Sök
Panasonic DMP-BD30

Panasonic DMP-BD30

Utmärkta bildegenskaper

2008-04-29

Trots stöd för blu-ray-profil 1.1 och bildegenskaper av absolut toppklass så kostar inte denna blu-ray-spelare skjortan.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 87/100 "Eine hervorragende Blu-ray-Bildqualität"
Video 73/100 "Einer der günstigsten Blu-ray-Player überhaupt"
Trusted reviews 9/10 "Phenomenal 1080p picture quality"
Ultimate av - "An exceptional Blu-ray player"
Cnet 7,4/10 "Offers excellent video quality"

Vad tycker testarna?

Panasonic DMP-BD30 är enligt alla testare en utmärkt blu-ray-spelare. Den anses få ut det bästa ur formatet bildmässigt och bildkvaliteten begränsas främst av vilken skärm den ansluts till. Enheten hanterar också dvd-filmer mycket bra och anses spela upp cd-skivor och mp3 med bra ljudkvalitet. Det som diskuteras mest är att hd-ljudspår inte kan avkodas internt utan enbart skickas ut i bitstream över hdmi. Det är inget problem för den med en ny receiver men den som sitter med en äldre modell kommer inte att kunna njuta av de nya ljudformaten. Detta anses av flera testare vara lite av en besvikelse då föregångare klarade av att avkoda formaten. Att produkten också återger divx och avchd är ett välkomnat tillskott då ingen hd-videospelare tidigare erbjudit detta.

Audiovision

"Eine hervorragende Blu-ray-Bildqualität"

Panasonic DMP-BD30 RemoteEnligt Audiovision är detta ingen ny produkt utan enbart DMP-BD10 med uppgraderad firmware med stöd för blu-ray-profil 1.1. Ytterligare en förbättring är att DMP-BD30 kan skicka ut hd-ljudspår över hdmi i bitstream. Att spelaren inte kan avkoda dessa format internt och skicka ut som pcm är dock en nackdel för den som inte har en receiver som kan göra jobbet. Spelaren är bland de snabbaste att ladda blu-ray-skivor och möjligheten att återge bilder och avchd från minneskort uppskattas. DMP-BD30 gör ett mycket bra jobb med att skala upp dvd-filmer och när det gäller blu-ray så är enheten i klass med mycket dyrare spelare. Skärpa, djup och kontrast är alla mycket bra. Produkten omvandlar också 1080i till 1080p på ett bra sätt. En mycket bra spelare till ett bra pris, menar Audiovision. Nätverksanslutning saknas dock.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2008

Video

"Einer der günstigsten Blu-ray-Player überhaupt"

Video skriver att Panasonic DMP-BD30 är en blu-ray-spelare med bildåtergivning som gör formatet rättvisa. Färger blir intensiva och kontrastproblem, som andra billiga spelare uppvisar, förekommer inte men det noteras lite brus. Spelaren uppges göra ett mycket bra jobb med att optimera återgivningen av dvd-skivor. Att den dessutom stöder bildvisning och återgivning av divx uppskattas. Men det är omständligt att ha koll på vilket format som kan återges från vilken typ av media, skriver testaren. När det handlar om ljudegenskaperna så återges cd-ljud och filmspår mycket bra. Men testaren hade gärna sett att spelaren också kunnat avkoda hd-ljudspår istället för att enbart kunna skicka ut dessa i bitstream. Som det är nu så krävs att man har en receiver som klarar av att avkoda hd-ljud och det är enligt testaren en underlig lösning. Menyerna beskrivs som enkla, överskådliga och lättnavigerade.

Källa: Video (DE) nr 4 2008

Trusted reviews

"Phenomenal 1080p picture quality"

Enligt Trusted reviews är det inte mycket att snacka om när det gäller bildkvaliteten som fås med DMP-BD30. Spelaren får kort och gott ut det bästa ur blu-rayformatet bildmässigt. Den gör också bra ifrån sig på ljudsidan oavsett om det är surroundspår, cd eller mp3 som återges. Att spelaren inte kan avkoda hd-ljudspår internt är en liten besvikelse då den som sitter med en åldrande receiver inte kan nyttja formatet. Men med extrafunktioner som återgivning av avchd och divx så är det ändå en spelare som kan mycket mer än sina konkurrenter.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Ultimate av

"An exceptional Blu-ray player"

Panasonic DMP-BD30 är en mycket kapabel blu-ray spelare som bjuder på starka men naturliga färger och utmärkt detalj- och skuggåtergivning. Ultimate av skriver att den också gör ett mycket bra jobb med att omvandla 1080i till 1080p. Men uppskalningen av vanliga dvd-skivor till 1080p är inte mer än godkänd. Trots det så återges dvd-skivor bra. Även här så uppmärksammar testaren att enheten inte kan avkoda hd-ljudspår internt. Det anses dock inte vara så allvarligt eftersom framtidens receivrar mer och mer kommer att kunna avkoda formatet.

Källa: www.ultimateavmag.com (US)

Cnet

"Offers excellent video quality"

Amerikanska Cnet uppskattar att DMP-BD30 kan skicka ut hd-ljudspår i bitstream över hdmi men de hade gärna sett att spelaren kunnat avkoda spåren internt för de med en äldre receiver. Det är lite dåligt med tanke på att föregångare klarade av att göra just detta. Anslutningsmässigt så är BD30 väl ombesörjd och formatstödet omfattande. När testaren sätter bildegenskaperna på prov så blir omdömet att den har en utmärkt återgivning som får ut allt som formatet har att erbjuda. Det är också en solid spelare när det gäller vanliga dvd-skivor, skriver Cnet.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD30 är en blu-ray-spelare som uppfyller kraven för blu-ray-profil 1.1. Den spelar bland annat upp cd-rom, dvd-rom, dvd-video, dvd+/-r/w, ljud-cd och bd-r/e. Bland anslutningarna finns hdmi 1.3, komponent, komposit, s-video, optisk samt koaxial ut och analog 5.1-utgång. Video-dac 14 bit/297 MHz och 24 bit/192 kHz för ljud. Klarar av att återge divx, jpeg och mp3. Har också sdhc-kortplats från vilken jpeg och avchd kan återges. Ljudformat som hanteras omfattar bland annat dts hd och dolby truehd. Måtten är 430x59x320 mm, vikt 3,3 kg.

Tillverkare: Panasonic