Sök
Arcam FMJ DV139

Arcam FMJ DV139

Vardagsrumsinvestering

2007-05-23

Samtliga testare ger FMJ DV139 högsta betyg och menar att den både bild- och ljudmässigt tillhör det absoluta toppskiktet på marknaden.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 5/5 "Gnistrande bra bild"
Hjemmekino "Flott design og byggekvalitet"
What hifi 5/5 "Superb picture and sound"
Home cinema choice 5/5 "Peerless picture and sound"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överförtjusta i DV139 och menar att den är en av de allra mest kompletta dvd-spelarna som finns på marknaden. Anslutningsmässigt saknas ingenting och användarvänligheten är hög. Bildkvaliteten beskrivs som superb med starka och vibranta färger samt hög skärpa. Det som framför allt imponerar på testarna är ljudkvaliteten. Såväl dvd-filmer som cd-skivor hanteras väl och spelaren är fullt jämförbar med cd-spelare av mycket hög klass. Ljudet är välbalanserat och fylligt. En testare saknar något mer avancerade bildinställningar, men annars får spelaren bara lovord.

Bild & ljud hemma

"Gnistrande bra bild"

Bild & ljud hemma ger spelaren benämningen "bra köp". Spelaren kan skala upp upplösningen hos dvd-filmer för att ge en förbättrad bild på högupplösta skärmar. Resultatet är fullt godkänt. Bilden har i allmänhet en blixtrande skärpa och djupa och fylliga färger. Användarvänligheten är mycket bra, spelaren svarar direkt på kommandon och menyerna är snabba att navigera i. Ljudkvaliteten är dock det som sticker ut mest hos spelaren där varje instrument får sin plats i ljudbilden. Testaren menar att prislappen är uppseendeväckande hög men har man råd är spelaren värd vartenda öre. Dessutom är det ur bekvämlighetssynpunkt skönt att ha både kompetent dvd-spelare och cd-spelare i samma maskin.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 3 2007

Hjemmekino

"Flott design og byggekvalitet"

Hjemmekino anser att designen är riktigt snygg med klassiska linjer. Menyerna är mycket användarvänliga och man behöver egentligen aldrig ens öppna bruksanvisningen. Överhuvudtaget har man stora inställningsmöjligheter, det enda testaren saknar är mer avancerade bildinställningar som exempelvis gamma och brusreduktion. Bildkvaliteten är otroligt bra, färgerna är starka och vibranta. Spelarens de-interlacing är den bästa man sett. Ljudkvaliteten är även den strålande och såväl film som musik görs rättvisa på allra bästa sätt. Spelaren är en riktig allkonstnär som testaren menar är väl värd att rekommendera.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2007

What hifi

"Superb picture and sound"

What hifi menar att spelaren fungerar precis lika bra för dvd som för cd eftersom såväl bild- som ljudkvalitet är något utöver det vanliga. Dessutom har spelaren en gedigen och solid design. Spelarens hantering av dvd-filmer är något av det absolut bästa som testaren har sett. Färgerna är strålande, skärpan knivskarp och bruset lyser med sin frånvaro. What hifi menar att prislappen visserligen är mycket hög, men å andra sidan får man verkligen valuta för pengarna. Testaren menar att det inte finns någon billigare spelare på marknaden som levererar samma höga kvalitet vid uppspelning av såväl dvd- som cd-skivor.

Källa: What hifi (GB) maj 2007

Home cinema choice

"Peerless picture and sound"

Home cinema choice tycker att spelaren är solid och att det märks att den håller hög kvalitet. Anslutningsmöjligheterna är otaliga och testaren saknar ingenting. Bildkvaliteten beskrivs som strålande, med starka och naturliga färger samt påtagligt bilddjup. Den utmärkta bilden kompletteras med ett mycket bra ljud. Oavsett om man spelar upp dvd-filmer eller cd-skivor levereras ljudet med en dynamik och pondus som man ofta får ge stora summor pengar för. Det gör man i och för sig även i det här fallet, men här får man fördelen av att ha såväl dvd- som cd-spelare under samma chassi. Testaren menar att spelaren är en av de absolut bästa dvd-spelare som man någonsin sett, dyr men väl värd investeringen. Testaren ger spelaren benämningen "reference status".

Källa: Home cinema choice (GB) nr 142

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Arcam FMJ DV139 är en dvd-spelare som är kompatibel med dvd-v, dvd-a, sacd, cd, mp3, wma, jpeg, mpeg4, cd-r, cd-rw, video cd, svcd, dualdisc (cd/dvd), divx, dvd+r, dvd-r, dvd+rw, dvd-rw (video/vr) samt dvd-ram. Anslutningarna utgörs av kompositvideo, phono stereo audio, s-video, hdmi/dvi, scart, komponent, dv samt digital audio. Dimensionerna är 435(b)x87(h)x355(d) mm och vikten är 5,1 kg.

Tillverkare: Arcam