Sök
Onkyo DV-SP504

Onkyo DV-SP504

Välpresterande all-spelare

2008-01-08

En dvd-spelare som läser det mesta, har uppskalning till 1080i och hdmi-utgång. Testarna menar att både ljud- som bildegenskaper är av hög klass.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 90/100 "Sehr gutem HDMI-Bild"
Audiovision 84/100 "Überzeugt vor allem bei Analoger Verbindung"
Video 76/100 "Scharfes un fehlerfreies Progressive-Scan-Bild"
What hifi 4/5 "It´s not the one"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker alla att Onkyo DV-SP504 har bild- och ljudegenskaper av hög klass men inte utan invändning. Och invändningen skiljer mellan de olika testarna. Vissa menar att bilden blir bättre med hdmi, andra att den imponerar främst analogt. Detsamma gäller ljudet. Hanteringen underlättas av en välutformad fjärrkontroll och att knappsatsen på själva spelaren möjliggör komplett tillgång till menyerna.

Audio

"Sehr gutem HDMI-Bild"

Audio anser att Onkyo DV-SP504 har musikegenskaper som gör den till en fullgod ersättare till cd-spelaren i hemmaanläggningen. Enheten uppges också vara en höjdare på inspelningar gjorda i surround. Ljudet beskrivs ha en väldigt stark surroundeffekt med en ren och djupgående bas, fin dynamik och varm klangton. Filmer som återges via hdmi bjuder på en väldigt bra bildupplevelse. Med de analoga utgångarna blir resultatet dock inte lika bra. Audio tittar på fyra olika spelare med hdmi och rankar Onkyo DV-SP504 högst. Övriga spelare är Panasonic DVD-S99, Denon DVD-1930 och Harman/Kardon DVD37.

Källa: Audio (DE) januari 2007

Audiovision

"Überzeugt vor allem bei Analoger Verbindung"

Bland de fyra spelare som Audiovision testar på hamnar Onkyo DV-SP504 på delad första plats tillsammans med Denon DVD-1930. De andra två spelarna är Harman/Kardon DVD 47 och Panasonic DVD-S99. Onkyos enhet beskrivs bjuda på en videoåtergivning med bra skärpa och kvalitet över de analoga utgångarna. Men testaren är inte lika imponerad med hdmi-utgången. Även om bilden där blir skarp och utan rörelseartefakter så menar testaren att detaljer i väldigt ljusa eller väldigt mörka partier inte kommer fram. När det gäller ljudegenskaperna så imponerar spelaren med allt den matas med.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Video

"Scharfes un fehlerfreies Progressive-Scan-Bild"

file:///C:/Users/alinder/AppData/Local/Temp/onk-test.jpgBland Videos fyra testkandidater hamnar Onkyo på sista plats. Etta blir Yamaha DVD-S1700 och i testet figurerar också Harman/Kardon DVD37. Att DV-SP504 hamnar sista beror på den långa inläsningstiden av skivor och ett ljud som inte är lika rent och upplöst med cd och sacd som hos konkurrenterna. Som ren videospelare upplevs den dock vara förstaklassig. Via scart så leverera enheten en färgstark, nyanserad och skarp bild. Intrycket blir bara bättre med hdmi där kantflimmer och rörelseartefakter försvinner.

Källa: Video (DE) nr 4 2007

What hifi

"It´s not the one"

What hifi vill inte vara sämre och tittar även de på fyra spelare där alla spelare förutom Onkyo DV-SP504 får full poäng. Det anses inte vara en dålig spelare på något sätt med sin utmärkta bild- och ljudegenskaper. Att det ändå inte blir full pott beror på att enheten enbart skalar upp bilden till 1080i och inte 1080p samt att den har en prislapp som ligger 500 kronor över andra spelare som gör ett minst lika bra jobb och som har lika imponerande specifikationer. Övriga spelare som What hifi tittat på är Cambridge Audio Azur 540D V2, Denon DVD-1940 och Marantz DV6001.

Källa: What hifi (GB) december 2007

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-SP504 är stationär dvd-spelare med hdmi och uppskalning till 1080i. Stödda upplösningar omfattar även 576p och 720p. Dvd:n har stöd för återgivning av sacd, cd, dvd, dvd-audio samt divx, mp3, wma och jpeg från cd-skiva. Det finns även dekoder för dts och dolby digital. Anslutningar omfattar förutom hdmi också komponentvideo, scart och koaxial samt digital optisk ljudutgång. Väger 3,7 kg och har måtten 435x81x309 mm.

Tillverkare: Onkyo