Sök
Marantz SA12S1

Marantz SA12S1

Hifi i flera kanaler

2003-04-30

Marantz SA12S1 är en DVD-spelare med stöd för SACD. Testarna imponeras i första hand av ljudet i denna spelare, även om videouppspelningen inte heller behöver skämmas för sig.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 ”Another knockout piece of hifi from Marantz”
Essential Home Cinema 28/35 ”Almost perfect for movie loving audiophiles”
Positive Feedback ”A very good achievement”

Vad tycker testarna?

Överlag anser testarna att detta är en mycket bra spelare från Marantz. Spelaren bedöms vara både snygg och användarvänlig. Testarna noterar att spelaren inte kan hantera DVD-A men imponeras väldigt mycket av SACD-uppspelningen. Video håller inte riktigt samma höga klass men bjuder fortfarande på bra bildupplevelse.

T3

”Another knockout piece of hifi from Marantz”

T3 tror att flerkanals musik är framtiden och Marantz SA-12S1 är den bästa spelaren man har prövat inom området. Enheten var enkel att sammankoppla med förstärkare eller TV och manualen är bra uppbyggd. SACD gör att vanlig CD låter platt, även om spelaren behärskar CD-uppspelning på ett mycket bra sätt i enlighet med prisklassen. Testaren ger också fina kommentarer för bilden som jämförs med de absolut bästa spelarna på marknaden. Avslutningsvis skriver testaren att så länge du stödjer SACD i kampen mot DVD-Audio är Marantz SA-12S1 ett ”höjdaralternativ”.

Källa: T3, mars 2002
Essential Home Cinema nr 16 2002
Till Positiv Feedback's startsida

Essential Home Cinema

”Almost perfect for movie loving audiophiles”

Essential Home Cinema skriver att Marantz med SA-12S1 försöker hålla balansen mellan audiofilklass på ljudet och seriös videouppspelning. Det noteras att spelaren inte klarar DVD-Audio och testaren konstaterar att på detta område är Denon DVD-A1 fortfarande oslagbar. Bildkvaliteten beskrivs som mycket bra men långtifrån lika häftig som nämnda Denonmodell. SACD-mässigt ger SA-12S1 en uppspelning som är mjuk och len vilket ger ett delikat ljud och mindre digital känsla än många DVD-A spelare. CD-mässigt klarar sig spelaren mycket bra med en bred ljudbild och utmärkt djup. Om man är på jakt efter en kompromiss mellan bra video- och ljudkälla är SA-12 ett bra val. Så länge man inte har supersyn kommer man att vara väldigt imponerad av videokvaliteten och fullkomligt överväldigad av ljudet. Home Cinema Best For Sound är betyget till Marantz SA-12S1.

Positive Feedback

”A very good achievement”

Positive Feedback skriver att SA-12S1 verkar vara byggd för att attrahera en så stor grupp video- och audiofiler som möjligt. Utseendemässigt imponerar SA-12S1 med stabil byggkvalitet, snygg fjärrkontroll och utgångar. Inladdningstiden för SACD är kort, men spelaren saknar display för SACD titelspår. Ljudmässigt känns inte SA-12S1 lika bred och djup som föregångaren SA-1, men om detta är en bra eller dålig egenskap är upp till lyssnaren. SACD ger en bra lyssningsupplevelse även om testaren upplever att spelaren inte är lika exakt som vissa modeller från Sony och Philips. SA-12S1 är inte någon referensenhet, men man spår ändå en stor marknad för produkten.

Cirkapris: 37000 kronor

Produktfakta: Marantz SA12S1 är en DVD-spelare med stöd för SVCD och SACD. Stöd för Dolby Digital 5.1, MPEG 2, DTS och Pro-Logic. Kontaktmässigt är spelaren utrustad med RGB SCART, digital optisk och koaxial utgång, kompositvideo, S-video och komponentvideo. Spelarens mått är 458(W)x110(H)x379(D) mm och den väger ca 11 kilo.

Modell: Marantz SA12S1