Sök
LG DR-4810

LG DR-4810

Budgetbrännare

2004-06-17

LG DR-4810 är en DVD-inspelare i den lägre prisklassen som trots priset har bra bildkvalitet och gott om anslutningsmöjligheter.
Testkälla Kommentar
HiFi Test "Verblüffend ausgereiften Gerät"
Ljud & Bild "Innehåller allt som behövs"
Pocket Lint "Dazzling array of features"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att LG DR-4810 är en prisvärd maskin. Det man gillar mest är anslutningsmöjligheterna, enkelheten i menyerna samt bildkvaliteten på inspelningarna, även om longplay-läget lider av störningar. Den svenska testaren sågar dock översättningen till svenska i menyer och instruktionsbok, och kallar den "mycket märklig".

HiFi Test

"Verblüffend ausgereiften Gerät"

LG-DR-4810_back.

Tyska HiFi Test har jämfört LG DR-4810 med fyra andra DVD-inspelare och utnämner DR-4810 som testets största överraskning, och berömmer den enkla installationen. Hifi Test gillar även bild-i-bild-funktionen och berömmer bildskärpan på inspelat material. Överlag betecknas DR-4810 som en "mogen" produkt, trots att det är LG:s första DVD-inspelare. Till testvinnare utses Pioneer DVR-5100H, medan LG DR-4810 placerar sig på delad tredjeplats.

Källa: HiFi test, jan/feb 2004
Ljud & Bild, nr 4 2004
Till Pocket Lints hemsida

Ljud & Bild

"Innehåller allt som behövs"

Svenska Ljud & Bild saknar en möjlighet att visa JPEG-bilder med LG DR-4810. Däremot tycker testaren att överskådligheten när man lyssnar på ljud-cd eller MP3 är bra och det är enkelt att hitta bland låtarna. Detaljrikedomen i bilden vid longplay-inspelning är imponerande, men andra störningar gör bilden orolig menar man. Både bruksanvisningen och menyerna innehåller enligt testaren så grova översättningsmissar att texterna blir svåra att förstå. Sammanfattningsvis säger testaren att DR-4810 innehåller det man behöver, och även om den är enkel ger den bra bildkvalitet.

Pocket Lint

"Dazzling array of features"

Brittiska Pocket Lint imponeras stort av DR-4810s utbud av funktioner i förhållande till dess pris. Testaren gillar möjligheten att överföra VHS till DVD, och uppskattar enkelheten i redigeringsfunktionerna. Testaren rekommenderar DR-4810 som nybörjarmaskin om man inte vill investera alltför mycket pengar i sin DVD-inspelare.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: LG DR-4810 är en stationär DVD-inspelare som spelar in på DVD-R/RW och spelar upp DVD+R/RW, CD-R/RW, MP3, SVCD. TV-tunern har bild-i-bild och både NTSC och PAL stödjs, liksom Dolby Digital och DTS. När det gäller anslutningar finns S-video, DV in, komposit, optisk och koaxial ut, ljud in/ut samt komponentutgångar och dubbla scart. LG DR-4810 mäter 537x165x457 mm och väger 5,2 kg.

Modell: LG DR-4810