Sök
Sony Net MD MZ-S1

Sony Net MD MZ-S1

Stryktålig och terränggående

2003-03-17

Sony Net MD MZ-S1 är en MD-spelare som enligt testarna åtminstone bör tilltala den som har höga krav på tålighet, men även ljudet får applåder.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 “We loved the audio performance”
M3 6/10 “Extra tålig”
Ign “For your inner extreme athlete”
Everything USB “Clumsy software”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att det är bra att spelaren är tålig och anpassad till rörliga användare. En testare anser att ljudkvaliteten är mycket bra i de medföljande högtalarna medan en annan skriver att den är direkt dålig. För joggande personer är joysticken mycket bra eftersom det gör att man slipper knappa runt när man är upptagen med annat. Testarna saknar en del vanliga tillbehör som t ex sladdfjärr.

T3

“We loved the audio performance”

T3 testar även Sharp MD-MT200H samt Panasonic SJ-MR220. Till skillnad från många andra har dessa spelare traditionella kontroller som gör hanteringen okomplicerad. Även den tillhörande joysticken är mycket bra när man springer eftersom man slipper knapptryckande. Spelaren kommer strax efter Panasonic SJ-MR220 när det gäller display men testaren uppskattar att spelaren klarar ett glas vatten över sig. Ljudprestandan uppskattas mycket och både höga och låga frekvenser balanseras tillfredsställande. Av de testade spelarna är Sony Net MD MZ-S1 vinnaren. Om det inte hade varit för dess storlek så hade den fått fem stjärnor menar testaren.

Källa: T3 sept 2002
M3 nr 1 2003
Till Igns hemsida
Till Everything USBs hemsida

M3

“Extra tålig”

M3 testar även Sharp IM-MT899, Sony Net MD MZ-N1, Sharp MD-MD190, Sharp MD-MT270 samt Sony Net MD MZ-N505. Den aktuella Sonyspelaren är mycket tålig och står ut med åtskilliga prövningar med gummihättor för alla öppningar, vilket enligt Sony gör att den skall stå emot vatten helt. Testaren påpekar att den är testets största spelare. Designen är mjukt rundad och den ser trevlig ut. Spelaren saknar uttag för sladdfjärrkontroll och det går därför enbart att ansluta vanliga hörlurar. Ljudet är bra men testaren saknar riktigt tryck i basen. Manövreringen sker via en liten styrspak på ena kanten som tar ett tag att lära sig manövrera. Priset är ganska högt om man inte absolut måste ha en vattentät spelare.

Ign

“For your inner extreme athlete”

Ign påpekar att denna modell är den enda som är extra tålig för yttre påfrestningar. Testaren uppskattar att det är möjligt att tappa spelaren utan att den skadas, viktigt eftersom många MD-spelare ofta är ömtåliga. När spelaren tappades öppnades den yttre luckan, men avspelningen stördes inte. Spelaren är bra för alla som vill ha extra tålighet. För övriga användare menar testaren att man istället borde satsa på andra ”ömtåliga” spelare som har fler tillbehör.

Everything USB

“Clumsy software”

Everything USB anser att spelaren är större än de flesta andra men att den verkar robust. Ljudet i de medföljande hörlurarna är dock hemskt. Med LP2 kan man erhålla 160 minuters musik på en 80-minuters disk och med LP4 320 minuter. Trots att produkten är bra prissatt är mjukvaran svag, ljudmöjligheterna begränsade och hörlurarna dåliga. Dock kan man spela in mer är 5 timmars musik vilket är en stor fördel. Om inte kostnaden är avgörande bör man dock titta på om inte Sony MZ-N1 skulle vara ett bättre alternativ är det avslutande omdömet.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Sony Net MD MZ-S1 har dimensionerna 97x104x40 mm och en vikt på 215 g. Den har 160 MB minne samt group play, repeat och shuffle. Det aktuella filformatet är ATRAC3. USB-port finns. Batteriets levnadslängd är 40 timmar (SP-läge), 49 timmar (LP2-läge) eller 54 timmar (LP4-läge). Spelaren drivs med ett AA-batteri. Medföljande tillbehör är b la väska och stereohörlurar.

Modell: Sony Net MD MZ-S1