Sök
Denon DPB-1610

Denon DPB-1610

Kraven är högre än någonsin

2010-03-26

Denon DBP-1610 håller hög klass på både ljud och bild, men det räcker ändå inte för kräsna testare som med tanke på priset förväntat sig mer.
Testkälla Betyg Kommentar
Av review 7/10 "A very strong contender"
Home cinema choice 4/5 "A real delight"
What hifi 4/5 "It’s a smart package"

Vad tycker testarna?

Denon DBP-1610 presterar absolut på en hög nivå, både när det gäller bild och ljud. Men testarna är ändå inte riktigt nöjda och tycker att med tanke på prisklassen kunde vissa saker ha varit snäppet bättre. Detta gäller bland annat svärtan och fler analoga möjligheter på ljudsidan. Färgåtergivningen och detaljerna får beröm men konkurrensen är stenhård och det finns alternativ i klassen.

Av review

"A very strong contender"

Denon DBP-1610 Remote

Av review gillar inte det bulkiga utseendet hos Denon DBP-1610 och skriver rätt och slätt att den är ful i jämförelse med konkurrenterna. Anslutningsmöjligheterna är begränsade och då främst på ljudsidan. Positivt är därför att den hanterar uppskalning av dvd till 1080p och har ett separat läge för cd-återgivning. Bildkvaliteten från blu-ray lämnar lite att önska med skarpa bilder och imponerande färgåtergivning samt mycket bra hantering av rörelser. Det enda är att kantdefinitionen kunde ha varit något bättre och svärtan når inte samma övertygande nivå som hos konkurrenterna. Testaren jämför med LG BD390, Sony BDP-S760 och Pioneer BDP-320. Bland dessa placerar sig LGs spelare i topp och Denons modell hamnar längst bak.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Home cinema choice

"A real delight"

Priset på Denon DBP-1610 är förvisso ganska högt men det finns förklaringar till det enligt Home cinema choice. Den har omfattande formatstöd och dvd-uppskalningen håller mycket hög kvalitet. Plus också för att den rena signalen från cd-skivor i analog stereo kan matas ut störningsfritt och att uppdateringar av mjukvaran smidigt sker via ethernet. Minus för bland annat begränsade analoga utgångar. Vid återgivning av blu-ray noteras viss blödning i de ljusaste områden och svärtan är inte optimal. Men i gengäld får färgåtergivningen och detaljåtergivningen beröm. Trots brister erbjuder spelaren en massa njutning för priset, avrundar Home cinema choice.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 177

What hifi

"It’s a smart package"

Denon DBP-1610 Back

Det som What hifi främst lyfter fram med Denon DBP-1610 är ljudkvaliteten. Oavsett om man låter en receiver sköta jobbet via hdmi eller inte blir ljudkvaliteten riktigt bra. Även bilden imponerar vid blu-ray med bland annat naturliga färger. Det anmärks dock på att kantdefinitionen kunde vara snäppet bättre. Vid uppskalning av film fungerar riktigt bra, det enda det gnälls på är att svärtan inte är optimal. När det kommer till vanliga cd får inte spelaren mer än godkänt. Detta är inget dumt val men enligt testaren finns det konkurrenter i samma prisklass som är snäppet vassare.

Källa: What hifi (GB) nr 2 2010

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Typ: Blu-ray spelare
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, mp3, jpeg, divx hd, avchd, dts-hd master audio, dolby true hd
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent, komposit, kortläsare, ethernet
Elförbrukning: Standby 0,3 watt
Mått: 434(b)x106(h)x309(d) mm
Vikt: 4,1 kg