Sök
LG DVD5095

LG DVD5095

Design som utmanar

2002-09-09

Testarna menar att LG DVD-5095 har en design som man antingen älskar eller hatar. Förutom detta har den stöd för Dolby Digital, DTS, PAL/NTSC och en rad olika format på skivorna.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 3/5 "Performs well but not outstanding"
Home Cinema Choice 4/5 "Distinctly credible performer"
What Video & TV 4/5 "Does its job well"

Vad tycker testarna?

Flera av testarna tror att man antingen älskar eller hatar designen hos LG DVD5095. Men testarna är också överens om att spelaren presterar bra och åtminstone någon nämner fina färger och bra kontrast. Dock kan bilden ibland bli något grynig. Ljudet är klart godkänt.

Home Entertainment

"Performs well but not outstanding"

Home Entertainment testar även JVC XV-S302, Toshiba SD220E, Sony DVP-NS405 och Panasonic DVD-XV10. Toshiba blir Bästa köp och Sony blir Editor’s choice. Hos LG-spelaren önskar sig testaren fler kontroller för att justera bilden. Designen av spelaren är snygg men knapparna är svåra att se i mörker och risken för fingeravtryck på chassit är stor. Fjärrkontrollen är bra även om vissa knappar har fler funktioner än en, vilket kan bli lite krångligt. Spelaren presterar på det hela taget bra men inte utmärkt, och ljudet är bra men inte engagerande.

Källa: Home Entertainment, aug 2002
Home Cinema Choice, aug 2002
What Video & TV, sep 2002

Home Cinema Choice

"Distinctly credible performer"

Home Cinema Choice säger att utseendet hos LG DVD5095 kommer att dela köparna i två läger. Antingen gillar man utseendet eller så avskyr man det. Det finns många bra anslutningar och funktionerna överensstämmer väl med priset. Konstigt är bara att VCD inte stöds. Prestandan är emellertid mycket bra, med fina färger och hög standard överlag, även om bilden blir grynig emellanåt. Ljudet är klart godkänt både när det gäller DVD- och CD-ljud.

What Video & TV

"Does its job well"

What Video & TV menar i likhet med föregående testkälla att LG5095 har ett utseende som man antingen älskar eller hatar. En sak som är bra är dock RGB via Scart. Det finns annars inte alltför mycket funktioner men inställningsmenyerna är i alla fall lätta att använda. Spelaren är ganska dyr för sin klass, men den presterar bra. Färgerna är fulla av liv och skärpa, även om den svarta färgen alltid kunde vara bättre. I allmänhet är bilden mycket god för klassen.

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: LG DVD5095 är en DVD-spelare som klarar CD-R/RW med Mp3 samt SACD och DVD-R/RW (däremot inget stöd för VCD). Det finns fem nivåer av zoom och upp till 100x bildsökning samt stöd för Dolby Digital och DTS respektive PAL/NTSC. Det finns även möjlighet att repetera samt minne för bokmärken. DVD-spelaren har en rad anslutningar varav en Scart som är RGB-kompatibel, S-video, komposit-video, stereoutgång, 5.1-utgång, koaxial och optisk digital audio. LG DVD5095 väger 3,1 kilo och har måtten 428x75x244 mm.

Modell: LG DVD5095