Sök
Sony NW-HD3

Sony NW-HD3

Äntligen Mp3!

2005-05-11

Mindre än iPod, färggladare och till samma pris kommer hårddiskspelaren Sony NW-HD3. Spelaren hanterar formaten Mp3, Atrac, WAV och WMA, med du kan också använda den som extern lagringsenhet för dokument och bilder. Ljudet håller god kvalitet och navigeringen är intuitiv.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 ”Liten, svart och diskret”
Cnet 7,7/10 ”More than just the next version”
T3 4/5 ”More play time”
MP3 Musik ”Stabil hårddiskspelare med hög kapacitet”

Vad tycker testarna?

Äntligen har Sony förstått att det är Mp3 som gäller. Sony som står för en hel del snyggt på marknaden har av någon anledning väntat fram tills nu med att introducera Mp3-spelare, för att i stället ha envisats med sitt gamla format Atrac. NW-HD3 är en trevlig spelare i bekvämt format med hela 30 timmars speltid och fin ljudkvalitet. Testarna beklagar sig dock märkbart över det ”förskräckliga” programmet SonicStage som måste användas vid överföring av filer. Funktioner finns i stort sett inga alls, inte ens klocka, utöver musikspelning då.

M3

”Liten, svart och diskret”

NW-HD3-black

M3 tycker att teckenfönstret är så litet att det kan vara svårt att avläsa. Navigerar görs via intuition. Sedan man anslutit den lilla adaptern laddas batteriet. På en laddning klarar spelaren 30 timmar, vilket testaren anser är bra. Besvärligt att det krävs ett extra program för att överföra filer, särskilt eftersom det är ett riktigt skräpprogram, enligt testaren. SonicStage kombinerar ett fult gränssnitt med dålig prestanda. Bättre är då ljudkvaliteten. På det hela taget är spelaren en bra produkt, men kostar alldeles för mycket pengar. Funktionerna lyser med sin frånvaro.

Källa: M3, nr 3 2005
Till Cnets hemsida
T3, april 2005
MP3 Musik, nr 2 2005

Cnet

”More than just the next version”

NW-HD3-green

Cnet kallar NW-HD3 för flaggskeppsmodell, och avslöjar att det snart kommer att följa Network Walkmans, en billigare Mp3-spelare. Formgivningen ligger som vanligt i framkanten. Spelaren är betydligt mindre och enklare än iPod. Det är kul att den finns i så många olika färger. Kontrollerna är enkla och effektiva men verkar gjorda för folk med små händer. LCD-skärmen är lätt att avläsa både inne och ute och visar all nödvändig information och navigationen är enkel. Den lilla adaptern som följer med är smartare än en vagga för de som reser mycket. NW-HD3 har i princip inga funktioner utöver spelaren. Testaren upplevde ofta en fördröjning mellan de olika funktionerna. Ljudkvaliteten är kraftfull och det finns gott om volym men de medföljande hörlurarna kan man slänga bort. I Cnets tester fick man ut 24,2 timmars speltid vilket fortfarande är dubbelt så länge som hos iPod.

T3

”More play time”

NW-HD3-red

T3 gillar den attraktiva formgivningen. Kontrollerna är lätta att hantera fast lite svåra att komma åt. Driftstiden är betydligt bättre än hos iPod på bekostnad av volymen. I röriga miljöer kommer testaren på sig själv med att upprepade gånger försöka höja volymen. Det är synd eftersom spelaren i övrigt håller bra kvalitet med mycket djup och detaljrikedom i ljudet, särskilt när man spelar Atrac-filer. Mp3 spelas inte upp med samma höga kvalitet, men det blir ändå godkänt. Testaren tycker att NW-HD3 är en bra spelare men volymen och Mp3-filernas ljudkvalitet skapar tvivel.

MP3 Musik

”Stabil hårddiskspelare med hög kapacitet”

NW-HD3-silver

MP3 Musik tycker spelaren är snygg, samtidigt är den både mindre och lättare än iPod. NW-HD3 är välbyggd och har egen stil. Spelaren rymmer 18 timmar Mp3-filer eller 30 timmar Atrac3-filer. Navigationen är enkel. Lurarna som följer med är bara skräp, men med ett par bra lurar får man levande och fylligt ljud med djup bas och tydlig diskant. Den största svagheten är den medföljande programvaran. SonicStage importerar filerna till sin databas innan de överförs till spelaren. Drag och släppa filer går inte. Arbetet med överföringen är tidsödande eftersom de också måste vara riktigt taggade för att man ska kunna sortera dem. Överföringskapaciteten är det dock inget fel på. Testaren tycker det är synd att spelaren varken har radio eller diktafon. Med bättre mjukvara hade den ändå fått toppbetyg.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Hårddiskspelare med 20 GB hårddisk som spelar Atrac3, Atrac3 plus. Filer kan konverteras från Mp3-, WMA- och WAV-format. Musikinformationen visas i en bakgrundsbelyst 1,5 tums LCD-skärm. Batteritiden för uppspelning är 30 timmar. Man kan ställa in repetering och slumpmässig avspelning. Med på köpet kommer hörlurar, USB-kabel, uppladdningsbart batteri, nätadapter och bärpåse. Mått: 90x62x15 mm. Vikt: 130 g.

Modell: Sony NW-HD3