Sök
Sony NWZ-A826

Sony NWZ-A826

Pmp med blåtand

2008-09-22

Sony NWZ-A826 är en bärbar mediaspelare med inbyggd blåtand för anslutning av trådlösa hörlurar. Den är snygg och välbyggd samtidigt som den producerar både ljud som film av hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Din teknik 3/5 "Nåt man kan bli kär i"
What hifi 4/5 "Pricey but nicey"
M3 7/10 "Såväl ljud- som bildkvalitet håller hög klass"
Pc för alla 7/10 "Inget att bråka om"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Sony NWZ-A826 är en snygg spelare som håller hög byggkvalitet. De enas också om att ljudegenskaperna är goda samt att video återges fint tack vare skärmens bildegenskaper. Men överföringen av just film är onödigt tillkrånglad och att en konverterare för film inte följer med irriterar. Dessutom drar avsaknad av radio och stöd för spellistor ned helhetsintrycket. Inbyggd blåtand är däremot ett mycket fiffigt tilltag.

Din teknik

"Nåt man kan bli kär i"

Sony NWZ-A826 1Din teknik skriver att Sony lyckats mycket väl med designen av Sony NWZ-A826 och att ett intryck av lyx infinner sig. Det är dessutom skönt att Sony inte har något Ipod-komplex men namngivningen är tråkigt fantasilös. Ljudet som enheten producerar har en naturlig klang och hörlurarna är riktigt bra. Bland de tre spelare som testas så uppges Sony NWZ-A826 ha bäst ljudegenskaper. Att det inte går att skapa spellistor, att album spelas upp med avbrott mellan spåren och att radio saknas är punkter som drar ner på totalbetyget. Dessutom så är dimensionerna lite väl tilltagna och enheten lite väl dyr. Därför hamnar produkten på andra plats tillsammans med Creative Zen medan Sandisk Sansa View kniper förstaplatsen.

Källa: Din teknik (SE) nr 5 2008

What hifi

"Pricey but nicey"

Sony NWZ-A826 upplevs av What hifi vara av utmärkt kvalitet och funkar mycket bra med film. Men att få över videofilmerna kan te sig problematiskt då de måste överföras via den medföljande mjukvaran vilken inte gör någon konvertering. Detta måste därför skötas av annan programvara, musik överförs dock med dra och släpp-metoden. Med ett par ordentliga hörlurar så levererar spelaren ett ljud som enligt testaren är detaljerat, slagkraftigt, välseparerat och entusiastiskt. Detta gäller oavsett vilket filformat som återges. Dessutom har batteriet en imponerande drifttid.

Källa: What hifi (GB) juli 2008

M3

"Såväl ljud- som bildkvalitet håller hög klass"

Sony NWZ-A826 1M3 menar att Sony NWZ-A826 inte har några som helst problem med återgivningen och att det är trevligt att equalizer plus ytterligare ljudförbättringsfunktioner finns inbakade. Dessutom så är de medföljande hörlurarna av hög kvalitet. Filmer gör sig mycket bra på skärmen, kontrasten är hög och det hackar aldrig men färgerna kunde ha varit mer livliga. Överföringen av filmer upplevs som onödigt tillkrånglad och filstödet alltför begränsat. Att tillverkaren inte ens rekommenderar någon mjukvara för konvertering imponerar inte. Det gör däremot batteritiden som enligt testaren räcker till för att visa fyra fullängdsfilmer.

Källa: M3 (SE) nr 6 2008

Pc för alla

"Inget att bråka om"

Då en 2,4 tums skärm är i minsta laget för filmtittande så vill Pc för alla gärna tona ner nyttan med just den funktionen hos Sony NWZ-A826. Som musikspelare är den däremot utmärkt med sin rena och varma återgivning. Att det finns inbyggd blåtand är mycket praktiskt då sladdhärvan kan elimineras med trådlösa hörlurar. Enheten upplevs dessutom som välbyggd med bra batteritid. Idel lovord från Pc för alla som dock drar ned betyget med motiveringen att en dedikerad musikspelare inte behövs då många mobiler erbjuder samma funktionalitet och att det är onödigt med två separata enheter.

Källa: Pc för alla (SE) nr 7 2008

Cirkapris: 1900 kronor

Produktfakta: Sony NWZ-A826 är en bärbar mediaspelare med 4 gigabytes flashminne och 2,4 tums skärm med upplösningen 240x320 pixlar. Filformat som stöds är mp3, aac, wma, mp4, avc och jpeg. Batteritiden är upp till 34 timmar för musik och upp till 10 timmar för video. Har inbyggd bluetooth för anslutning av trådlösa hörlurar. NWZ-A826 är kompatibel med Windows media player. Spelaren väger 58 gram och har måtten 50,2x93,6x9,3 mm.

Tillverkare: Sony