Sök
Toshiba Gigabeat F20

Toshiba Gigabeat F20

Imponerande display

2005-09-02

Med högupplöst skärm, stort lagringsutrymme och Plustouchkontroll försöker Toshiba locka köpare.
Testkälla Betyg Kommentar
Computer Shopper 4/5 ”Sound quality was a let-down”
Crutchfield Advisor ”Substantial”
Designtechnica 6/10 “It needs work”
Trusted Review ”Just sounds fantastic”
What Hifi 4/5 ”Not quite an iPod killer”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar på testarna hos Gigabeat F20 är dess stora, högupplösta LCD-skärm och det stora lagringsutrymmet. Funktionsmässigt har spelaren alla nödvändiga funktioner och några till, men är inte den mest användarvänliga spelaren. Plustouch-kontrollen fungerar bra men några testare tycker att menyerna är svårnavigerade. Medföljande programvara anses krånglig. Ljudkvaliteten får blandade omdömen, allt från godkänd till superb. Hörsnäckorna som följer med är av standardtyp och bör helst bytas ut.

Computer Shopper

”Sound quality was a let-down”

frontblue

Computer Shopper uppmärksammar och imponeras av skärmens höga upplösning och detaljrikedom, i det avseendet slår Toshiba Gigabeat F20 många av sina konkurrenter. Utseendemässigt är F20 klassisk med sitt borstade aluminium och sina plastdetaljer i silver. Ljudkvaliteten får omdömet godkänt efter att testaren bytt de medföljande hörlurarna till ett par mer högkvalitativa. Knappar och menysystem är användarvänliga bortsett från att huvudmenyn var svår att hitta under uppspelning.

Källa: Till Computer Shoppers hemsida
Till Crutchfield Advisors hemsida
Till Designtechnicas hemsida
Till Trusted Reviews hemsida
What Hifi, september 2005

Crutchfield Advisor

”Substantial”

Även Crutchfield Advisor blir imponerad av skärmen hos Gigabeat F20. Testaren gläds åt att F20 har flera funktioner som saknas hos andra spelare. Menyerna är enkla att använda, efter viss träning. Plus i kanten för valmöjligheten att använda antingen medföljande programvara eller Windows Media Player 10 för överföring av musikfiler. Programvaran som följer med är mycket användarvänlig. Sammanfattningsvis är F20 kul att använda och har allt som en MP3-spelare bör ha.

Designtechnica

“It needs work”

hand

Designtechnica ogillar användarmanualen och tycker att den är svår att läsa och följa. Att tillverkaren har delat upp manualen i två delar, en för hårdvaran och en för programvaran, gör inte saken bättre. Att komma igång med spelaren och komma underfund med hur den fungerar var inte helt lätt enligt Designtechnica, inte heller Plustouchkontrollen. Även batterikapaciteten gör testaren besviken, då spelaren inte alls håller de 16 timmar tillverkaren angivit. Den stora högupplösta skärmen, det stora lagringsutrymmet och den attraktiva designen lyckas tyvärr inte väga upp för de negativa sidorna och Designtechnica håller inte fram Gigabeat F20 som en vinnare.

Trusted Review

”Just sounds fantastic”

Likt tidigare testare är Trusted Review fascinerade av skärmen och dess funktioner hos F20. Till en början. Det visade sig att det inte var så enkelt som det uppgivits att överföra, lagra och visa bilder. Plustouchkontrollen är svår att använda, och menyerna är svår-navigerade och i vissa fall förvirrande och frustrerande. Ljudkvaliteten anses vara superb men trots det rekommenderas inte spelaren.

What Hifi

”Not quite an iPod killer”

What Hifi har jämfört Gigabeat F20 med Apple iPod 20GB, Creative Zen Touch, Olympus m:robe, Samsung YH-925 och Sony Walkman NW-HD5. Gigabeat F20 får högt betyg men hamnar ändå bara på en fjärdeplats efter vinnaren Apple iPod och fempoängarna Sony Walkman och Creative Zen Touch. What Hifi tycker att Gigabeat är spännande, har en snygg design med färgstark skärm och lång batteritid. Mjukvaran är något oflexibel och ljudkvaliteten är inte helt hundraprocentig.

Cirkapris: 2450 kronor

Produktfakta: Toshiba Gigabeat F20 är en bärbar dataspelare för musik med 20GB internt minne. Stöder MP3, WMA och WAV. Normal playback, repeat, random och one-song playback. 5,6 cm diagonal QVGA LCD-skärm med 320x240 dpi i upplösning och photo viewer. USB 2.0 samt 1.1-anslutning. Inbyggt litium-ion batteri med angiven uppspelningstid ca 16 timmar. AC-adapter. Produkten mäter 63(W)x16(H)x106(D) mm och väger 160 gram. Spelaren säljs inte än i Sverige och därför är cirka priset som står angivet från Toshibas internetförsäljning efter valutaomvandling från brittiska pund.

Modell: Toshiba Gigabeat F20