Sök
Philips PSS110 ShoqBox

Philips PSS110 ShoqBox

Smart och kul kombiprodukt

2005-09-19

Philips ShoqBox PSS110 är den lilla MP3-spelaren med inbyggda högtalare som du lätt kan bära med dig. Du kan även låta dina vänner ta del av musiken. Passar överallt enligt testarna.
Testkälla Kommentar
Mp3 Musik ”Trevlig bekantskap”
M3 ”Sprider glädje och musik”
Design Technica ”An impressive little unit”
Cnet “Smart idé men oinspirerat ljud

Vad tycker testarna?

En testare tycker att det här är en kul spelare att ha med sig på picknick eller till stranden. En annan finner den vara en utmärkt reskamrat och prisar kombinationen av klockradio, högtalarsystem och MP3-spelare. De imponeras alla av den långa batteridriftstiden. Testarna är överens om att minnet är snålt tilltaget och filöverföringen har fått kommentaren omodernt långsam. Ljudet är okej men har uppfattats som oinspirerat.

Mp3 Musik

”Trevlig bekantskap”

Mp3 Musik tycker om den bärbara MP3-spelaren med högtalare. Den är gedigen och välbyggd vilket passar dess funktion och testaren tar den lätt med sig överallt. Utseendet har enligt testaren lite klockradiokänsla över sig. Att navigera i menyerna är lätt och testaren finner dem vara logiskt uppbyggda. Gällande överföring av MP3 och WMA hade en direkt kontakt varit önskvärd istället för en mini USB på 1.1 vilken inte ger några svindlande överföringshastigheter. Minnet upplever testaren som snålt tilltaget. Högtalarna producerar ett helt okej ljud och det är möjligt att få en ganska stark volym. Alltså inget ljud i mästarklass och den ersätter inte en vanlig MP3-spelare men testaren tycker Philips ShoqBox PSS110 är en kul spelare att ha med sig på picknick eller till stranden.

Källa: Mp3 Musik, nr 3 2005
M3, nr 7 2005
Till Design Technicas hemsida
Till Cnets hemsida

M3

”Sprider glädje och musik”

M3 finner att utseendet påminner lite om utomjordingen ET och att den är ganska stor för att vara en MP3-spelare. Lagringsutrymmet å andra sidan är alldeles för litet. För att kunna använda ShoqBoxen som ett externt minne till datorn måste det medföljande, enligt testaren trevliga och hyfsat lätta programmet Musicmatch användas. Filöverföringen går dock bedrövligt långsamt och testaren tycker att 0,25 mb/sek känns omodernt. Det går inte att ställa några Hi-fi krav på Philips ShoqBox men testaren tycker inte att det låter alltför tokigt om högtalarna. Ansluts den externa antennen får man en dessutom en bra radio. Batteriet stod pall för 18 timmar vilket är fantastiska 8 timmar mer än utlovat. Testaren tycker att den är lätt att använda, att ljudet är godkänt och gillar idén.

Design Technica

”An impressive little unit”

Design Technica anser produkten vara en smart kombination av klockradio, högtalarsystem och MP3-spelare i ett snyggt förpackat resekit. Ljudet den producerar är överraskande robust och basen gör enligt testaren sitt yttersta. EQ-inställningarna ändrar endast ljudet subtilt, testaren tror inte att denna funktion kommer att bli särskilt använd. Att navigera i menyerna är underbart enkelt. Radioinställningarna däremot är dock lite krångliga och kräver manual. Den externa antennen är lätt att glömma hemma. Till klockradiofunktionen saknar testaren en separat ”snoozeknapp” och testaren varnar för att alarmet inte kommer att fungera om en annan MP3-spelare är inkopplad. Det magra minnet fylls upp alldeles för snabbt och testaren ser spelaren snarare som ett komplement till en vanlig MP3-spelare än som en ersättare. I stort finner testaren den vara en imponerande lite apparat.

Cnet

“Smart idé men oinspirerat ljud

Cnet tycker att ShoqBox är avgjort söt och att den skulle bli ett utmärkt ressällskap om den hade ett större lagringsutrymme och bättre ljudkvalitet. Den känns tålig och välbyggd men är stor för att bära omkring som en vanlig MP3-spelare. Testaren tycker att den är lättanvänd och displayen är lätt att läsa även i mycket ljusa miljöer. Sorgligt nog har ShoqBoxen endast 256 MB i lagringsutrymme och filöverföringen finner testaren plågsamt långsam. Testaren hade funnit den vara så oerhört mycket mer attraktiv med 1 GB minneskapacitet. Volymen är tillräckligt hög för att störa dem i den närmaste omgivningen men ljudet klarar inte att fylla ett rum. EQ:n eliminerar enligt testaren all bas och DBB:n gör att allt låter dämpat. Ljudet blir bättre med hörlurar men det är ju inte riktigt produktens syfte. Batteritiden är imponerande lång. Smart idé men oinspirerat ljud.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Philips ShoqBox PSS110 är en vit MP3-spelare som har inbyggda högtalare med 2x2 W i uteffekt. Spelaren hanterar komprimeringsformaten MP3 och WMA. LCD-displayens upplösning är 128x96 dpi och den hanterar fem textrader. Ljudet förstärks med flertalet equalizerinställningar och förbättras ytterligare med DBB (Dynamic Bass Boost). Minneskapaciteten på 256 MB lagrar ca 60 MP3-låtar och 120 WMA-låtar. FM-stereoradion har ett frekvensomfång från 87,5-108 MHz och ger 10 snabbval. I anslutningsväg finns bl.a. USB 1.1, en Aux Line-in 3,5 mm, 5V DC-in och uttag för hörlurar. Det uppladdningsbara Li-ionbatteriet har en speltid på upp till 10 timmar. Uppladdning tar fyra timmar. Den levereras med CD-rom Musicmatch-jukebox, bruksanvisning, radioantenn, USB-kabel och ett resefodral. Däremot ingår inte hörlurar. Produkten har måtten (BxDxH) 58x53x182 mm och den väger 350 g.

Modell: Philips PSS110 ShoqBox