Sök
Philips HDD100

Philips HDD100

Lite lyx för mycket pengar

2003-12-17

Dyr MP3-spelare med både optisk och analog linjeingång vilket imponerar på testarna. Annars är det främst den snygga, lyxiga och eleganta designen som lockar.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Dyr, lyxig och läcker”
What Hifi 3/5 ”There are more impressive rivals”
Din Side 4/6 ”Stilig, men dyr”
T3 4/5 ”Truly strong”
Cnet 7,7/10 “One of the coolest-looking”

Vad tycker testarna?

Testarna har väldigt blandade meningar när det gäller spelaren. Någon tycker att medföljande hörlurar är några av de bättre man hört, medan de flesta anser att hörlurarna bör bytas ut. Men alla imponeras av spelarens lyxiga design och tycker att den är lätt att använda. Ett par testare berömmer mjukvaran som medföljer medan ett par andra tycker att programkvaliteten brister. Testarna är inte heller ense när det gäller ljudkvaliteten. Alla tycker att spelaren är dyr.

M3

”Dyr, lyxig och läcker”

M3 anser att Philips HDD100 är en spelare som ger bra kontroll, är enkel att använda och har en snygg och lättläst display. Designen känns elegant, men spelaren är också väldigt dyr. Att navigera i menyn går utan problem och systemet med superscroll där man lätt ska hitta rätt låt gör användningen smidig. Fjärrkontrollen är enkel men lättanvänd. Det man ser som det bästa med spelaren är gränssnittet. Inspelningsfunktionerna fungerar väl både när det gäller röstmeddelanden och överföring av musik. Men spelaren har sina nackdelar, där den största är ljudet som inte är riktigt bra. Basen känns inte så stark och maxvolymen är begränsad. Detta är dock ganska små anmärkningar. Mjukvaran kunde vara mer genomtänkt och att föra över med USB tar lång tid. Även batteritiden kunde vara bättre. I övrigt en snygg spelare, med en del brister. M3 testar även Iriver iHP-100, Apple Ipod 20 Gb, Creative Zen NX, Jaxx HD500 och MPI0 HD 100. Testvinnare är Iriver och bästa köp Apple Ipod.

Källa: M3, oktober 2003
What Hifi, oktober 2003
Till Din Side's startsida
T3, oktober 2003
Till Cnet's startsida

What Hifi

”There are more impressive rivals”

What Hifi tycker att Philips HDD100 är en välkonstruerad och stilig spelare som dessutom är väldigt enkel att använda. Funktionen att föra över musik direkt via linjeingång uppskattas då det klart förenklar, liksom möjligheten att spela in röstmeddelanden. Dessa funktioner ökar klart flexibiliteten. Vid överföring från dator går allt också smidigt till. Mjukvaran är lätt att använda men överföringen via USB tar tid om man jämför med FireWire. Ljudkvaliteten är inget man hurrar över. Hörlurarna är av dålig kvalitet och ljudet låter ihåligt. Basen saknar tyngd och även om inställningarna gör ljudet bättre så blir det aldrig riktigt bra. Vissa brister kvarstår även vid byte av hörlurarna. Ingen dålig spelare, men alltför dyr med för många nackdelar.

Din Side

”Stilig, men dyr”

Din Side säger att Philips HDD100 är en snygg och välgjord MP3-spelare, med vissa nackdelar som gör att man inte rakt igenom kan rekommendera den. Spelaren är funktionell och lätt att använda tack vare få knappar. Menysystemet är lätt att förstå och skärmen fungerar relativt väl. Utrymmet för lagring är tilltaget och det finns många sätt att föra över musiken på. När man för över musik från dator så måste man dock använda den medföljande programvaran, som inte tillfredsställer alla behov. En stor nackdel är också att de medföljande hörlurarna är av mycket dålig kvalitet, oavsett hur man ställer in spelaren. Dessutom anser man att spelaren är alltför dyr. Dock känns den exklusiv och lyxig, men mer rimliga alternativ finns att tillgå på marknaden.

T3

”Truly strong”

Enligt T3 är Philips HDD100 en upplevelse när det gäller utförande och design. Därutöver finns mer som lockar, bland annat linjeingången som gör att man kan föra över musik smidigt från olika källor. Equalizer för olika genrer, många smarta funktioner liksom inbyggd mikrofon är tre andra saker som T3 berömmer. Batteritiden imponerar också med tio timmars speltid. Displayen fungerar bra, även i solljus. Spelaren är rakt igenom lätt att använda. Ljudkvaliteten är strålande, speciellt om man byter hörlurarna. Att föra över musik går enkelt både via ingångarna och via USB. Mjukvarorna fungerar väl. En spelare som skulle vunnit det mesta om det inte vore för priset menar T3.

Cnet

“One of the coolest-looking”

Cnet menar att Philips HDD100 har en unik design och stor flexibilitet då det finns flera alternativ att välja mellan när man ska föra över musik till spelaren. Spelaren är kompakt och stilren och presterar god ljudkvalitet. Equalizerinställningarna som finns är användbara, liksom möjligheten att konstruera spellistor. Dock tycker man att spelaren är alltför dyr, även om det är en spelare man gärna skulle bli sedd med. Det finns ändå bra spelare för mindre pengar att köpa. Displayen syns väl och har god upplösning. Navigeringen går enkelt och överhuvudtaget är produkten användarvänlig och lättförståelig. Dessutom känns spelaren stabil och lyxig. Fjärrkontrollen på hörlurarna är användbar då spelaren är nedstoppad i väskan eller fickan. Funktionerna som finns är ganska grundläggande, om man bortser till överföringen via linjeingång. Denna överföring går utan problem i Cnets test. Att föra över via USB går lätt, men tar ganska lång tid. Ljudkvaliteten är i det närmaste fantastisk och de medföljande hörlurarna några av de bättre man använt. Det enda man har att anmärka på är volymen som vissa kan tycka är alltför bristande och ej möjlig att dra upp speciellt högt.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Philips HDD100 är en portabel MP3-spelare för MP3 och WMA. Minnet uppgår till 15 Gb vilket är mer än 3000 låtar. Spelaren har optisk och analog linjeingång för att direkt kunna spela in via den inbyggda mikrofonen. Det går även att föra över låtar från dator via USB 2.0. Man kan även spela in röstmeddelanden. Spelaren har bakgrundsbelyst display med upplösningen 160x128 bildpunkter. Hörlurar och fjärrkontroll ingår i köpet. Det finns också equalizer för Rock, Pop, Jazz och Classic. Skakminne finns. Utgående ljudstyrka ligger på 2x5 mW (16 ohm). Spelaren har måtten 65x107x20 mm och väger 167 gram.

Modell: Philips HDD100