Sök
Panasonic DMP-BD10

Panasonic DMP-BD10

Nytt format, gammal förpackning

2006-12-18

Panasonic DMP-BD10 hanterar formatet blu-ray bra, men tittar man på vanliga dvd-filmer imponerar inte spelaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 8,2/10 "Amazing picture quality"
Canada hifi "Phenomenal picture and sound quality"
Audiovision 92/100 "Dynamischen, unverfärbten und klaren Klang"
What hifi 3/5 "Too costly"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren levererar en strålande bildkvalitet när man använder sig av blu-rayformatet. Upplösningen är hög och därmed är också detaljrikedomen utmärkt. Dessutom tycker testarna att ljudkvaliteten är bra. Anslutningsmöjligheterna är till belåtenhet, men några testare menar att hdmi-anslutningen uppvisar vissa kompabilitetsproblem vid exempelvis ljuduppspelning. Hdmi av version 1.3 hade varit önskvärt. Spelar man upp vanliga dvd-filmer är resultatet inte alltför imponerande och testarna menar att spelaren är dyr med tanke på vad man får för pengarna.

Cnet

"Amazing picture quality"

Panasonic DMP-BP10 framCnet menar att spelarens design knappast är något att skryta över. Anslutningsmöjligheterna är relativt bra, bland annat tack vare att man har tillgång till en 7.1-analog ljudutgång. Detta gör att man kan få ett skapligt surroundljud om man har tillgång till en förstärkare med motsvarande ingång. Blu-ray kan visa filmer vid en upplösning på 720p, 1080i samt 1080p. Möjligheterna att justera bilden är många och relativt enkla att hantera. Bildkvaliteten är bättre än hos de allra bästa dvd-spelarna på marknaden, man får en mer detaljrik bild med färre artefakter. Ljudkvaliteten är bra, men knappast bättre än hos en dvd-spelare. Tittar man på uppskalad dvd är resultatet inte alltför imponerande och testaren tycker att spelaren är väl dyr.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

Canada hifi

"Phenomenal picture and sound quality"

Panasonic DMP-BD10 fjärrkontrollCanada hifi anmärker på att spelaren behöver 16 sekunder på sig för att starta upp och öppna skivluckan och sedan att det tar ytterligare 20 sekunder innan skivan faktiskt börjar spelas. Dessutom tar det lång tid att bläddra fram och tillbaka mellan olika kapitel på skivan. Använder man sig av blu-rayfilmer så blir resultatet häpnadsväckande bra. Färgåtergivningen är strålande och detaljrikedomen likaså. Jämfört med en vanlig dvd-film är resultatet markant bättre. Den bästa ljudkvaliteten får man om man använder sig av den analoga 7.1-utgången. Detaljerna i ljudet kommer fram och såväl bas som höga toner hanteras bra. En irriterande nackdel är bara att displayen inte visar vilket spår som spelas när man lyssnar på exempelvis dvd-audio. Spelaren är dyr, men har man råd så får man valuta för pengarna.

Källa: www.canadahifi.com (CA)

Audiovision

"Dynamischen, unverfärbten und klaren Klang"

Audiovision jämför Panasonic DMP-BD10 med Samsung BD-P1000, där Panasonic DMP-BD10 utses till testsegrare. Användarvänligheten är relativt hög, exempelvis är menyn föredömligt enkel. Bildkvaliteten är betydligt bättre än hos konkurrenten Samsung BD-P1000 och använder man sig av 1080p-material så är resultatet imponerande. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testaren menar att hdmi-anslutningen uppvisar en hel del kompabilitetsproblem. Användarvänligheten är god, bland annat ligger fjärrkontrollen bra i handen samtidigt som den har en väl genomtänkt design. I huvudsak sätter dock spelaren en hög standard för hur det nya formatet blu-ray skall hanteras och kommande konkurrenter lär få en hel del att bita i.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2006

What hifi

"Too costly"

Panasonic DMP-BD10 svartWhat hifi jämför Panasonic DMP-BD10 med Samsung BD-P1000. Ett test där Panasonic avgår med segern. Testaren påpekar att det här är en av de allra första spelarna som använder sig av blu-ray. Spelaren är inte speciellt väldesignad men använder man sig av blu-raymaterial så blir resultatet imponerande, såväl skärpa som detaljåtergivning är beundransvärda. Dessutom utmärker sig ljudet som uppvisar såväl rymd som en hel del tryck. Spelaren kan spela vanliga dvd-filmer, men resultatet imponerar inte. Anslutningsmöjligheterna är inte så bra som de skulle kunna vara, exempelvis hdmi-anslutningen av version 1.3. Testaren tycker att priset är alldeles för högt med tanke på att spelaren uppvisar en hel del svagheter.

Källa: What hifi (GB) dec 2006

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD10 är en spelare som bland annat är kompatibel med formaten blu-ray, dvd-video, dvd-audio, cd, mp3 och jpeg. Bland anslutningarna finns hdmi, komponent, s-video, komposit optisk och koaxial utgång. Dimensionerna är 430(b)x332(d)x85(h) mm och vikten är 4,7 kg.

Tillverkare: Panasonic