Sök
Sony NW-E003

Sony NW-E003

Utmärkt spelare

2006-12-05

Med sina små mått, ett stilfullt utseende, god batteritid och utmärkta ljudegenskaper är NW-E003 ett riktigt bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "Riktigt bra ljudkvalitet"
What hifi 4/5 "Pleasingly sleek and small"
It reviews "Has buckets of style"
Cnet 8,1/10 "Cooler than even the iPod nano"
Goodgearguide 4/5 "Good value mp3 player"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att NW-E003 är en riktigt läcker bärbar musikspelare med de små dimensionerna och den spegelaktiga finishen som ger en visuell effekt när skärmen är påslagen. Användandet av själva spelaren får gott omdöme och testarna menar att det är väldigt lätt att komma igång tack vare det intuitiva användargränssnittet. Placeringen av knapparna anses vara utmärkta med tanke på storleken. En testare protesterar dock mot att hold- och volymknapparna är belägna baktill.

M3

"Riktigt bra ljudkvalitet"

Sony NW-E003 rosaSvenska M3 tittar på NW-E003F, versionen med radio, och skriver att det är en liten och läcker bärbar spelare. Produkten laddar upp sig väldigt snabbt och batteriets långa drifttid är kanske den bästa egenskapen. Det är mycket enkelt att använda spelaren, att volymkontrollen sitter på baksidan är något ovanligt men det är enligt testaren en fungerande lösning. Mjukvaran som följer med och krävs för överföring fungerar riktigt bra men att det saknas stöd för drm-skyddade wma-filer är ett stort minus. Ljudkvaliteten är utav toppklass, men den anses inte låta särskilt mycket. Testaren menar att den inbyggda förstärkaren är något svag och rekommenderar att den som har krävande hörlurar att testa spelaren innan den inhandlas.

Källa: M3 (SE) juni 2006

What hifi

"Pleasingly sleek and small"

Hos What hifi tittas det på NW-E003, versionen utan radio. Den anses vara en högst portabel spelare och med de små dimensionerna och det stora färgurvalet blir den mer attraktiv som accessoar. Ljudåtergivningen beskrivs som solid, spelaren täcker alla delar av frekvensomfånget utan problem. Men det som imponerar mer än storleken är enligt testaren batteritiden. What hifi hade önskat att displayen gjorts lite större för att förbättra användarvänligheten.

Källa: What hifi (GB) september 2006

It reviews

"Has buckets of style"

Sony NW-E003 i handIt reviews är väldigt kritiska till att Sony insisterar på att använda sig av atrac, då det innebär att den medföljande programvaran måste installeras för att filer ska kunna överföras. Att spelaren dessutom endast använder sig av usb 1.1 gör att det tar lång tid att skicka över musiken när den väl konverterats. Men NW-E003 har liksom andra atracspelare väldigt god drifttid och det är enligt testaren inga problem att lyssna på allt material två gånger om på en laddning. Spelaren anses ha en väldigt läcker utformningen och den reflektiva ytan gör det svårt att ens gissa att det sitter en display i när enheten är av. Nackdelen med storleken är enligt testaren att det är lite plats över för kontroller och de knappar som sitter baktill upplevs som svåranvända.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Cnet

"Cooler than even the iPod nano"

Cnet kikar på versionen utan radio och tycker att den har en form och storlek som påminner om en överstrykningspenna. Ytan hos spelaren beskrivs ge en känsla av science-fiction då det är omöjligt att se vart skärmen egentligen börjar och slutar. Gränssnittet beskrivs som intuitivt och knapparna har placerats väldigt bra med tanke på storleken. Det må vara lätt att använda själva spelaren, men att överföra låtar är onödigt omständligt menar testaren, som ogillar att atrac innebär att Sonys mjukvara är ett måste. Det är just mjukvaran som är spelarens svaghet, omkodningen till atrac gör överföringen omotiverat långsam. Batteritiden beskrivs vara utmärkt och spelaren låter väldigt bra när det lyssnas direkt i hörlurarna. Det är dock ingen mening med att koppla upp den till hemmaförstärkaren, för den orkar inte ge en tillräckligt kraftig utsignal för att tillfredsställa större system, skriver Cnet.

Källa: www.cnet.com (US)

Goodgearguide

"Good value mp3 player"

Sony NW-E003 lilaGoodgearguide menar att Sony lyckats väldigt bra med NW-E003F, som beskrivs vara en behändigt liten, stilistisk och funktionsrik spelare. De ingående funktionerna anses vara mycket lätta att förstå sig på och använda. Testaren gillar också att det mesta går att ställa in efter eget behag. Det enda som anmärks på vad gäller användandet är, likt ovan, att Sonys mjukvara måste användas för att få in musiken i spelaren. Batteriet uppges räcka så länge som utlovas i specifikationerna. Återgivningen uppges vara välbalanserad och bra. Testaren tycker att NW-E003F helt enkelt är en utmärkt liten spelare och rekommenderar den starkt till alla som är ute efter ett billigare alternativ.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Cirkapris: 1000 kronor

Produktfakta: Sony NW-E003 är en bärbar musikspelare med 1 gigabyte flashminne. Den medföljande mjukvaran konverterar mp3, wma eller wav till atrac3 eller atrac3plus. Det inbyggda batteriet laddas via usb och uppges räcka upp till 28 timmar. Spelaren kommer i färgerna svart, grått, blått och rosa och har dimensionerna 24,6(b)x79,0(h)x13,6(d) samt en vikt på 25 gram. Den finns även i ett utförande med fm-radio och går då under beteckningen NW-E003F. Flashminnet finns även i storlekarna 512 megabyte (NW-E002) och 2 gigabyte (NW-E005).

Tillverkare: Sony