Sök
Cambridge DVD79

Cambridge DVD79

Mångsidig DVD

2005-07-13

Cambridge DVD79 är en DVD med digitala anslutningar som även fungerar som CD-spelare. Ljud och bild får höga betyg i två av tre fall.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 9/10 "Läcker som få och har det mesta"
HemmaBio 6/10 "Alla viktiga anslutningar finns med"
DVD & Hjemmekino 14/20 "Ingen områder stikker seg ut"

Vad tycker testarna?

Spelaren får ganska höga betyg i två av tre fall, både ljud och bild anses vara mycket tillfredställande menas DVD & Hjemmekino ställer sig lite mer kritiska. Testarna nämner att ljudet kanske inte alltid når upp till kvaliteten hos en renodlad CD spelare. Designen beskrivs som kvalitativ och får produkten att se exklusiv ut. De många möjlig-heterna beröms, ut och ingångar anses fungera bra och det finns inga direkta begränsningar.

Bild & Ljud Hemma

"Läcker som få och har det mesta"

Bild och Ljud Hemma skriver att DVD79 ser ut att kosta dubbelt så mycket mot vad den gör, man imponeras av både av insidan och av utsidan. Menysystemet beskrivs som bra och testaren gillar att det är uppdelat i en enkel och en mer avancerad del. De analoga komp-onentsignalerna håller en hög kvalitet, men det finns en del oroligheter i bilden, dessutom beskärs bilden så upp till fem procent av överkanten försvinner. Svärtan är inte riktigt lika bra som vid digital signal men får ändå väl godkänt. Med digital signal beskrivs bilden som mycket bra, färre störningar och bättre beskärning av bilderna. Färgerna upplevs som klara och bilden som ljusstark. Mycket krävande testbilder visar att bilderna uppvisar en del brus och störningar. Testaren tycker att produkten sköter sig exemplariskt även som CD-spelare. Ljudet är stort och luftigt med ett bra driv. Vid DVD-Audio saknar man lite fyllighet och pondus, men sammantaget är man positiv till ljudupplevelsen. Testaren tycker att produkten är mycket läcker och har det mesta.

Källa: Bild & ljud Hemma, nr 5 2005
HemmaBio nr 6, 2005
DVD & hjemmekino nr 5, 2005

HemmaBio

"Alla viktiga anslutningar finns med"

HemmaBio anser att designen andas kvalitet. Bilden via DVI är mycket imponerande, klar och tydlig med en behaglig krispighet och skärpa. Även de analoga utgångarna håller hög kvalitet. 720p och 1080i upplösning fungerar endast med 60 Hz vilket ger en något ryckig bild med vanliga 50 Hz filmer, detta anses vara spelarens största nackdel. Filmljudet beskrivs som bra och passerar utan någon större an-märkning, även musikljud får betyget bra även om testaren inte tycker att det kan mäta sig med en renodlad CD-spelare. Man tycker att det är en välbalanserad produkt och att konsumenten inte lär känna sig begränsad, här finns det mesta. Dock utser man BBK971H till test-vinnare och låter DVD79 dela andraplatsen med Samsung HD945.

DVD & Hjemmekino

"Ingen områder stikker seg ut"

DVD & Hjemmekino tycker att ljudkvaliteten är ganska bra, man hittar inget att anmärka på men inte heller något att hylla. Testaren tycker dock att ljudet blir aningen bättre med DVD-Audio, men man skriver att ljudet inte riktigt kan mäta sig med renodlade CD-spelare från samma företag. Bildkvaliteten beskrivs som bra, öppen och levande. Testaren gillar designen som genererar pluspoäng. Även de många ingångarna och utgångarna anses vara bra och ge många möjligheter. I testet jämförs Cambridge med flera andra spelare och man utser Philips DVP-9000 till testvinnare.

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Cambridge DVD79 är en DVD-spelare med digital videoutgång. De anslutningar som finns är DVI, scart, komponent och s-video, 5.1-surround, stereoljud-ut samt optiskt och koaxialt digitalljud. Den har en DVI-D utgång som stödjer PAL/NTSC progressive scan. Den kan hantera DVD, DVD-Audio, CD, MP3 och windows media filer, Kodac Picture CD, DiVX-3.11, 4, 5 och Xvid. Video DAC är på 108MHz/12 bit och ljud DAC är på 192 KHZ/24 bit. Spelaren väger 2,5 kilo och har måtten 420(b)x45(h)x266(d) mm.

Modell: Cambridge DVD79