Sök
Pqi Mpack P600

Pqi Mpack P600

Smidig och funktionell

2006-12-29

Pqi Mpack P600 är en bärbar mediaspelare som gör det möjligt att ta med sig både film och musik på resan. Spelaren klarar de allra flesta formaten och testarna gillar den skarpt.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "Performs superbly"
What Laptop 5/10 "Huge list of formats"
Home cinema choice 5/5 "Brilliant"
Cnet 8,8/10 "Excellent"

Vad tycker testarna?

Testarna skrivar att Mpack P600 ger en bra och skarp bild utan eftersläpningar. En testare anser att spelaren är dåligt designad och lite klumpig. De andra gillar dock designen och någon skriver att produkten är som tagen rätt ur en science-fiction serie. Det som nämns som lite av en nackdel är den mindre hårddisken på 20 gigabyte och att batteritiden kunde ha varit lite bättre. De flesta av testarna anser ändå att detta är en väldigt bra spelare som stöder i princip alla format man kan önska sig. Positivt är också att spelaren har ett antal olika anslutningar vilket gör att du kan se på film via en större skärm.

What video

"Performs superbly"

pqi-mpack-p600-2vWhat video skriver att Mpack P600 visar filmer med en utmärkt skärpa och utan eftersläpningar. Enda nackdelen är finishen som ibland skickar reflexer från andra ljuskällor. Den fantastiska bilden matchas också upp av ett utmärkt ljud. Det rekommenderas att använda ett par bra hörlurar men de inbyggda högtalarna gör också ett godkänt jobb. Batteritiden är bra med upp till fyra timmars speltid för video och åtta timmars speltid för musik. Enda nackdelen är hårddisken som bara är på 20 gigabyte. Sammanfattningsvis är ändå Mpack P600 en riktig liten pärla då den är pålitlig, lätt att avända och stöder grymt många format.

Källa: What video (GB) aug 2006

What Laptop

"Huge list of formats"

What Laptop har gjort ett test där flera mediaspelare ingår. Dessa är Apple Ipod, Archos AV500, Cowon IaudioA2 och Msi Megaview588. Testarna skriver att att Mpack P600 är den klumpigaste av spelarna i testet och gör sig bäst stående på ett bord. Gångjärnet på ovansidan var dessutom en aning löst vilket gjorde att skärmen var lätt att få ur balans. Överföringen av filer kändes krånglig vilket drog ner betyget en hel del. Däremot är spelaren lättnavigerad och batteritiden är också helt okej. Ljud och bildkvaliteten var den bästa i testet, men testaren föredrog ett par bra hörlurar snarare än spelarens egna högtalare. Mpack P600 har en annorlunda design och ser fantasifull ut enligt testaren. Att den stöder så många olika format är jättebra. På det hela taget är dock spelaren helt enkelt för krånglig för att vara en toppkanditat sammanfattar testaren. Apple Ipod utnämns till vinnare i testet.

Källa: What Laptop (GB) aug 2006

Home cinema choice

"Brilliant"

pqi-mpack-p600-3hHome cinema choice tycker att spelaren har en brilliant design. Den främsta fördelen är att konstruktionen skyddar skärmen i ihopfällt läge. Lcd-skärmen får högt betyg och även högtalarna slår de flesta andra bärbara spelare i dagsläget. Vad som också är positivt är den uppsjö av olika anslutningar som finns. Kvaliteten hos Mpack P600 motsvarar en modern dvd-spelare och det är få format som den här spelaren inte kan hantera. De grafiska menyerna är också väldigt lyckade. Det enda negativa som testarna kan hitta är hårddiskutrymmet som endast är på 20 gigabyte. Batteritiden kunde också varit en aning längre. Om det är en filmspelare som du är ute efter så finns det få spelare som är bättre på marknaden avslutar testaren.

Källa: Home cinema choice (UK) december 2006

Cnet

"Excellent"

pqi-mpack-p600-4vCnet tycker denna spelaren ligger långt före sin tid. Den stöder nästan alla format som finns och utseendemässigt ser den också futuristisk ut. Den här spelaren är bra för de som inte vill vara utan favoritfilmen eller favoritserien på resan. Skärmen är helt fantastisk och spelaren är också snyggt designad. Bilden är klar och skarp och färger återges på ett realistiskt sätt. Testarna tycker att det är få bärbara spelare som kan konkurrera med denna produkt. Framförallt gillar Cnet möjligheten att man kan spela upp sin film på en extern skärm. Lagringen fungerar också som ett gigantiskt USB minne påpekar testaren. Sammanfattningsvis är det få spelare som har så många möjligheter som Mpack P600.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: Pqi Mpack P600 är en bärbar mediespelare med en 4 tums lcd-skärm. Den har 16 miljoner färger och en upplösning på 480x272 pixlar. Vid videouppspelning ligger speltiden på fyra timmar och vid ljuduppspelning ligger den på åtta. Lagringskapaciteten är 20 gigabyte. Några av formaten som spelaren klarar av är mpeg 1/2/4, avi, vob, xvid, mod, mp3, wav, ogg, ac3, jpeg, gif och bmp. Dessutom är wmv och asf möjligt att automatiskt konvertera vid överföring. Anslutningar som finns är audio ut, video ut, component ut, spdif ut samt usb 2.0 för överföring. Måtten är 120x95x27 mm.

Tillverkare: Pqi Mpack