Sök
Grundig Xenaro GDP 6150

Grundig Xenaro GDP 6150

Tysk som överraskar

2003-01-15

Allt man förväntar sig och en hel del till. Grundig bjuder upp till dans och lyckas enligt flera testare slå många konkurrenter på fingrarna med bra betyg som lön för mödan.
Testkälla Betyg Kommentar
EyeFi 87/100 "Briljant midimodell"
Video 81/100 "Alles im Griff"
Area DVD 6/6 "Tadellose Verarbeitung"

Vad tycker testarna?

Testarna är till stor del positiva i sina omdömen, bildkvaliteten anses hålla toppklass vilket i och för sig knappast är unikt i prisklassen. Ljudet får mer varierande omdömen då vissa menar att det är väldigt bra, medan andra hittar modeller som anses sköta den biten något bättre. I ett av testerna är det just ljudet som stjälper Grundig. Som grädde på moset finns en hel del extrafinesser långt utöver standard. Flera testare ger pluspoäng för finesser som variabel subwoofer brytfrekvens och bra zoom. En maskin som ligger nära toppen av sitt prissegment.

EyeFi

"Briljant midimodell"

EyeFi uppskattar vissa av finesserna hos GDP 6150, gammakorrektur och variabel brytfrekvens mellan subwoofer och vanliga högtalare nämns. Bildkvaliteten bedöms som hög med bra skärpa, hög detaljrikedom och välavstämda färger. Ljudmässigt klarar sig spelaren inte riktigt lika bra även om diskanten anser vara riktigt fin. Inte helt klockrent ljud alltså, men fullt tillräckligt för att leverera filmljud av god klass. I detta test jämförs sex spelare där Grundig hamnar sist med 87 poäng efter bland andra Cambridge Audio DVD300 på 92 poäng, ett väldigt jämnt lopp med andra ord hos EyeFi.

Källa: EyeFi, Nr 2 2002
Video, Mars 2002
Till Area DVDs hemsida

Video

"Alles im Griff"

Video testar också sex spelare där Grundig lyckas utmärka sig på flera sätt trots hård konkurrens. Saker som testaren lägger märke till är bland annat en klanderfri zoomfunktion som inte hackar det minsta och den variabla sub/högtalar brytfrekvensen 60-120 Hz. Ännu en smidig finess är möjligheten att uppgradera mjukvaran i maskinen via PC. Bildmässigt hamnar Grundig i täten tack vare väldigt hög detaljrikedom. Ljudkvaliteten bedöms inte som fullt lika bra och här ligger flera andra maskiner bättre till, men det är inte mycket som skiljer dem åt. I slutändan föräras Grundig Xenaro GDP 6150 med titeln "köptips" men testvinnare blir Toshiba SD-510 E med en poäng.

Area DVD

"Tadellose Verarbeitung"

Area DVD har mycket gott att säga om GDP 6150, det är tydligt att det här är en spelare som testaren är förtjust i. Bildkvaliteten kallas utmärkt, ljudet imponerar både analogt och digitalt. Den går bättre som CD-spelare än de flesta. Användargränssnittet gillas också, både OSD systemet och fjärrkontrollen får högsta betyg och kallas exemplariska. Designmässigt menar testaren att Grundig har lyckats rätt bra och det finns egentligen inget att klaga på. I den är prisklassen är det bara Grundig GDP 6150 eller Pioneer DV-545 som gäller menar Area DVD.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Grundig Xenaro GDP 6150 klarar förutom DVD även CD-R/RW med Mp3 samt VCD och SVCD. Inkluderar finesser som variabel subwoofer brytfrekvens (60-120Hz), hackfri zoom och NTSC/PAL konverterare. Den medföljande fjärrkontrollen kan styra Grundig TV och video. Det finns integrerad dekoder för Dolby Digital AC3, MPEG 2, PCM och DTS. Två SCART (1 RGB) S-video, 5.1 analog audio, koaxial och optisk digitalutgång. Mått: 360(B)x73(H)x246 (D) mm, vikt 2,4 kg. Färg silver.

Modell: Grundig Xenaro GDP 6150