Sök
Denon DBP-4010

Denon DBP-4010

Lite seg men det är inget fel på prestandan

2010-03-31

Både ljud och bild hos Denon DBP-4010 håller hög klass. Det finns även gott om anslutningsmöjligheter och formatstöd men spelaren är seg vid både start och navigering.
Testkälla Kommentar
Audio "Universalplayer für alle Formate"
Area dvd "Ubersichtliche graphische Benutzeroberfläche"
Audiovision "Bild und Ton sind fast perfekt"

Vad tycker testarna?

Denon DBP-4010 har i stort sett alla anslutningar formatstöd man kan tänkas behöva.Ljud och bild håller hög klass och det blir bäst via hdmi men ljudet får beröm även när det hanlar om vanliva cd-skivor. Menyerna är översiktliga och en testare ger plus för fjärrkontrollen. Den stora nackdelen är att spelaren är något långsam, både vid uppstart och navigering.

Audio

"Universalplayer für alle Formate"

Denon_1Audio tycker att Denon DBP-4010 har riktigt bra ljud- och bildkvalitet. Via hdmi blir resultatet optimalt. Ljudet är bra även när man lyssnar på en vanlig cd-skiva. En annan fördel är alla format som kan hanteras. Menyerna får beröm och känns igen från tillverkarens receivrar. En nackdel är att spelaren är ganska långsam, bland annat tar det cirka 80 sekunder från uppstart till dess att man kan börja titta på den inmatade skivan.

Källa: Audio (DE) nr 1 2010

Area dvd

"Ubersichtliche graphische Benutzeroberfläche"

Denon_2Enligt Area dvd är Denon DBP-4010 en välutrustad spelare, man har tillgång till i stort sett alla anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva samtidigt som spelaren är kompatibel med ett stort antal format. Såväl bild- som ljudkvalitet är riktigt bra. Ljudet har ett imponerande omfång samtidigt som bilden är skarp med i stort sett inga störningar alls. Användarvänligheten är bra med tydliga menyer samt en bra fjärrkontroll med stora knappar.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Audiovision

"Bild und Ton sind fast perfekt"

Denon_3Audiovision anser att Denon DBP-4010 producerar ett fantastiskt ljud när man kopplar ihop den med en receiver från Denon. Dynamiken är påtaglig och såväl bas som sång återges på ett mycket kraftfullt sätt. Dessutom är bildkvaliteten med blu-ray film fantastiskt bra. Bilden blir riktigt bra även när man tittar på dvd i formatet 576p. Även de allra finaste detaljer visas utan problem. En nackdel är att spelaren är förhållandevis långsam både när man skall ladda en skiva och vid navigering i menyerna. De senare är annars enkla att använda.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2010

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Formatstöd (urval): Blu-ray, dvd-video, dvd r/rw, divx, jpeg
Ljudformat (urval): Dolby true hd, dolby digital plus, dts hd master audio, dvd-audio, sacd
Anslutningar (urval): Hdmi, komposti, s-video, komponent, ethernet, kortläsare
Elförbrukning på/standby: 55/0,3 watt
Mått: 434(b)x137(h)x383(d) mm
Vikt: 10 kg