Sök
Loewe blutech vision

Loewe blutech vision

Stilfull blu-ray

2008-08-06

En läcker blu-ray-spelare som levererar bra bild. Designen tar priset, men innehållsmässigt är det tveksamt om det går att motivera kostnaden.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 3/5 “Delivering images that will blow you away”
M3 5/10 “Bra bild på blu-rayfilmer”
Trusted reviews 7/10 “A stylish addition to your system”

Vad tycker testarna?

Loewe blutech vision ger ett tudelat intryck hos alla testare. Detta då utsidan ståtar med snygg och stilfull design medan den beskrivs som halvdan på insidan. Genom hd-källor blir bildkvaliteten riktigt bra men med standardupplöst dvd är resultatet bristfälligt. Andra brister som testarna tar upp är de krångliga menyerna och fjärrkontrollsknapparna som kan vara svårjobbade. Med tanke på prislappen är spelarens brister inte acceptabla.

What video

“Delivering images that will blow you away”

Bild-1-Blue-Tech.jpgBrittiska What video tycker att det är en av de mest stilfulla spelare som skådats. Den är utrustad med de vanliga ingångarna men den klarar inte av att spela upp testarens mp3, wma eller divx-filer, vilket är synd. Av erfarenhet menar testaren att Loewes produkter brukar vara svåra att hantera och även denna kan te sig lite krånglig. Menyerna är snygga men lite svårnavigerade och trots att fjärrkontrollen är snygg är den inte optimalt utformad. Däremot är prestationen superb i hd och likaså fungerar 24 fps-läget mycket bra när det handlar om snabba bildrörelser. Färgåtergivningen anses vara både kraftfull och naturlig och även ljudkvaliteten är utmärkt. De brister som trots allt finns är inte okej med tanke på priset.

Källa: What video (GB) issue 335 2008

M3

“Bra bild på blu-rayfilmer”

Bild-2-Blue-Tech.jpgM3 tycker att designen är otroligt läcker men menar att den, bild- och funktionsmässigt, inte kan mäta sig med konkurrenterna. För det första är den segstartad och det tar nästan 2 minuter innan en film är igång. Dessutom hade spelaren problem med att få igång en del av testarens dvd-skivor. Väl igång så håller bilden hög klass med fantastiska färger, bra skärpa och skönt filmflyt. När det sedan kommer till standardupplöst dvd så sjunker kvaliteten drastiskt. Ljudet å andra sidan håller prima kvalitet när testaren kopplar det till sin referensmottagare. Fjärrkontrollen är proper och spelaren är hyfsat lätthanterlig, men priset är för högt.

Källa: M3 (SE) nr 6 2008

Trusted reviews

“A stylish addition to your system”

Bild-3-Blue-Tech.jpgLetar du efter en stilfull designprydnad till din hemelektronikssamling då finns det inget bättre alternativ på marknaden menar Trusted reviews. Tyvärr är innehållet inte lika förförande, då den har en usel multimediakompabilitet, trögt gränssnitt och presterar ojämnt. Priset gör den än mer oattraktiv. Konkurrerande tillverkare har mer att erbjuda till ett förmånligare pris. Utöver dessa brister så går det inte att komma ifrån det faktum att den ger riktigt fina bilder genom hd-källor. Dessutom anses den vara lätt att installera om än något trögnavigerad i menyerna.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Loewe blutech vision är en stationär blu-ray-spelare som även kan spela upp dvd, cd/dvd+-rw och ljud-cd. Ljudmässigt stöds bland annat dolby true hd och dts. Bland anslutningarna finns analog 5.1, cvbs, s-video, komponent, koaxial och optisk utgång samt hdmi med stöd för 1080p/24 Hz. Spelaren väger 4,7 kg och den mäter 430x67x340 mm.

Tillverkare: Loewe