Sök
Hitachi DV-P325E

Hitachi DV-P325E

Mycket bra prislapp

2002-11-22

Hitachi DV-P325E är en superenkel DVD till ett bra pris som får lite blandade omdömen i testerna, då den saknar en del funktioner som annars är vanliga i klassen.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 71/100 "Einfache Installation und Bedienung"
Video 4,5/5 "Easy to use"
Sound & Vision "Looks a bit old-fashioned"

Vad tycker testarna?

Meningarna går något isär hos testarna. Särskilt när det gäller ljud och bild får Hitachi DV-P325E blandade omdömen. Gemensamma omdömen är att spelaren saknar en hel del finesser som finns hos andra maskiner i klassen. Det testarna även är överens om, är att modellen är bra om man söker efter en enkel spelare som är lätt att installera, utan att vilja betala för mycket.

What Video & TV

"Einfache Installation und Bedienung"

What Video & TV tycker inte att spelaren kammar hem poäng för utseendet. Fjärrkontrollen är dock snygg i designen med bra knapplacering. Det är enkelt att installera spelaren, särskilt för nybörjare. Menyerna är lätta att begripa. Det finns inte många finesser på denna spelare, så det är tur att de som ändå finns fungerar. Färgerna ser naturliga ut och tidigare problem med större färgområden har arbetats bort. Färgerna ser bra ut men är inte helt perfekta, med vissa brister kring mörka objekt. Skärpan kan det vara lite si och så med. DV-P325E är en rätt bra spelare trots allt där prislappen kanske överväger bristerna för många köpare.

Källa: What Video & TV, september 2002
Video nr 10, 2002
Till Sound & Visions hemsida

Video

"Easy to use"

Video testar tio DVD-modeller från bland andra Samsung, Sony, Pioneer och Philips förutom DV-P325E, som anses ha bra anslutningar men ont om extra finesser. Plus är att spelarens meny är överskådlig vid installation och justeringar och kan lätt skötas med fjärrkontrollen. Bilderna är mörka, inte särskilt kontrastrika och medelmåttigt skarpa. Ljudet tycker man inte heller är av högsta klass och det behövs en bra digital förstärkare för bra ljud. Testsegrare blir JVC XV-N5SL medan bästa köp blir Panasonic DVD-RV62.

Sound & Vision

"Looks a bit old-fashioned"

Sound & Vision granskar fyra DVD i budgetklassen med kvalitativ kringutrustning. DV-P325E ser lite gammalmodig ut i designen men är lätt att hantera. Särskilt imponerade är man av fjärrkontrollen som är väldigt enkel att justera och installera med överskådlig bildmeny. MP3 filer hanteras utan problem. Man saknar bakåt slow motion funktion och slow motion frame men är nöjda med bilden. Detaljrikedom, färg och skärpa är alla bra. Spelaren har också ett fint ljud. DV-P325E är en bra och enkel DVD-spelare men det bästa är det låga priset. Testaren ger inga jämförelsebetyg men framhåller främst Panasonic DVD-P241 och Zenith DVB216.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Hitachi DV-P325E är en DVD spelare kompatibel med DVD-R samt VCD. Spelaren kan också läsa CD-R samt -RW med Mp3. Här finns avkodare för Dolby Digital och kompatibilitet med DTS. Modellen har utgångar för RGB Scart, S-video, analoga stereo/audio utgångar samt optiska och koaxiala digitala utgångar på baksidan. Bland finesserna finns fyra hastigheter att söka, tvåstegs-zoom, frame advance, random, tre hastigheter för slow motion och möjligheter att justera svärta i bilden. Det finns också en barnsäker avstängningsknapp. SRS TruSurround samt fjärrkontroll inkluderas. Spelarens mått är 435x75x216 mm.

Modell: Hitachi DV-P325E