Sök
Marantz DV4001

Marantz DV4001

För filmälskaren med visst musikintresse

2007-06-01

Såväl bild- som ljudkvalitet är riktigt bra hos denna dvd-spelare. En budgetspelare, även om det yttre skvallrar om någonting annat.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/5 "Den frodiga basen är imponerande"
What video 4/5 "Excellent picture and sound performance"
Hjemmekino 5/6 "Flott design og byggekvalitet"
Asbyon 4/5 "Sehr gute Verarbeitung"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren är både robust och välbyggd, det finns ingenting hos det yttre som skvallrar om att man har en budgetspelare framför sig. Anslutningsmöjligheterna är många och testaren saknar inte någonting direkt. En testare tycker dock att hdmi-anslutningen producerar en relativt orolig bild och att resultatet blir bättre med en analog anslutning. Bildkvaliteten är annars riktigt bra, färgåtergivningen imponerar och skärpan är också till belåtenhet. Testarna är annars överens om att det område där spelaren imponerar allra mest är ljudåtergivningen. Oavsett om man tittar på en film eller lyssnar på en cd-skiva så är resultatet strålande hos både bas och diskant.

Bild & ljud hemma

"Den frodiga basen är imponerande"

Bild & ljud hemma tycker att designen är riktigt snygg och inte på något sätt skvallrar om att spelaren hör till budgetsegmentet. Det tar cirka 22 sekunder från det att skivan sätts in till dess att man ser bilden på skärmen, en tidsrymd som är relativt okej. Bilden är bra och färgerna är välbalanserade. Dock uppstår en del orenheter, bland annat i gräs och skogar. Dessutom kunde svärtan ha varit skarpare, nu tappar bilden en del intensitet. Bra är ändå att bilden uppvisar väldigt lite linjeflimmer. Ljudkvaliteten är exceptionellt bra, basen är djup och intensiv men även längre upp i diskantregistret så blir resultatet mycket tillfredsställande. Testaren menar att som cd-spelare är spelaren bättre än konkurrenterna i samma prisklass.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 4 2007

What video

"Excellent picture and sound performance"

What video anser att spelaren är robust och välbyggd, vilket är bra. Man har gott om anslutningsmöjligheter till förfogande. Dvdn är dock inte fulländad funktionsmässigt, bland annat saknas stöd för dts. Dessutom har man inte heller stöd för dvd-audio eller sacd. Spelaren är förhållandevis lätthanterad, fjärrkontrollen är enkel och man har möjlighet att justera enkla inställningar så som exempelvis ljusstyrka och färg. Bildkvaliteten är fantastisk, färgåtergivningen är strålande och detaljrikedomen likaså. Har man inte tillgång till hdmi-anslutning så fungerar komponentvideo nästan lika bra. Bilden blir något mjukare men såväl kontrast som svärta och färgåtergivning håller hög nivå. Beröm ges även för ljudkvaliteten.

Källa: What video (GB) nr 319

Hjemmekino

"Flott design og byggekvalitet"

Hjemmekino menar att designen är riktigt snygg samtidigt som spelaren ger ett solitt intryck. Detsamma gäller för fjärrkontrollen. Menyerna är enkla att navigera i vilket gör användarvänligheten hög. Bildkvaliteten är helt ok med tanke på priset, däremot är inte brusreduceringen justerbar vilket gör att äldre filmer uppvisar en del störningar. Färgerna är annars bra och skärpan likaså. En nackdel är dock att man saknar stöd för 1080p och att spelaren inte kan leverera 480/576i över hdmi-anslutning. Testaren är riktigt imponerad av ljudkvaliteten, basen är fyllig och bra. Spelarens styrka är definitivt dess kapacitet som cd-spelare.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2007

Asbyon

"Sehr gute Verarbeitung"

Asbyon tycker att med tanke på prisklassen så erbjuder DV4001 en hel del för pengarna. Anslutningsmässigt har man en hel del att välja på, vilket är bra. Menyerna är tydliga, displayen väl tilltagen och fjärrkontrollen är översiktlig. Testaren är överraskad över att bilden som visas över hdmi-anslutningen framstår som relativt orolig. Dock övertygar de analoga anslutningarna desto mer. Färgåtergivningen är naturlig och fin och så även bildskärpan. Ljudkvaliteten är imponerande bra oavsett om man tittar på en film eller använder spelaren som cd-spelare.

Källa: www.asbyon.com (DE)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Marantz DV4001 är en dvd-spelare som bland annat spelar dvd-r/w, cd, cd-r/w vcd 2.0, mp3, wma divx ultra och jpeg hd. Anslutningarna utgörs av hdmi, rgb scart, komponentvideo, kompositvideo, s-video, digital ljudutgång och rs232c. Video dac 108 Mhz/12 bit och 192 kHz/24 bit ljud dac.

Tillverkare: Marantz