldesignad fjärrkontroll. Spelaren hanterar praktiskt taget varenda diskformat som finns på marknaden, vilket är mycket bra. Spelaren saknar en digital mottagare, vilket är en nackdel. Bilden vid vanliga tv-sändningar håller en generellt sett bra kvalitet, de beskrivs som stabila med mycket litet brus. Inspelningar håller en genomgående hög kvalitet, särskilt med tanke på att spelaren endast är utrustad med en analog mottagare. Dvd-uppspelning håller bäst kvalitet om man använder sig av progressiv scan-anslutning eftersom färgerna då är korrekta och detaljrikedomen hög.

Källa: Till Cnet (GB)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMR-ES15 är en dvd-inspelare som spelar in på diskformaten dvd-ram, samt r, rw och dl av såväl + som -typ. Den maximala inspelningstiden på en duallayer-skiva blir drygt 14 timmar. Spelaren är försedd med en analog tv-mottagare. Bland anslutningarna finns såväl dv in som s-video, komponent (progressive scan) och två scart (rgb ut) samt optisk digital audio. Dimensionerna är 430(b)x58(h)x316(d) mm och vikten är 3,2 kg.

Tillverkare: Panasonic