Sök
Sonicblue Rio Volt SP250

Sonicblue Rio Volt SP250

Störst och starkast?

2002-04-05

Sonicblue Rio Volt SP250 är en mycket bra spelare med funktioner som får genomgående höga betyg. Den kan uppgraderas för framtida bruk och med ett par bra hörlurar låter den nästintill perfekt.
Testkälla Betyg Kommentar
Design Technica 4,5/5 "A very solid player"
Tech TV 4/5 "All about customization"
Cnet 9/10 "The best Mp3 CD player"
PC World 4/5 "A great player but a bit heavy"

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket positiva framförallt till de många funktionerna, batteritiden, det långa skakminnet och det faktum att spelaren kan uppgraderas. Två av testarna tycker att detta är den bästa spelaren på marknaden just nu. Den har dessutom något så ovanligt som en väl fungerande FM-radio.

Design Technica

"A very solid player"

Design Technica gillar SP250:s många funktioner och berömmer den stora displayen där allt finns, och menyn som är lätt och rolig att navigera. 8 sekunders skakminne väcker också testarens gillande. Radion fungerar mycket bra och har bättre mottagning än hos de flesta andra bärbara CD-spelare. Det är ett stort plus att alla funktioner finns tillgängliga genom fjärrkontrollen. Eftersom de två hörlurarna som ingår är OK men inte mer rekommenderas att köpa bättre lurar. Ljudet är annars fantastiskt bra och det enda testaren har något att invända mot är ett lätt väsande som man menar att bara ”extra kräsna” lyssnare kommer att upptäcka.

Källa: Till Design Technicas hemsida
Till Tech TV:s hemsida
Till Cnets hemsida
Till PC Worlds hemsida

Tech TV

"All about customization"

Tech TV anser att SP250 är en avancerad spelare som i mycket påminner om TDK:s dyrare Mojo. Du kan till och med göra en egen lista över vilka låtar du vill höra och lagra dem tillfälligt i minnet. Det är en genomtänkt spelare med en komplett version av såväl RealJukebox som Apple iTunes. På plussidan finns också FM-radio, laddbara batterier och bra skakminne. Det enda minuset är att menysystemet kan vara lite krångligt i början.

Cnet

"The best Mp3 CD player"

Cnet tycker att SP250 är den bästa spelaren på marknaden just nu, till och med bättre än TDK Mojo. Cnet lovordar framförallt FM-radion, de återuppladdningsbara batterierna och skakminnet. Spelaren är dessutom snyggt designad och kommer med en väska med hål för att du ska kunna komma åt knapparna. Smart. Menysystemet är enkelt och lättnavigerat. Spelaren kan komma ihåg upp till fem CD-skivor och fortsätter precis där du slutade lyssna senast. Spelaren låter mycket bra och skakminnet fungerar mycket väl. FM-radion har god mottagning vilket är ovanligt. Det enda minuset är ett litet bakgrundssurr som de flesta förmodligen inte ens kommer att upptäcka. Den är inte billig men väl värd pengarna, anser Cnet.

PC World

"A great player but a bit heavy"

PC World tycker att displayen är liten och menysystemet välordnat. Ljudet är förträffligt, likaså designen. De många funktionerna gör detta till en fantastisk spelare, men den är också lite tjockare och tyngre än en vanlig bärbar CD-spelare. Testaren konstaterar att den kommer med en rad finesser och fjärrkontroll, men är ganska tung att släpa runt på. 

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Förutom vanliga musikskivor kan Rio Volt SP250 spela CD-R/RW skivor samt stödjer Mp3 och WMA. Den klarar upp till 250 spår beroende på filformat. Spelaren har en mängd funktioner såsom åtta sekunders skakminne, FM-radio, fjärrkontroll på hörlurssladden. Den kan vidare uppgraderas för att klara framtida ljudformat. Via menysystemet kan man välja låtar, finjustera ljudet och lägga in låttitlar. Spelaren levereras med både lurar och öronsnäckor, AC-adapter och uppladdbara batterier med 15 timmars speltid. Dessutom ingår en väska. Den är kompatibel med både PC och Mac, har RealJukebox och Apple iTunes. Måtten är 130x140x27 mm, vikt utan batteri 230 gram.

Modell: Sonicblue Rio Volt SP250