Sök
Samsung Yepp YP-T5

Samsung Yepp YP-T5

Stort ljud i liten spelare

2004-09-07

Liten, smidig och lätt att använda, dessutom med bra ljudkvalitet och många funktioner. Så kan man sammanfatta vad testarna tycker om Mp3-spelaren Samsung Yepp YP-T5.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik "Ljudet borde vara bättre"
Tom´s Hardware "A perfect finish"
Design Technica "Pretty good sound from it"
M3 "Kompetent knubbis"

Vad tycker testarna?

Testarna har mycket positivt att säga om spelaren när det gäller den nätta storleken, användarvänligheten och de funktioner som finns att tillgå. Ljudet anses bra både när det gäller klarhet och styrka. Medföljande hörsnäckor får beröm. Någon tycker att spelaren är lite dyr, medan en annan testare tycker att spelaren är mycket prisvärd.

Mp3 Musik

"Ljudet borde vara bättre"

Mp3 Musik har testat en version av spelaren med 128 MB minne. Designen är trevlig och de olika finesser som finns är imponerande. Det finns ovanligt mycket möjligheter att justera ljudet på, för att vara en sådan liten spelare. Trevligt att kunna spela in via mikrofonen, liksom att använda USB-funktionen för att ladda ner externa källor. Radion fungerar väl. Spelaren är enkel att använda och det är inga svårigheter att förstå sig på menyerna. En nackdel är att man saknar en del kraft i ljudet, oavsett inställningar och hörlurar. Ljudet kunde med andra ord imponerat mycket mer.

Källa: Mp3 Musik, nr 1 2004.
Till Tom's Hardwares hemsida
Till Designtechinas hemsida
M3, nr 6 2004.

Tom´s Hardware

"A perfect finish"

Tom's Hardware anser att spelaren har en väldigt bra skärm som är av hög kvalitet. Ergonomin är god och designen är både snygg och tilltalande. Ljudet är bra och medföljande hörlurar är av okej kvalitet. Spelaren är liten och nätt och därmed mycket lätt att bära med sig. Tom's Hardware testar även Creative Labs MuVo Slim som blir testvinnare före Yepp YP-T5.

Design Technica

"Pretty good sound from it"

Design Technica tycker att spelaren är mycket liten och smidig. Dessutom innehåller den mycket trevliga funktioner trots den lilla storleken. YP-T5 ser mest ut som en liten leksak, men känns varken plastig eller billig. Dessutom känns den hållbar och det är inte lätt att repa ytan. Du får mycket spelare för pengarna. Medföljande hörlurar är av överraskande god kvalitet. Kontrollerna sitter bra till. Det går smidigt att föra över musik, även från externa källor. Bra att det finns olika möjligheter att ställa in ljudet efter egna önskemål, bl.a. genom equalizer. Ljudet är väl godkänt. Basen är lagom stark. Testaren har sett Mp3-spelare med bättre ljudkvalitet, men de har också varit bra mycket dyrare. Även radion låter bra. Medföljande manual är lättläst och spelaren enkel att förstå sig på. Väl värd sitt pris menar Design Technica.

M3

"Kompetent knubbis"

M3 säger att YP-T5 är en mycket bra kombination, då den är liten och nätt men samtidigt erbjuder ett starkt och bra ljud. Det är inte den minsta spelare man sett, men väldigt mysig. Att föra över musik går smidigt och snabbt, men man hade gärna sett att det var usb 2.0 istället för 1.1. Att använda spelaren är enkelt, mycket tack vare styrspaken. Funktioner och finesser är det många av, och bland annat tillgången till radio beröms. Även röstinspelningen fungerar utan problem, liksom att spela in från extern källa. Däremot har M3 problem med att få den automatiska spårindelningen att fungera. Mest imponerande är ändå ljudkvaliteten. Basen är stark och ljudet starkt och klart. Batteritiden är god, om än inte lika lång som Samsung uppger. Priset är något högt med tanke på det stora antalet duktiga mp3-spelare på marknaden.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Samsung Yepp YP-T5 är en Mp3-spelare med 256 MB inbyggt minne. Spelaren är kompatibel för MP3, WMA och ASF. Spelaren har LCD-display. Går att spela in röstmeddelanden med inbyggd mikrofon. USB 1.1. Hörlurar medföljer liksom FM-radio. Funktioner som finns är spellista och att justera ljudet via equalizer, SRS Wow, TruBass och DBB. Batteri som används är av typen AAA. Maximal speltid uppges till 12 timmar. Spelaren väger 24 gram och har måtten 54x23x23 mm.

Modell: Samsung Yepp YP-T5