Sök
Philips HDD6320

Philips HDD6320

Läcker design

2006-03-06

Spelar musik, visar bilder, har en tryckkänslig skärm och snygg design vilket imponerar på testarna. De är dock oeniga när det handlar om spelarens prisvärde och ljudkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 2/5 "Has little to offer"
T3 3/5 "A solid showing"
Ljud & bild - "På semestern är den svårslagen"
Cnet 7,3/10 "A sexy black portable"
Computer world - "Flott design"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte överens gällande spelaren. De är dock alla ense om att spelarens design är snygg, batteritiden bra och den tryckkänsliga ytan något speciellt. Testarna är även ense om att spelaren har stort lagringsutrymme och att det är bra att kunna spara ner bilder. De flesta tycker att bilderna blir fina på skärmen. Däremot råder delade meningar om spelarens pris, hörlurarnas kvalitet och ljudkvaliteten. Vissa testare tycker att dynamiken och kraften i ljudet är imponerande medan andra testare inte tycker att ljudet räcker till.

What hifi

"Has little to offer"

What hifi tycker att spelaren har en läcker design och ett lågt pris, speciellt med tanke på minneskapaciteten. Spelaren är enkel att använda och har ett mycket bra batteri som håller länge. Det finns vissa problem att hantera wma-filer på ett tillfredsställande sätt då ljudet saknar djup och dynamik. Ljudet kunde överlag vara mycket bättre, exempelvis gäller detta detaljer, precision och rytm. Medföljande hörlurar anses inte heller vara så bra. Skärmen är liten och har låg upplösning. Spelaren är alltså snygg men är inte direkt användarvänlig och saknar det rätta stinget i musiken.

Källa: What hifi (GB), nr 2 2006

T3

"A solid showing"

T3 imponeras av spelarens kontrollmöjligheter. Detta gäller framför allt spelarens yta som anses vara lyxig. Det är även ett plus att den är tryckkänslig. Ljudkvaliteten är fantastiskt bra och detaljrik, dessutom är medföljande hörlurar av hög kvalitet. Att kunna förvara foton i spelaren är smidigt, dessutom visas bilderna både skarpa och fina på skärmen, även om det finns andra spelare som presterar bättre i det avseendet. Dessvärre känns spelaren klumpig och det kontrollfönster som ser så fint ut är inte så intitutivt som är önskvärt. Spelaren är även något dyr.

Källa: T3, feb 2006

Ljud & bild

"På semestern är den svårslagen"

Ljud & bild anser att spelaren har en stor fördel, nämligen att den kan spara ner mycket bilder och musik, men att den ändå är lätt att använda. Att föra över musik eller bilder går snabbt och smidigt. Designen är snygg och kontrollerna behändiga att använda. Skärmen är skarp och både text och bild framkommer väl. Batteritiden är mycket bra. Att kunna ladda ner bilder direkt från digitalkameran och in i spelaren är en användbar finess, speciellt på resan. Spelaren är inte direkt liten, men passar bra i väskan eller en större ficka.

Källa: Ljud & bild, nr 1-2 2006

Cnet

"A sexy black portable"

Cnet tycker att designen är iögonfallande trots att spelaren är av storlek större. Lagringsutrymmet är stort och skärmen visar upp klara och fina bilder. Priset är relativt lågt. Den tryckkänsliga ytan är smidig men testaren tror inte att den passar alla utan rekommenderar att den testas innan ett köp. Spelarens kontroller är utspridda vilket förvirrar och gör det svårt att använda den med en hand. Hörlurarna är mycket bra och levererar rikt och starkt ljud. Dockningsstationen är användbar. Det är smidigt att föra över bilder till spelaren direkt från en kamera. Ljudkvaliteten får beröm då ljudet är klart och detaljrikt med bra bas. Batteritiden blir klart godkänd.

Källa: Till Cnet (US)

Computer world

"Flott design"

Computer world menar att spelaren håller god kvalitet men anser samtidigt att det finns bättre spelare på marknaden. Designen är tilltalande även om spelaren är relativt stor. Det är lätt att kontrollera spelaren genom skärmen och menysystemet är lättöverskådligt. För att skydda spelaren medföljer ett fodral. Detta fodral tycker testaren inte är snyggt och när spelaren ligger i fodralet går det heller inte att använda spelaren. Att föra över musik går snabbt och enkelt. Priset är något högt. Bilderna blir fina på skärmen. Totalt sett saknar spelaren det lilla extra och kan få det svårt i konkurrensen.

Källa: Till Computer world (NO)

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: Philips GoGear HDD6320 är en mp3-spelare tillika lagringsminne och bildvisare, allt-i-ett. Bilder visas på en 2 tum stor tft-skärm med upplösningen 220x176 bildpunkter. Det är bara jpeg-bilder som kan visas. Ljudformat som fungerar är mp3, windows media audio och wav. Spelaren har en hårddisk på 30 Gb. Ansluts till dator med usb 2.0. En dockningsstation medföljer för att kunna koppla spelaren till stereo och tv. Spelaren är 64x104x16 mm och väger 150 gram. Det finns ett inbyggt batteri som enligt tillverkaren håller i 17 timmar.

Modell: Philips GoGear HDD6320