Sök
Oppo DV-981HD

Oppo DV-981HD

Prisvärd dvd

2008-03-11

Oppo DV-981HD anses vara en riktigt prisvärd dvd-spelare men komponentvideoutgång saknas. Uppskalningen av dvd till upplösningen 1080p fungerar problemfritt.
Testkälla Kommentar
Sound+Image "Excellent deinterlacing of PAL"
Hemmabio "God kvalitet på uppskalningen"
Bigscreen "En exemplarisk dvd-spelare"
Dingz "Too little too late"
What video "A great value player"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Oppo DV-981HD är en snygg spelare som är solitt byggd. Den presterar bra direkt ur förpackningen men det finns också många inställningar om man vill skruva till bilden ytterligare. Någon testare är inte alltför förtjust i bildskärmsmenyerna eftersom de anses vara något otydliga. Anslutningsmöjligheterna är bra, även om det saknas komponentutgång. Uppskalningen från dvd till hd-upplösning fungerar tillfredställande. I övrigt beskrivs bildkvaliteten som bra och ljudkvaliteten som helt ok.

Sound+Image

"Excellent deinterlacing of PAL"

Australienska Sound+Image anser att spelaren är snygg. Anslutningarna är ok, men testaren saknar komponentvideoutgångar. Bildskärmsmenyerna är bra och via dessa kan man göra i stort sett alla inställningar man kan önska sig. Displayen är dock i minsta laget. Spelaren genomför en utmärkt deinterlacing av pal dvd via hdmi. Ljudkvaliteten är riktigt bra, särskilt med dvd audio och sacd. Spelaren är snabb och fjärrkontrollen har en bra räckvidd. Testaren menar att spelaren kan rekommenderas eftersom den erbjuder bra prestanda till ett överkomligt pris.

Källa: Sound+Image (AU) juni 2007

Hemmabio

"God kvalitet på uppskalningen"

Hemmabio testar förutom Oppo DV-981HD även Denon DVD-1940, Philips DVP5980, Pioneer DV-400V/600AV, Samsung DVD-1080P7 samt Yamaha DVD-S1700. Testvinnare är Denon medan Oppo hamnar på andraplats. Testaren menar att bildkvaliteten är bra redan från början. Den uppskalade bilden är helt ok även om den inte sticker ut. Ljudet är överraskande bra, basen är utmärkande och detaljnivån tillfredsställande. Analogt ljud är mer tillbakadraget och dämpat. Testaren menar att spelaren är mycket prisvärd och den erbjuder mest för pengarna i sin prisklass.

Källa: Hemmabio (SE) september 2007

Bigscreen

"En exemplarisk dvd-spelare"

Bigscreen noterar att trots att märket Oppo är relativt okänt kan man inte klaga på kvaliteten. Spelaren har en snygg och slimmad design. Anslutningarna är ok, bortsett från det faktum att man saknar komponentvideo. Det finns en stor mängd inställningsmöjligheter till förfogande och med hjälp av dessa kan man få fram en utmärkt bild. Den allra bästa bilden får man med uppskalad film, men man får riktigt bra resultat även med dvd i standardläge. Skärpan är utmärkt och såväl kontrast som färgåtergivning likaså.

Källa: www.bigscreen.se (SE)

Dingz

"Too little too late"

Dingz påpekar att det inte är så många billigare spelare som skalar upp till 1080p, vilket man bör ha i åtanke. Jämför man spelaren med andra i samma eller lägre prisklass så framstår prestandan som relativt genomsnittlig. Ljudkvaliteten är bra och det är inte särskilt stor skillnad mellan den analoga och den digitala ingången. Spelaren är helt ok, men har man en dyrare hemmabioanläggning bör man investera i en spelare i en högre prisklass för att få bästa möjliga prestanda.

Källa: www.dingz.no (NO)

What video

"A great value player"

What video anser att spelaren ger ett stadigt intryck. Spelaren är kompatibel med dvd-audio och sacd vilket är bra. Även om det inte är de hetaste formaten så gör kompabiliteten spelaren mer mångsidig. Anslutningsmässigt är spelaren relativt välförsedd, men testaren saknar komponentvideoutgångar. Bildskärmsmenyerna är sådär, de kan lätt verka förvirrande. Tittar man på dvd så uppvisar bilden en mycket hög detaljnivå vilket är imponerande. Tittar man på högupplöst material uppnår man inte riktigt lika bra resultat med lägre detaljnivå. Med komprimerat divx-format så är resultatet inte alls tillfredsställande.

Källa: What video (GB) nr 330

Cirkapris: 2400 kronor

Produktfakta: Oppo DV-981HD är en divx-certifierad dvd-spelare som har även har stöd för undertexter till divx/xvid-filer. Enheten kan användas med cd-r/rw, dvd+-r/rw och dvd+r dl. Videochip från Faroudja som kan skala upp bilden till 480p/720p/1080p. Ljudmässigt stöds både dvd-audio och sacd. Format innefattar dts, dd, dd pro logic II. D/a-omvandlaren är på 24 bit/192 kHz. Anslutningsmässigt finns hdmi (1.1), s-video, komposit samt koaxial och optisk ljudutgång, analog 5.1 samt stereoutgång. Spelarens firmware kan uppgraderas via cd. Dimensionerna är 420x41x279 mm och vikten är 2,4 kg.

Tillverkare: Oppo