Sök
JVC XV-M52

JVC XV-M52

Humm, putt, sa paddan

2002-02-08

Vill man snabbt kunna växla mellan tre DVD-filmer för en helkväll av biotittande, så kan JVC XV-M52 vara ett alternativ. Men testarna är rätt kallsinniga till produkten och lämnar medelbetyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 "Good picture and sound quality"
Essential Home Cinema 3/5 "Humming like a jet engine"
What Video & TV 3,5/5 "Picture imperfections"

Vad tycker testarna?

Delade meningar och rätt kyligt mottagande. Så kan man sammanfatta testarnas första intryck av JVC XV-M52. En testare har inga problem med varken ljud eller bild, två andra menar att bilden uppvisar knappheter. Sammantaget klagar ingen på ljudet men designen känns lite omodern och spelaren är lite klumpig, menar vissa. Testarna uppfattar inte JVC XV-M52 som någon unik produkt.

Home Cinema Choice

"Good picture and sound quality"

Home Cinema Choice reagerar på att JVC XV-M52 är så stor och klumpig, långt ifrån de slimmade moderna spelarnas utseende. Fjärrkontrollen känns lite udda, då menyknapparna sitter långt ner. Det är lätt att navigera mellan de tre skivorna men panelen uppfattar man som något simpel med sina ikoner med gul text. Förutom zoom, stillbild och några andra saker är det fattigt på funktioner. Bilden är dock fantastiskt bra, färgerna klara och naturtrogna med mycket detaljrikedom. När testaren kopplar växlaren till en Denon AVR-3802 förstärkare kommer Dolby Digital och DTS till sin fulla rätt, likaså för vanlig stereo. Det är synd att spelaren inte tar Mp3 och att den inte är bättre utrustad när det gäller funktioner. Spelarens största plus är att den har kapacitet för tre skivor.

Källa: Home Cinema Choice dec 2001
Essential Home Cinema nr 10, 2001
What Video & TV feb 2002

Essential Home Cinema

"Humming like a jet engine"

Essential Home Cinema noterar också att designen på JVC XV-M52 känns något förlegad. Bildkvaliteten är testaren inte alls nöjd med, i synnerhet anmärks det på färgerna. Med ljudet går det bättre. Volym och klang är bra men testaren är inte imponerad av växlarens finesser och möjligheter i övrigt. Det finns helt enkelt inget unikt med JVC XV-M52 och dessutom ger den ifrån sig ett svagt hummande ljud som man snart irriterar sig på. EHC är skeptiska mot att köpa en fler-tallriks växlare eftersom man inte helt förstår vad man ska ha en sådan till.

What Video & TV

"Picture imperfections"

I testet från What Video & TV är man ganska tillfreds med de finesser som växlaren erbjuder. Den har vad som behövs men bildkvaliteten ligger inte i toppklass och det råder problem med mörka scener i filmer. Från och till uppträder bakgrundsflimmer och det förekommer att färgen ”blöder”. Filmljudet är däremot klart och tydligt och dialogen kraftig, både film och CD-ljud saknar anmärkningar i testet. Spelarens starka sida är att man kan ladda upp med tre skivor för en helkväll av biotittande men testaren är tveksam till om detta räcker för att kompensera växlarens brister.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: JVC XV-M52 är en 3-tallriks DVD-växlare som är kompatibel med DVD Video, CD, CD-R/RW och Video-CD men inte Mp3. Den är utrustad med en 1-bits DD-omvandlare med 96 kHz/24-bitars audioupplösning. De kopplingar som finns tillgängliga är optisk och koaxial digital utgång för PCM och Dolby Digital/DTS samt 21-stifts SCART med RGB. Här finns också möjlighet att ställa in 1x zoom, slow motion, 5 hastigheter för bildsökning samt repeat och repeat A-B playback. Kommer med en flermärkeskompatibel fjärrkontroll. Växlaren mäter 435x127x325 mm och väger 5,1 kg.

Modell: JVC XV-M52