Sök
JVC XV-NA77

JVC XV-NA77

Mångsidig högpresterare

2004-03-24

JVC XV-NA77 är en budgetspelare som läser de flesta format. Den får bra betyg i testerna för prestation och funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 “Packs an awful lot of ability”
DVD & Hjemmekino 92/100 “En ikke ubetydlig oppgradering”
Audio 84/100 “Überragendem Preis-Leistungverhältnis”

Vad tycker testarna?

XV-NA77 får mycket goda lovord för den snygga slimmade designen och Express Play funktionen som kör igång filmen ruskigt snabbt. Den enkla fjärrkontrollen och de vackra menyerna står för ett trevligt användande. Spelaren övertygar även prestationsmässigt med bra bild och ljud, men när det gäller ljudet invänder en av testarna att spelaren är något svag när det kommer till musik CD. Testarna uppskattar att spelaren läser många olika format, har utgångar för det mesta och att den dessutom är rikligt utrustad med funktioner.

What Video

“Packs an awful lot of ability”

What Video blir otroligt förtjusta i JVC XV-NA77. Den klarar inte bara många format, den gör det dessutom otroligt bra och testaren utdelar toppbetyg för bild- och ljudkvalitet. Spelaren är också bland de första som erbjuder progressiv signal i både PAL och NTSC, vilket ger extra plus. Detta gör dock att installationen kan bli lite bökig och en titt i manualen blir dessvärre nödvändigt. När man väl kommit förbi detta anses spelaren väldigt lätt att använda och enligt testaren har tillverkaren drivit funktionerna ett steg längre och det går att göra nästan vad man vill. Så det gäller att inte bedras av det förrädiskt tunna och vackra skalet, det är en mycket kapabel spelare, enligt What Video som tilldelar XV-NA77 titeln Best Buy.

Källa: What Video, mars 2004
DVD & Hjemmekino, nr 8, 2003
Audio, oktober 2003

DVD & Hjemmekino

“En ikke ubetydlig oppgradering”

DVD & Hjemmekino skriver att JVC har släppt en pris- och kvalitetsbomb i snygg design i och med XV-NA77. Man menar att det är en mycket duglig och mångsidig DVD-spelare som läser alla skivor den matas med och som har många funktioner och anslutningsmöjligheter. Kvaliteten ligger även i goda uppspelningsegenskaper. Bilden har man inga problem med, den är superb men mest förvånad är testaren över ljudet som är mycket djupt och täcker nästan hela frekvensområdet mycket bra. Just ljudet brukar annars vara sådär hos budgetspelare. Negativt är att spelaren inte stödjer SACD, annars idel lovord från norska DVD & Hjemmekino.

Audio

“Überragendem Preis-Leistungverhältnis”

Tyska Audio har tittat på Denon DVD-1400, NAD T512, Sony DVP-NS930 och JVC XV-NA77. Favoriterna blir Sony och JVC där Sony plockar hem segertiteln tack vare bra progressiv uppspelning. Men JVC XV-NA77 utses till bästa budgetval då den erbjuder mycket finesser till ett överkomligt pris. Spelaren är lättanvänd och läser dessutom in skivorna mycket snabbt. Ljudet från DVD-audio skivor kommer fram mycket bra tack vare den inbyggda D/A-omvandlaren men testaren tycker att vanliga musik-CD är lite råa i klangen. Videoprestationen via progressive scan är mycket bra och kommer väldigt nära spelare i den högsta prisklassen. En mycket kompetent och prisvärd spelare, avslutar Audio.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: JVC XV-NA77 är en DVD-spelare som klarar DVD-audio, DVD-R/-RW, DVD+R/+RW, CD-R/-RW, SVCD, WMA, MP3 och JPEG. Anslutningar för Scart (RGB), S-video, komposit och komponentvideo med progressive scan (NTSC). Två digitala ljudutgångar (digital respektive optisk), analog stereoutgång samt 6-kanalers surroundutgång. Zoom. XV-NA77 väger 2,1 kg och har måtten 435x45x270,5 mm.

Modell: JVC XV-NA77