Sök
Thomson Lyra PDP2812

Thomson Lyra PDP2812

Enkel men dyr för nybörjaren

2005-07-01

En liten och snygg MP3-spelare som är enkel att använda och har ett bra ljud. Navigationen sköts med hjälp av ett bläddringshjul som får blandad kritik från testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Drar en hel del blickar till sig"
T3 3/5 "Looks pretty sleek"
PC Pro 4/6 "Small, slick and cute"
Xonio 4/5 "Sehr klein"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare uppskattar att spelaren är liten och lätt, och påpekar att den ligger bra i handen. Dock är reaktionerna något olika med avseende på navigationen, någon testare anser att blädderhjulet helt förstör spelarens utseende medan en annan tycker att det är smått genialiskt. PDP2812 är enkel att hantera och testarna menar att ljudkvaliteten är riktigt bra. Dock imponerar inte batteriets uppmätta livslängd på ca åtta timmar särskilt mycket.

M3

"Drar en hel del blickar till sig"

PDP2812-right-side

M3 menar att spelaren är uppseendeväckande lätt och den ligger mycket bra i handen. Spelaren hanteras enkelt med hjälp av en styrspak samt ett bläddringshjul, båda är mycket enkla att hantera. Överföringshastigheten är inte något att hurra över, vill man fylla spelaren tar det ca 45 minuter vilket lätt blir jobbigt i längden. Batteriet räcker ca åtta timmar vilket testaren anser är en aning snålt. Skärmen är bra när det gäller att visa information, men som bildvisare är den inte helt klockren. Dock är den riktigt snabb, även mycket stora bilder visas blixtsnabbt. Ljudet är bra, varken mer eller mindre. Hörsnäckorna fungerar okej, men har en dålig design eftersom de inte vill sitta kvar i öronen. Den största nackdelen är dock priset, som antagligen beror på att spelaren är så otroligt liten.

Källa: M3 nr 5 2005
T3 juni 2005
Till PC Pros hemsida
Till Xonios hemsida

T3

"Looks pretty sleek"

PDP2812-newfront

T3 anser att PDP2812 är förbluffande liten och dessutom är den snygg. Blädderhjulet förstör utseendet något, eftersom dess mörka plast bryter av mot spelarens annars metalliska hölje. Färgdisplayen är i minsta laget vilket är synd. Spelaren levereras med programvaran MusicMatch, men fungerar också alldeles utmärkt tillsammans med Windows Media Player. Ljudkvaliteten är riktigt bra och även de medföljande hörlurarna gör vad de skall. Testaren är ändå inte riktigt övertygad eftersom man kan köpa billigare iPods med större minne.

PC Pro

"Small, slick and cute"

PC Pro tror att det är lätt att bli imponerad av MP3-spelaren tackvare dess snygga och minimalistiska design. Färgskärmen gör sitt till och kontrollerna i form av ett blädderhjul och en styrspak känns riktigt nyskapande. Menysystemet är enkelt att använda. Skärmen fungerar bra, men ett minus ges för att man inte kan spela musik i bakgrunden samtidigt som man tittar på bilder. Ljudet är utmärkt och det fungerar bra att använda de medföljande hörlurarna. Testaren anser dock att man inte får tillräckligt för pengarna, navigationen ligger på ett minimum när det gäller funktioner och batteriet räcker inte speciellt länge.

Xonio

"Sehr klein"

PDP2812-ambient

Xonio är på samma linje som de övriga testarna och tar också upp att spelaren är mycket liten och stilig. Dessutom är den mycket enkel att hantera med hjälp av det smått genialiska blädderhjulet. Ljudkvaliteten är överraskande bra och testaren menar att spelaren är klart prisvärd. Mjukvaran orsakar dock en del irritation, text i displayen visas exempelvis i olika hastighet beroende på aktuell bitrate. Om spelaren läggs ifrån en längre stund kan man inte börja spela från det ställe där man avslutade utan måste leta upp det manuellt igen.

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Thomson Lyra PDP2812 är en MP3-spelare med 5 GB hårddisk som kan lagra upp till 170 timmar musik (WMA vid 64 kbps) eller 3400 låtar. Spelaren har en 1,5-tums LCD-skärm i färg som kan visa bilder i JPEG- och BMP-format. Den hanterar filer av MP3- och wma-format och använder sig av mjukvaran MusicMatch. Spelaren har ett ion-Lithiumbatteri som räcker i 12 timmar, enligt tillverkaren. Dimen-sionerna är 89x50x14 mm och vikten är 84 g inklusive batteri. Överföring sker via USB 2.0.

Modell: Thomson Lyra PDP2812