Sök
Panasonic DMP-BD50

Panasonic DMP-BD50

Playstationkomplex

2008-08-25

En snygg, smidig och lättanvänd blu-ray-spelare, men testarna menar att Playstation 3 ger mer valuta för pengarna.
Testkälla Kommentar
Video "Endlich"
What hifi "Another resounding success"
Ultimate av "Mediocre DVD performance"
Prylportalen "Bästa blu-ray spelaren just nu"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Panasonic DMP-BD50 är snygg och smidig att använda. Fjärrkontrollen är tydligt utformad och underlättar användandet. Bra bild och ljud. Att starta upp spelaren går relativt snabbt och som snabbast får man igång en film på ca 20 sekunder, vilket anses vara bra. Anslutningsmässigt har testarna inte heller något att klaga på. Flera testare anser dock att Playstation 3 erbjuder mer för pengarna.

Video

"Endlich"

uploadedimages/articles/analysis/Panasonic_dmp-bd50_front.jpgVideo menar att man har fått vänta länge på en blu-rayspelare som behärskar alla väsentliga funktioner hos de nya högupplösta formaten, samtidigt som man får en bra kvalitet från lite äldre skivorna. Ljudkvaliteten är bra och spelaren övertygar utan större problem. Lyssnar man däremot på cd-skivor så är resultatet ganska medelmåttigt. Bildmässigt är kvaliteten också bra, skärpan är hög och det finns ingenting att klaga på. Fjärrkontrollen är dock knappast något designmässigt underverk, även om den är översiktlig och enkel att använda. På det hela taget är testaren nöjd med produkten och menar att den är väl värd att rekommendera.

Källa: Video (DE) nr 7 2008

What hifi

"Another resounding success"

What hifi finner att när man tittar på blu-raymaterial så får man ett utmärkt resultat. Skärpan är påtaglig och realismen är hög. Dessutom är detaljrikedomen riktigt bra och färgerna starka men ändå naturtrogna. Bilden tillhör den absoluta toppen i spelarens prisklass. Tittar man på standardupplöst material, får man också ett mycket bra resultat med bland annat hög skärpa. Spelar man cd-skivor är resultatet knappast något att hetsa upp sig över, men å andra sidan är uppspelning av cd-skivor i blu-rayspelaren knappast något som konsumenterna brukar prioritera. Testaren tycker att spelaren är mycket prisvärd och väl värd att rekommendera.

Källa: What hifi (GB) september 2008

Ultimate av

"Mediocre DVD performance"

uploadedimages/articles/analysis/Panasonic_dmp-bd50_front.jpgUltimate av anser att denna modell är mycket lik sin föregångare BD30, med skillnaden att man vänder sig mot en större publik med hjälp av bland annat mer flexibel ljudprestanda. Dessutom får man en bra filmkvalitet även om man använder sig av äldre utrustning. Playstation 3 är strået vassare eftersom den erbjuder en hel del för pengarna. Vill man inte ha en spelkonsol utan endast en blu-rayspelare med Profile 2.0-kapacitet så finns egentligen inga konkurrenter. Testaren menar att när man surfar bland olika bonusfunktioner i menyn så är användargränssnittet irriterande långsamt.

Källa: http://ultimateavmag.com (US)

Prylportalen

"Bästa blu-ray spelaren just nu"

Prylportalen anser att priset är riktigt överkomligt och för de konsumenter som inte är intresserade av spel så är detta ett bra val. Anslutningsmöjligheterna är bra utan att överraska nämnvärt. Spelaren beskrivs vara både snygg, smidig att använda och dessutom riktigt snabb. Dvd:n startar som snabbast upp en film på ca 20 sekunder vilket är ett förhållandevis bra resultat och den ger ett mycket bra resultat om man tittar på blu-rayfilmer. Med vanliga dvd-filmer blir konturerna inte riktigt lika skarpa och tunna linjer kan bli en aning taggiga men i det stora hela så är resultatet bra. PS3 ger dock mer maskin för pengarna.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD50 är en blu-rayspelare som även är utrustad med sd-minneskortsplats. Format som stöds innefattar bland annat bd-video, jpeg, avchd och divx. D/a-omvandlaren för video är 148,5 MHz/12 bit och för ljud 192 kHz/24 bit. Bland anslutningarna märks hdmi, komponent, s-video, 2.0/5.1-ljud ut och digital optisk ljudutgång. Måtten är 430x59x320 mm och vikten är 3,3 kg.

Tillverkare: Panasonic